Facebook

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Επιτέλους τίτλος!

Για πρώτη φορά μετά τον περασμένο Ιανουάριο ο Ρότζερ Φέντερερ κράτησε στα χέρια του το τρόπαιο του νικητή. Νίκησε στο Σινσινάτι τον Αμερικάνο Μάρντι Φις.



Ένα από τα πιο κακόγουστα τρόπαια που έχει σηκώσει ποτέ έχει ίσως την ίδια αξία με το τρόπαιο του Γουίμπλεντον για τον Ρότζερ Φέντερερ.



Ο 29χρονος Ελβετός κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο μετά τον Ιανουάριο (και το Αυστραλιανό Όπεν) στο τουρνουά Μάστερς στο Σινσινάτι. Ήταν η τέταρτη νίκη του στο Μέισον του Οχάιο και ο 63ος τίτλος στην καριέρα του, όσους έχει και ο Μπγιορν Μποργκ.

Ο Φέντερερ στην 90η παρουσία του σε τελικό επικράτησε 6-7 (5-7), 7-6 (7-1), 6-4 του Αμερικάνου Μάρντι Φις. Ο 28χρονος αργυρός Ολυμπιονίκης της Αθήνας στο μονό παίζει εξαιρετικά τον τελευταίο καιρό. Με τίτλους στο Νιούπορτ και στην Ατλάντα το ρεκόρ του στα σκληρά αμερικάνικα γήπεδα είναι 16-2. Θα είναι ο μεγάλος αντίπαλος του επίσης φορμαρισμένου Μάρκου Παγδατή στο Νιου Χέιβεν.

Ο Φέντερερ έφτασε τους 18 τίτλους στα τουρνουά Μάστερς, όσους έχει και ο μεγάλος αντίπαλος του, ο Ράφα Ναδάλ. Απομένουν δύο ακόμα τουρνουά σε Σαγκάη και Παρίσι για να αναδειχθεί ο καλύτερος (για φέτος).

Ο Ελβετός που έδωσε λίγους αγώνες στο Σινσινάτι θα ξαναπεράσει στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι και το US Open μπορεί να αντιμετωπίσει τον Ναδάλ μόνο στον τελικό του τέταρτου Grand Slam της χρονιάς.





sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

our.news@live.com