Facebook

Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Μουρίνιο: "Οι τίτλοι μιλούν για μένα"



Mετά από την πρώτη προπόνηση που είχε με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ήρθε η ώρα για τον Ζοσέ Μουρίνιο να κάνει και τις... προγραμματικές του δηλώσεις φορώντας τη φόρμα των "μερένγκες".




Ο "special one" μίλησε για το μειονέκτημα που είχαν οι προκάτοχοί του στον πάγκο, χαρακτήρισε τη Ρεάλ τον σημαντικότερο σύλλογο στον κόσμο ενώ δεν έκρυψε ότι είναι μεγάλη πρόκληση για εκείνον να ρίξει στο καναβάτσο τη Μπαρτσελόνα.

Επιπλέον, ο Πορτογάλος εξήγησε το πνεύμα που θα διέπει εφεξής τη "βασίλισσα" όσον αφορά στις μεταγραφές, παραδέχτηκε ότι ο Κεντίρα της Στουτγκάρδης είναι στόχος για τη μεσαία γραμμή, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του συμπατριώτη του και σούπερ σταρ της ομάδας, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Αναλυτικά οι σημαντικότερες δηλώσεις του:

Για το σκεπτικό με το οποίο η διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης τον επέλεξε για τον πάγκο: Οι διοικούντες στοιχημάτισαν σε ένα διαφορετικό προφίλ συγκριτικά με εκείνο που είχαν οι τελευταίοι προπονητές της ομάδας. Με εξαίρεση τον Καπέλο, οι υπόλοιποι προπονητές που ήρθαν στη Ρεάλ ήθελαν να ξεκινήσουν από εδώ να φτιάχνουν το βιογραφικό τους. Αναγκάστηκαν να κάνουν πειραματισμούς και πλήρωσαν τη διαφορά επιπέδου σε σύγκριση με τους παίκτες. Για αυτό το λόγο ο σύλλογος επέλεξε έναν προπονητή που έχει κερδίσει περισσότερα από τους παίκτες και έχει πιο σημαντικό βιογραφικό.

Για το Νο 1 στόχο της Ρεάλ Μαδρίτης: Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι μία λογική φιλοδοξία για τη Ρεάλ Μαδρίτης, φιλοδοξία που δεν μπορεί να μην έχει αυτή τη στιγμή μία μεγάλη ομάδα που έχει στο ρόστερ της μερικούς από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο. Η κυριότερη δουλειά που έχουμε είναι να δομήσουμε το σύλλογο ώστε να έχει κατεύθυνση προς την επιτυχία. Ο σημαντικότερος σύλλογος στον κόσμο δεν μπορεί να μείνει δύο, τρεις σεζόν, χωρίς να κερδίζει τίποτα: ούτε να μένει 10 ή 20 χρόνια χωρίς να κατακτά το Τσάμπιονς Λιγκ. Το να νικήσει η Ρεάλ Μαδρίτης τη Μπαρτσελόνα είναι ένα έξτρα κίνητρο για μένα.

Για τη σύγκρουση με τη Μπαρτσελόνα: Η Μπαρτσελόνα; Είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Είναι μία ομάδα ήδη χτισμένη που παίζει με κλειστά μάτια. Έχει μία φιλοσοφία που την έχει διατηρήσει αναλλοίωτη και θα βρεθεί αντιμέτωπη με μία ομάδα που δημιουργείται. Ξεκινούν με πλεονέκτημα αλλά αυτό που θέλω είναι στο τέλος να είμαστε εμείς μπροστά".

Για τη φιλοσοφία στις μεταγραφές: Δεν θα είμαστε οι πρωταθλητές των μεταγραφών, δεν θα υπογράψουμε συμβόλαια με τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, δεν θα κάνουμε συμβόλαια με τους ακριβότερους.

Για τους παίκτες που ήρθαν και τους επόμενους στόχους: Αποκτήσαμε τον νεαρό Ντι Μαρία που έχει μεγάλες προοπτικές και ενδιαφερόμαστε για τον Γερμανό Σάμι Κεντίρα που έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης. Έχουμε επίσης ανάγκη από έναν αμυντικό και έναν μέσο. Υπάρχει ήδη μία μεγάλη βάση παικτών από πέρυσι και εκείνοι που θα έρθουν θα βοηθήσουν ώστε το γκρουπ να γίνει πιο ανταγωνιστικό. Είναι πολύπλοκα τα πράγματα, επειδή όταν ακούγεται το όνομα της Ρεάλ για έναν παίκτη, τα νούμερα αυξάνονται σε αστρονομικά επίπεδα.

Για τον Κριστιάνο Ρονάλντο: Ελπίζω ότι θα είναι ο γνωστός παίκτης, εκείνος που δίνει ασίστ, που πετυχαίνει κρίσιμα γκολ, που καθαρίζει τα παιχνίδια. Δεν μπορώ να περιμένω περισσότερα επειδή έχει ήδη εκπληκτικά κίνητρα.

Για αυτούς που τον κατηγορούν για αμυντικογενή προπονητή: Πιστεύω ότι ο κόσμος έχει βαρεθεί να με βλέπει να νικώ. Λένε ότι είμαι προπονητής που παίζω άμυνα αλλά δεν είναι αλήθεια. Ένας τέτοιος προπονητής κερδίζει μία φορά, όχι δύο, τρεις ή 17 φορές. Οι τίτλοι μιλούν για μένα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

our.news@live.com