Facebook

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

AEK - Ντιναμό Τιφλίδας 1-0




Μπροστά σε περίπου 20000 θεατές η ΑΕΚ νίκησε με 1-0 την Ντιναμό Τιφλίδας με χρυσό σκόρερ τον Χοσέ Κάρλος και καλείται σε μια βδομάδα να φύγει με την πρόκριση από την Γεωργία. Καλύτεροι παίκτες της Ένωσης οι Μπέλεκ και Κάρλος.



Σε έναν αγχωτικό αγώνα με αρκετό πάθος και από τις δυο ομάδες, η ΑΕΚ κατάφερε και έβαλε το γκολ που τις δίνει την μισή πρόκριση και σε μια βδομάδα από τώρα, καλείται να σφραγίσει την πολυπόθητη πρόκριση.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα η ΑΕΚ πέτυχε και δεύτερο γκολ, με τον διαιτητή να το ακυρώνει ως οφσάιντ αλλά στο ριπλέι η φάση είναι οριακή. Πάντως ο δικέφαλος χρειάζεται ενίσχυση στην μεσαία γραμμή προκειμένου να μπορέσει να εκμεταλλευτεί την επιθετική της ποιότητα.


Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Σίμον Λι Έβανς (Ουαλία)

Βοηθοί: Έντουαρντ Κινγκ (Ουαλία), Μαρκ Ντάισον (Ουαλία)

4ος Βοηθός: Μαρκ Στίβεν Γούιτμπι (Ουαλία)

Καιρός: Αίθριος

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Κωνσταντόπουλος, Μανωλάς, Δέλλας, Καράμπελας, Γεωργέας, Μάκος, Καφές, Χοσέ Κάρλος, Γκούντγιονσεν (Λαγός 81'), Λυμπερόπουλος (Λεονάρντο 56'), Μπελέκ

Ντιναμό Τιφλίδας (Άλεξ Γκαρσία Κασάνας): Λόρια, Τομασβίλι, Κοσκάτζε, Κακελισβίλι (Κότο 60'), Μικέλ Αλβάρο, Οντικάτζε, Γιάγκουε, Ρεκβιασβίλι, Κακουμπάβα, Τσίσκο, Κβεκβεσκίρι

Σκόρερ: Κάρλος 87' (1-0)

Κίτρινη Κάρτα: Μάκος 46', Γεωργέας 66', Μανωλάς 67', Κάρλος 87' - Γιάγκουε 8', Τσίσκο 63'

Κόκκινη Κάρτα: -

Το πρώτο ημίχρονο

Ο Μανόλο Χιμένεθ ξεκίνησε με σύστημα 4-2-3-1 και την επιθετική τετράδα μπροστά (Λύμπε-Γκούντι-Μπέλεκ-Κάρλος) να εναλλάσσεται συνέχεια κατά την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Απο την άλλη μεριά ο Κασάνας επέλεξε ένα 4-3-3 με αμυντικό προσανατολισμό προσπαθώντας να χτυπήσει όπως δήλωσε και στην Συνέντευξη Τύπου, στις αντεπιθέσεις.

Το πρώτο δεκάλεπτο πέρασε χωρίς να γίνει κάτι ιδιαίτερο με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρούνε τα πατήματα τους. Στο 11', φάση για την ΑΕΚ από στημένο του Κάρλος, ο Λυμπερόπουλος πήρε τη μπάλα από κανονική θέση, αλλά ο διαιτητής σφύριξε οφσάιντ λανθασμένα στον Μανωλά.

Από εκείνο το σημείο η ΑΕΚ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησε να δημιουργήσει κινδύνους πιέζοντας την αντίπαλη άμυνα. Στο 18' ο Λυμπερόπουλος έσπασε την μπάλα αριστερά στον Γκούντγιονσεν, ο οποίος έβγαλε παράλληλη, αλλά η προβολή του Μπέλεκ πέρασε άουτ, στην πρώτη καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ.

Για ένα δεκάλεπτο ο ρυθμός έπεσε με την ΑΕΚ να δείχνει ότι δυσκολεύεται στην τελική πάσα και με τον Μανόλο να αλλάζει συνέχεια θέση στους Έιντουρ, Λύμπε και Μπέλεκ.

Στο 30' τα σχέδια άλλαξαν του Ισπανού τεχνικού, καθώς ο Τραϊανός Δέλλας σε μια φάση που έκοψε την επίθεση της Ντιναμό, ένιωσε τράβηγμα και αμέσως ζήτησε αναγκαστική αλλαγή. Στην θέση του πέρασε ο Κάλα. Ο Τραϊανός βγήκε με φορείο γεμάτος νεύρα, όπως έδειχνε και η κάμερα.

Τελευταία καλή φάση του αγώνα στο 35' με τον Κάλα να βγάζει βαθιά μπαλιά στον Γκούντγιονσεν, ο οποίος δεν διεκδίκησε και άφησε για τον Μπέλεκ που βρισκόταν από πίσω μόνος του. Ο Καμερουνέζος πήρε την μπάλα και αφού έκανε δύο βήματα επιχείρησε το σουτ, με τον Λόρια, να διώχνει προς το κέντρο της άμυνας και από εκεί οι συμπαίκτες του έδιωξαν σε πλάγιο.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η απόδοση των κιτρινόμαυρων έπεσε, με την ξαφνική απουσία του Δέλλα, να δείχνει πως επηρέασε τους συμπαίκτες του. Μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου δεν υπήρξε κάποια σημαντική ευκαιρία, με τους Γεωργιανούς να απειλούν περισσότερο με μακρινά σουτ, εκ των οποίων το ένα πέρασε κοντά από το δοκάρι του Ντίμι. Η αλήθεια είναι, πως η ομάδα του Κασάνας παίζει πολύ καλά την αντεπίθεση.

Man of the... Half

Μπέλεκ: O Καμερουνέζος τα έκανε όλα μπροστά στην επίθεση, πίεσε, εκτέλεσε αυτός τις δύο καλές ευκαιρίες του δικεφάλου και με λίγα λόγια ήταν ο κορυφαίος για την ΑΕΚ. Σαν κερασάκι, στο 45' έτρεξε στην άμυνα της ΑΕΚ προκειμένου να καλύψει το αντίπαλο μπακ, προστατεύοντας της μπάλα. Πολύ καλός.

Το δεύτερο ημίχρονο

Στην επανάληψη ο Χιμένεθ δεν έκανε κάποια αλλαγή, με την ΑΕΚ να δείχνει ποιο φορτσάτη, αλλά και πάλι να μην μπορεί να δημιουργήσει κίνδυνο. Το πρώτο δεκάλεπτο πέρασε και...

Στο 56' ο Λεονάρντο "έβγαλε" κάπως περίεργα πάσα προς τον Γκούντγιονσεν ο οποίος έπιασε απευθείας το σουτ αλλά ο Λόρια μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία. Η πίεση της Ένωσης συνεχίστηκε και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μάκος έκλεψε στο χώρο του κέντρου, προχώρησε μόνος του αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

Η Ένωση συνέχισε την πίεση και στο 62' ο Κάρλος έκανε ωραία ενέργεια από τα δεξιά αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε μόλις πάνω από το δοκάρι του Λόρια. Με την είσοδο του Λεονάρντο στη θέση του Λύμπε, η ΑΕΚ ανέβηκε σε ταχύτητα.

Στα επόμενα λεπτά δεν έγινε κάτι το ιδιαίτερο ώσπου φτάσαμε στο 78' όταν ο Κάρλος έβγαλε κάθετη μπάλα στον Μπέλεκ και ο Καμερουνέζος έφυγε μόνος του μπροστά ξεπερνώντας τον προσωπικό του αντίπαλο, αλλά την στιγμή που πλάσαρε, κόπηκε από τον Τομασβίλι με την μπάλα να καταλήγει σε κόρνερ.

Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει και στο 85' είχε ακόμα μια ευκαιρία με τον Μανωλά, μετά από στημένο του Κάρλος, αλλά την κεφαλιά που επιχείρησε ο νεαρός αμυντικός, μπλόκαρε στην γραμμή ο Λόρια.

Σέντρα Φούλης, κεφαλιά Κάρλος και ΓΚΟΟΟΛ

Ο χρόνος πίεζε και η ΑΕΚ ήθελε οπωσδήποτε ένα γκολ... Στο 87' η Ένωση βγήκε από τα δεξιά, με τον Γεωργέα να βγάζει την σέντρα και ο προωθημένος Κάρλος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0 και σηκώνοντας το ΟΑΚΑ στον αέρα!

Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν έγινε κάποια φάση, με την ΑΕΚ να προστατεύει το υπέρ της σκορ και η λήξη του ματς να την βρίσκει νικήτρια.

Μικρά - Μικρά

* Η ομάδα φωνάζει πως θέλει αμυντικά χαφ. Έναν κόφτη και έναν Μίτσελ ή έστω έναν Ντίοπ. Έχει ποιότητα η ομάδα, που με τις συγκεκριμένες απουσίες όμως δεν μπορεί να την εκμεταλλευτεί. Φυσικά δεν υποβαθμίζουμε τους Καφέ και Μάκο, αλλά με τις συγκεκριμένες απουσίες χάνουν και αυτοί τις δυνατότητες τους, κάνοντας άλλη δουλειά από αυτή που πρέπει.

* Καλός ο Κώστας στο να ανεβάζει την μπάλα από την άμυνα στο κέντρο, αλλά εκεί πρέπει να δώσει την μπάλα. Δεν γίνεται να προσπαθείς να περάσεις όλη την αντίπαλη ομάδα. Στην περίπτωση που σου κλέψουν την μπάλα, η άμυνα είναι εκτεθειμένη. Δεν γίνεται να το επαναλαμβάνεις συνέχεια. Αν το διορθώσει αυτό ο Μανωλάς θα είναι ανέβει ένα επίπεδο επάνω.

* Ο Σιαλμάς κόπηκε από την 18αδα

* Οι οπαδοί της Ντιναμό τοποθετήθηκαν στο διάζωμα, πάνω από τα δημοσιογραφικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

our.news@live.com