Facebook

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

EgyptAir: Σε ποια περιοχή γίνονται οι έρευνες - Πώς στήθηκε η επιτυχής επιχείρηση SAR




Στην περιοχή που βρέθηκαν επιπλέοντα αντικείμενα έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της EgyptAir που αγνοείται από χθες τα ξημερώματα.

Το συντονισμό των αεροπορικών μέσων έχει αναλάβει το ελληνικό C-130 το οποίο άλλωστε ήταν και το πρώτο μέσο που έφθασε χθες στην περιοχή. Το ελληνικό αεροσκάφος συντονίζει τα πτητικά μέσα όλων των χωρών που έχουν προσφέρει βοήθεια για τον εντοπισμό του αγνοούμενου αεροσκάφους των αιγυπτιακών αερογραμμών που απογειώθηκε τη νύχτα από το Παρίσι και αφού διέσχισε τη χώρα μας μπήκε στο FIR Καϊρου για να χαθεί λίγα λεπτά μετά από τα ραντάρ.



Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Το αεροσκάφος στις 03:37 χθες το πρωί κηρύχθηκε σε φάση "αβεβαιότητας" όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται από το κέντρο επιχειρήσεων της Αεροπορίας.
Στις 3:41 κηρύχθηκε σε φάση κινδύνου και άμεσα δόθηκε εντολή απογείωσης ενός C-130 από την Ελευσίνα.

Το ελληνικό αεροσκάφος ήταν στον αέρα μέσα σε μισή ώρα και για τον λόγο αυτή ήταν το πρώτο μέσο που έφθασε στην περιοχή, πολύ πριν φθάσουν και τα αιγυπτιακά αεροσκάφη που είχαν να διασχίσουν την μισή και ίσως και λιγότερη απόσταση για να φθάσουν.
Λίγο αργότερα απογειωνόταν και ένα αεροσκάφος εγκαίρου προειδοποιήσεως EMB-145H Erieye, το οποίο είναι ουσιαστικά μια εναέρια πλατφόρμα Διοίκησης και Ελέγχου (Command & Control – C2) με δυνατότητα υποστήριξης αεροπορικών και ναυτικών επιχειρήσεων.

Το EMB-145H Erieye κατέφθασε στην περιοχή για να μεταφέρει την εικόνα της όλης επιχείρησης στο κέντρο επιχειρήσεων. Τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα που είχαν σχεδιαστεί να λάβουν μέρος στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, θα πετούσαν σε χαμηλό ύψος και η δυνατότητα επικοινωνίας με το ΕΚΣΕΔ στον Πειραιά και με το ΚΕΠΙΧ της Πολεμικής Αεροπορίας, θα ήταν περιορισμένη και ίσως προβληματική.

Με τη συμμετοχή του αεροσκάφους εγκαίρου προειδοποιήσεως, η Αθήνα είχε ανά πάσα στιγμή εικόνα από την περιοχή και λάμβανε αποφάσεις για το πώς πρέπει να εξελιχθεί η επιχείρηση.

Τα ελληνικά αεροσκάφη συμεμτέχουν κανονικά στις έρευνες από χθες.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας μάλιστα το C-130 που έχει αναλάβει τον συντονισμό των αεροπορικών επιχειρήσεων, συμμετείχε από τις 11 έως τις 4 τα ξημερώματα κάνοντας έρευνες στην περιοχή που βρήκαν να πλέουν αντικείμενα.
Το επίκεντρο των ερευνών παραμένει το σημείο το οποίο αναφέρεται στην ελληνική ΝΟΤΑΜ που εκδόθηκε χθες στις 5:15 το πρωί (τοπική ώρα). Η περιοχή έχει χωριστεί σε τομείς. Ο τομέας στον οποίο έχουν επικεντρωθεί είναι στο σημείο που βρέθηκαν να πλέουν τα αντικείμενα, τα οποία όμως, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων δεν είναι συντρίμμια του αεροσκάφους.

Από τις 7 το πρωί ώρα Ελλάδας οι έρευνες ξεκίνησαν εκ νέου.

Η φρεγάτα ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ του Πολεμικού Ναυτικού που είχε διατεθεί στις έρευνες μέχρι χθες το απόγευμα, αποσύρθηκε καθώς η Αίγυπτος θεώρησε ότι έχει η ίδια επαρκή πλωτά μέσα για την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Το πλοίο παραμένει κοντά στην περιοχή, έχοντας αγκυροβολήσει στην Αμοργό, ώστε εάν χρειαστεί να σπεύσει εκ νέου στην περιοχή.

Η ελληνική συμμετοχή κέρδισε τα εύσημα για την άρτια και έγκαιρη οργάνωση της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης.


Πηγή: onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

our.news@live.com