Facebook

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Παναθηναϊκός 3-0

Φερέιρα: "Δεν ψάχνω δικαιολογίες. Ζητάμε συγγνώμη για το αποτέλεσμα"



Αφού εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη βαριά ήττα από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ αλλά και την εικόνα του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ζήτησε από τους παίκτες του να γίνουν πιο σοβαροί και υπεύθυνοι.




Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πορτογάλου τεχνικού:

"Είμαι απογοητευμένος από το αποτέλεσμα. Το πρώτο ημίχρονο ήταν διαφορετικό από το δεύτερο και δεν θέλω να ψάξω για δικαιολογίες. Η Μάκαμπι έχει παίξει περισσότερα παιχνίδια από μας. Στο πρώτο ημίχρονο χάσαμε ευκαιρίες, ενώ στο δεύτερο δεν είχαμε την ίδια εικόνα.

Οι νέοι παίκτες δεν μπορούν να προσφέρουν ακόμα όσα θα προσφέρουν μελλοντικά. Χρειάζονται χρόνο προσαρμογής. Η ρεβάνς είναι δύσκολη, αλλά το στοίχημα είναι να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Σε μια καλή μέρα μπορούμε να κάνουμε τη ρεβάνς δικής μας. Δεν σχολιάζω τις αποφάσεις του διαιτητή. Είμαστε απογοητευμένοι και ζητάμε συγγνώμη για το αποτέλεσμα".

"Έχω πει και θα το επαναλάβω. Όταν η ομάδα αμύνεται, αμύνονται όλοι. Αυτοί είναι οι παίκτες μου. Εγώ δουλεύω και τους εμπιστεύομαι. Το πρόβλημα είναι όταν δεν έχουμε την μπάλα όχι όταν την έχουμε. Πρέπει να μάθουμε να πιέζουμε. Δεν γίνεται να παίζουμε τον ίδιο τρόπο με το Ελληνικό Πρωτάθλημα. Αυτό το πνεύμα πρέπει να το αλλάξουμε. Πρέπει να ξεχωρίσουμε την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και στην Ευρώπη και στο Ελληνικό πρωτάθλημα οι ομάδες πρέπει να παίζουν με μεγαλύτερη ένταση. Πρέπει να έχουμε περισσότερο την μπάλα στα πόδια μας".

Ό, τι είδαμε είναι ανεξήγητο. Δεν είναι θέμα ότι οι παίκτες μου δεν ήξεραν τι να κάνουν, αλλιώς δεν θα κάναμε καλό πρώτο ημίχρονο. Δεν το περίμενα αυτό που έγινε, ήταν έκπληξη.

Δεν είναι θέμα αυτοπεποίθησης, απλά οι παίκτες είχαν μια σύντομη περίοδο προετοιμασίας. Μετά το 75' προσπαθήσαμε και να δημιουργήσουμε. Η Μακάμπι έχει πιο πολλά παιχνίδια στα πόδια της. Ίσως να ήταν και πιο δεμένη από πέρσι.

Σε ότι αφορά τους καινούργιους παίκτες. Ο Κουίνσι θέλει χρόνο. Ο Ζέκα δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του. Ο Βιτόλο ήρθε πριν λίγο καιρό και ήταν τραυματίας. Ο Τοτσέ θέλει χρόνο. Το βασικό μας πρόβλημα είναι ότι θέλουμε περισσότερη ένταση και μεγαλύτερη διάρκεια. Ο Λέτο σιγά-σιγά φτάνει στα περσινά επίπεδα.

Ο Κουίνσι είναι ταχύς και θα αυξήσει την ταχύτητά του. Πρέπει η ομάδα να παίζει πιο συγκροτημένα και κάποιοι παίκτες να κάνουν και την βρώμικη δουλειά. Όταν τελείωσε το πρώτο ημίχρονο λέγαμε ότι μπορούμε να πάρουμε το ματς. Το θέμα είναι στο μυαλό. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο για μένα και τους παίκτες μου.

Η Μακάμπι είναι τεχνική ομάδα αλλά όχι top level. Άρα για να έχουμε νίκες θα πρέπει να γίνουμε όλοι να γίνουμε πιο σοβαροί και πιο υπεύθυνοι. Θέλουμε αλλαγή νοοτροπίας. Πίστη εμπιστοσύνη. Σε ότι αφορά τη ρεβάνς. Τα πράγματα δεν τελείωσαν. Αυτή είναι η μεγάλη μας πρόκληση. Τέρμα τα λόγια χρειάζονται έργα. Εγώ βλέπω ότι έχω μπροστά μου 90 λεπτά ή αν θέλετε 120 λεπτά για να προκριθούμε".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

our.news@live.com