Facebook

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Το σκόρδο το θαυματουργό……..

Aπίστευτo και όμως το σκόρδο ένα από τα πλέον πολύπλοκα αλλά και πολύτιμα προϊόντα της φύσης, που τελικά, δεν πρέπει να λείπει από το καθημερινό φαγητό κανενός.









Για την καρδιά
Στην Αίγυπτο είναι γνωστό εδώ και 5.000 χρόνια και το θεωρούσαν ιερό, έπαιρναν το πρωί μια σκελίδα σκόρδο σαν τονωτικό και αντισηπτικό. Στην αρχαία Ελλάδα οι αθλητές έτρωγαν σκόρδο σαν δυναμωτικό πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πολλοί πολιτισμοί το εκτίμησαν για τις θεραπευτικές του ιδιότητες .
Ορισμένες μελέτες δείχνουν, ότι το σκόρδο μειώνει αισθητά την χοληστερίνη ενώ “λεπταίνει” το αίμα, ρευστοποιώντας το, έτσι ώστε να βοηθά στην πρόληψη υψηλής πίεσης, καρδιακών νοσημάτων και εγκεφαλικών.
Επιπλέον άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι το σκόρδο έχει τη δυνατότητα να αυξάνει την άμυνα του οργανισμού και να μειώνει αισθητά τα υψηλά επίπεδα ζάχαρης στο αίμα
Τρόπος μαγειρέματος
Όπως και να είναι , ωμό, ψητό ή μαγειρευμένο, το σκόρδο έχει πάντα ωφέλιμες ουσίες που αξίζει η προσπάθεια για το καλό της υγείας�
Το ψιλοκομμένο ή πολτοποιημένο σκόρδο, ελευθερώνει στο μέγιστο τις πολύτιμες ουσίες του που απορροφώνται εύκολα από τον οργανισμό.
Το μαγειρευτό σκόρδο, χάνει μερικές από τις πολύτιμες ουσίες του που διασπώνται με την υψηλή θερμοκρασία.
Γι’ αυτό προσπαθήστε να προσθέτετε το σκόρδο στο μαγείρεμα μόνον στα τελευταία λεπτά .
Η ελληνική κουζίνα περιλαμβάνει θαυμάσια πιάτα με ωμό σκόρδο (σκορδαλιά, σαλάτες, τζατζίκι, σαλάτες με λαχανικά )η πρόσθετα νοστιμίζει τόσο τα λαχανικά το κρέας το ψάρι .
Επίσης το σκόρδο ενισχύει σε μεγάλο βαθμό το ανοσοποιητικό μας σύστημα και είναι ένα χέρι βοηθείας για τον βαρύ χειμώνα που προβλέπετε να έρθει.
Τα δικά μας σκόρδα .
Τα σκόρδα της (Ξυλαγανή- Ροδόπη) είναι μικρά και στρόγγυλα δεν έχουν μεγάλο μέγεθος γεμάτα και δεν χαλάνε όλο το χρόνο προέρχονται από τοπικό σπόρο, εκεί έχω δει όπως και στον Έβρο αυλές γεμάτες από τα σκόρδα κρεμασμένα στους τοίχους .
Και εάν ακόμη δεν πειστήκατε να το βάλετε στην τροφή σας το σκόρδο λόγο μυρωδιάς αυτή φεύγει με έναν απλό τρόπο να μασήσετε μαιδανο μετά και δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα ……







Πηγή:stellaspanou.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

our.news@live.com