Facebook

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Οντένσε - Παναθηναϊκός 1-1



Προβάδισμα πρόκρισης απέκτησε κόντρα στην Οντένσε ο Παναθηναϊκός μετά το 1-1 στη Δανία. Οι πράσινοι ισοφαρίστηκαν στο 89' και έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 92'.



Ο Φερέιρα επέλεξε τελικά να χρησιμοποιήσει τους 11 που ξεκίνησαν στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι με τον Ατρόμητο και στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε προβλήματα μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα, κυρίως λόγω του ενθουσιασμού των Δανών, χωρίς πάντως να απειληθεί και ιδιαίτερα. Οι "πράσινοι" μπόρεσαν στη συνέχεια να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα με μπροστάρη τον Κώστα Κατσουράνη, κράτησαν μπάλα, κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και μάλιστα έχασαν την καλύτερη ευκαιρία στο 34' με τον δραστήριο Λέτο.

Στην επανάληψη το ξεκίνημα για το τριφύλλι ήταν ιδανικό, αφού μόλις στο 46' ο Λέτο εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αμυντικών της Οντένσε και άνοιξε το σκορ. Οι γηπεδούχοι έχασαν στη συνέχεια δύο σημαντικές ευκαιρίες στο 54' και στο 57' αλλά ο Παναθηναϊκός έδειχνε στη συνέχεια να ελέγχει και πάλι τον ρυθμό του αγώνα.

Ωστόσο "ξεφούσκωσε" στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα και δέχτηκε την ισοφάριση στο φινάλε του αγώνα από την αδυναμία της άμυνας του να "καθαρίσει" τις σέντρες των Δανών. Και πάλι, πάντως, είναι το φαβορί για την πρόκριση ενόψει της ρεβάνς της Τρίτης στο ΟΑΚΑ και αν είναι σοβαρός, θα προκριθεί στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Παναθηναϊκός δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης και λογικό για αυτή την εποχή, ήταν βελτιωμένος σε σχέση με τα φιλικά παιχνίδια αλλά χρειάζεται πολύ δουλειά σε όλους τους τομείς. Το ζητούμενο στην παρούσα φάση είναι να ξεπεράσει το εμπόδιο της Οντένσε και στη συνέχεια θα έχει χρόνο μπροστά του για να δημιουργήσει μία ανταγωνιστική και ελκυστική ομάδα με την είσοδο και των νέων αποκτημάτων. Η διαφαινόμενη πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ θα του προσφέρει ηρεμία αλλά και σημαντική οικονομική ανάσα για τα ταμεία του.

Με καθυστέρηση 7 μηνών ο Γιώργος Καραγκούνης συμπλήρωσε 100 συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, της Ιντερ και της Μπενφίκα. Ο Φερέιρα δεν του είχε δώσει την ευκαιρία τον περασμένο Δεκέμβριο στην Κοπεγχάγη, αλλά τώρα στο Οντένσε, τον επιστράτευσε στο τελευταίο τέταρτο.

Το ντεμπούτο του με την "πράσινη" φανέλα πραγματοποίησε ο Κουίνσι Αμπέγε, ο Γκανέζος αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο της επίθεσης και μάλιστα έχασε τη μεγάλη ευκαιρία στο 92' να κάνει το 1-2 και να γίνει ο ήρωας του ματς.

Κλειδί του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός δεν επέτρεψε στους παίκτες της Οντένσε να επιβάλουν γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι και καλά έκανε από τη στιγμή που οι Δανοί έχουν καλύτερα τρεξίματα αυτή την εποχή με επίσημα παιχνίδια στα πόδια τους. Όσο περνούσε ο χρόνος, το ματς ερχόταν στα μέτρα του και παράλληλα φρόντισε να "χτυπήσει" τους Δανούς στο αδύναμο σημείο τους, την προβληματική αμυντική τους λειτουργία αν και δεν έφυγε με το διπλό λόγω μίας δικής του αδράνειας στο φινάλε του αγώνα.

MVP

Ο Σεμπαστιάν Λέτο ήταν κεφάτος και πήρε στις πλάτες του τον Παναθηναϊκό στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν. Μετά τις αποχωρήσεις των Τζιμπρίλ Σισέ και Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο Αργεντινός καλείται να γίνει ο ηγέτης της ομάδας και φρόντισε με το καλημέρα να δείξει πως είναι έτοιμος να ανταποκριθεί σε αυτή την πρόκληση στην τρίτη χρονιά του στην Παιανία

Αδύναμος κρίκος

Για μία ακόμη φορά η αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού σε κρίσιμες στιγμές. Ο Γιόσου Σαριέγκι δεν μπόρεσε να βοηθήσει τον Μπουμσόνγκ στις εναέριες μονομαχίες και φέρει ευθύνη για το γκολ των Δανών, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Σωτήρης Νίνης υστέρησε σε ένα ακόμη ματς.


Πηγή:www.contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

our.news@live.com