Facebook

Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Μάχη με τις φλόγες




Μεγάλη έκταση δάσους καίει, η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε μεταξύ Καλάμου και Βαρνάβα λίγο πριν τη μία το μεσημέρι και βρίσκεται σε εξέλιξη. Εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί και το μοναστήρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Το μέτωπο της φωτιάς έφτασε στο Καπανδρίτι. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.



Μεγάλη έκταση δάσους καίει, η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στον Κάλαμο λίγο πριν τη μία το μεσημέρι και βρίσκεται σε εξέλιξη. Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο Λαύριο.
Εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί (Αγ. Ιωάννης, Κολυγιώργα, Ρουμελιώτικα) και το Μοναστήρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην περιοχή Ρουμελιώτικα δύο χιλιόμετρα από το κέντρο του Βαρνάβα. Έκλεισε η λεωφόρος Βαρνάβα-Καπανδριτίου


Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 11 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα, 100 πυροσβέστες με 32 οχήματα, 6 πεζοπόρα τμήματα, 14 υδροφόρες των δήμων, ενώ συμμετέχουν στα μέτρα και στις προσπάθειες για τον έλεγχο της πυρκαγιάς ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και εθελοντών καθώς και κατοίκων της περιοχής. Επιχειρούν και ελικόπτερα σινούκ, τα οποία όμως μπορούν να εφοδιαστούν μόνο με γλυκό νερό.
Η φωτιά έχει περάσει από τις αυλές σπιτιών αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί στην πυροσβεστική ζημιές και δεν υπάρχουν τραυματισμοί.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, υπάρχουν δύο μεγάλα μέτωπα της πυρκαγιάς στο κομμάτι μεταξύ Βαρνάβα και Καπανδριτίου από τη θάλασσα μέχρι τη λίμνη του Μαραθώνα όπου οι φλόγες έχουν φτάσει σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων.
Σε εξέλιξη επίσης η φωτιά που εκδηλώθηκε σε περιοχή του όρους Δίρφυ στην Εύβοια χωρίς όμως να απειλούνται σπίτια. Φωτιά εκδηλώθηκε και σε δάσος στο Άνω Σούλι Μαραθώνα, αλλά με την άμεση παρέμβαση της πυροσβεστικής, δεν επεκτάθηκε και τέθηκε υπό έλεγχο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

our.news@live.com