Facebook

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Ολυμπιακός Βόλου-ΑΕΛ 1-1

Χωρίς νικητή έληξε το μεγάλο θεσσαλικό ντέρμπι, με τον Ολυμπιακό Βόλου να έρχεται ισόπαλος 1-1 με την ΑΕΛ στο Πανθεσσαλικό. Οι "ερυθρόλευκοι" άνοιξαν το σκορ με τον Μόνχε στο 21' και οι "βυσσινί" ισοφάρισαν στο 79' με τον Μετίν.








Το ματς ήταν απόλυτα ισορροπημένο, με τους γηπεδούχους να είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι στο πρώτο ημίχρονο και να φτάνουν δίκαια στο γκολ, και την ομάδα του Γιάννη Παπακώστα να παίρνει αυτή τα ηνία την τελευταία μισή ώρα του αγώνα, και πέρα από το γκολ του Μετίν να "φωνάζει" για ένα ακυρωθέν γκολ του ίδιου παίκτη στο 85'.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός Βόλου έμεινε για τρίτο σερί ματς χωρίς νίκη, ενώ από την πλευρά της η ΑΕΛ εξακολουθεί να αγνοεί το "τρίποντο" από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος ωστόσο μπορεί να παίρνει... θάρρος από το γεγονός ότι πήρε τον πρώτο της βαθμό και πέτυχε το πρώτο της γκολ φέτος μακριά από το "Αλκαζάρ".

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Ούμπιντες, Ψυχογιός, Σανκαρέ, Ρόκας, Ζαραδούκας (83' Καπετάνος), Άλβαρεζ, Μόνχε, Μπρέσκα (66' Πλιάγκας), Ντολεζάι, Μαρτίν (76' Σολάκης)

ΑΕΛ (Γιάννης Παπακώστας): Αμπάρης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Σίμιτς, Κουζέν, Ρομέου, Βελάσκο, Κανόμπιο (74' Αμπουχατζίρα), Πούρι (46' Γκέρεμι), Κατσιαρός (46' Μετίν)

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό Στάδιο

Διαιτητής: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)

Γκολ: Μόνχε (21') / Μετίν (79')

Κίτρινες κάρτες: Γιακούποβιτς (45+1') / Κουζέν (13'), Νταμπίζας (45+1'), Βελάσκο (88'), Ταυλαρίδης (90+2')

Κόκκινες κάρτες: Μόνχε (86')

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η ΑΕΛ μπήκε πιο κινητική και δραστήρια στο μεγάλο θεσσαλικό ντέρμπι, όμως μετά το πρώτο επτάλεπτο όπου είχε τον απόλυτο έλεγχο στην κυκλοφορία της μπάλας, οι γηπεδούχοι πήραν ολοκληρωτικά τα ηνία του αγώνα.

Στο 8' είχαν μάλιστα την πρώτη μεγάλη (διπλή) ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ: Μετά από εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά και κεφαλιά-πάσα του Μπρέσκα, ο Μόνχε έπιασε σουτ με το αριστερό στην κίνηση το οποίο απέκρουσε ο Αμπάρης στη δεξιά του γωνία, ενώ στην επαναφορά ο Έλληνας γκολκίπερ μπλόκαρε σταθερά το νέο σουτ του Μπρέσκα από θέση πλάγια αριστερά.


Olympiakos Volou - AEL
Ανέβηκε από spapas. - Δείτε κι άλλα αθλητικά και extreme sports video.

Η στημένη αυτή φάση "ξύπνησε" για τα καλά τους γηπεδούχους, οι οποίοι με τους Ούμπιντες και Μπρέσκα προκαλούσαν ολοένα και περισσότερα ρήγματα στο αριστερό άκρο της άμυνας της ΑΕΛ, με την πίεση τους να καρποφορεί τελικά με τη συμπλήρωση του 20αλέπτου.

Στο 20' ο Μάρτιν δεν κατάφερε (ύστερα από καλοζυγισμένη σέντρα του Ούμπιντες από τα δεξιά) να ανοίξει το σκορ, καθώς ο Αμπάρης έδιωξε εκπληκτικά σε κόρνερ -με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού- το κοντινό βολ πλανέ που επιχείρησε, όμως από αυτό το κόρνερ ήρθε το 1-0.

Και αυτό γιατί ο Μαρτίν έπιασε την πρώτη κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας των "βυσσινί", που πιάστηκαν εκ νέου κοιμώμενοι, και ο Μόνχε με δεύτερη κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Αμπάρη (1-0) μέσα σε αποθέωση από συμπαίκτες και 10.000 οπαδούς.


Olympiakos Volou - AEL 1-0.
Ανέβηκε από spapas. - Περισσότερα επαγγελματικά, αθλητικά και εκπαιδευτικά βίντεο.

Η ΑΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα, όμως το σουτ του Κανόμπιο εκτός περιοχής στο 26' κατέληξε στην αγκαλιά του Γιακούποβιτς, με την ομάδα του Σάκη Τσιώλη να ανεβάζει και πάλι ρυθμούς στα αμέσως επόμενα λεπτά και να αναστατώνει την αντίπαλη άμυνα χάρη στον ασταμάτητο Ούμπιντες αλλά και τους άξιους συμπαραστάτες του Μπρέσκα και Μόνχε.

Από το 35' και μετά το ματς ισορρόπησε απόλυτα, με την ΑΕΛ να κρατάει λίγο περισσότερο τη μπάλα αλλά να μην πατάει στην αντίπαλη περιοχή, και τους γηπεδούχους να παραχωρούν μερικά μέτρα αλλά να καταφέρνουν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία να διατηρήσουν το πολύτιμο (και απόλυτα δίκαιο βάσει εικόνας του πρώτου 45άλεπτου) υπέρ τους 1-0.

Η έλλειψη δημιουργικότητας και επινοήσεων από τη μέση και μπροστά ανάγκασαν τον Γιάννη Παπακώστα να προβεί σε δύο αλλαγές με το "καλημέρα" του δευτέρου μέρους, ρίχνοντας στον αγώνα τους Μετίν και Γκέρεμι (αποχώρησαν οι αρνητικοί Κατσιαρός και Πουρί), ωστόσο ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου που μπήκε πιο δυνατά, χάνοντας μάλιστα την πρώτη ευκαιρία στο 51'.

Οι "ερυθρόλευκοι" του Τσιώλη ξεδιπλώθηκαν ταχύτατα στην κόντρα και μετά από πάσα του Μόνχε ο Ούμπιντες βγήκε από τα δεξιά, με το σουτ του από πλάγια θέση να μπλοκάρεται από τον Αμπάρη.

Στη συνέχεια, η ΑΕΛ αντίστρεψε το σκηνικό και έκλεισε τους γηπεδούχους στα καρέ τους παίζοντας ορθολογικό ποδόσφαιρο, με την πρώτη μεγάλη της ευκαιρία στο ντέρμπι να έρχεται στο 60'.

Ο Κουζέν έβγαλε επικίνδυνη σέντρα-σουτ από τα δεξιά, ο Γιακούποβιτς έδιωξε με την αριστερή γροθιά του με δυσκολία, και ο Μετίν έπιασε το απευθείας σουτ στέλνοντας τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων από πλεονεκτική θέση.


Olympiakos Volou - AEL megali eukairia
Ανέβηκε από spapas. - Περισσότερα επαγγελματικά, αθλητικά και εκπαιδευτικά βίντεο.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης είδε την κεφαλιά του μετά από σέντρα του Γκέρεμι να αποκρούεται εντυπωσιακά από τον Γιακούποβιτς (με τον βοηθό να "ακυρώνει" πάντως τη φάση υποδεικνύοντας σωστά οφσάιντ τον Τούρκο άσο), ενώ στο 71' ο Νίκος Νταμπίζας στάθηκε τυχερός καθώς ο διαιτητής θα μπορούσε να του δείξει δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό φάουλ στον Μαρτίν.

Με τον Ολυμπιακό Βόλου να οπισθοχωρεί αδικαιολόγητα στο δεύτερο μέρος, οι "βυσσινί" βρήκαν πρόσφορο έδαφος να αυξήσουν την πίεσή τους, και στο 79' κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση.

Ο κορυφαίος της ΑΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο, Τουμέρ Μετίν, εκτέλεσε φάουλ και η μπάλα σταμάτησε στο τείχος, για να κάνει δεύτερο σουτ και η μπάλα να καταλήξει -αφού πρώτα βρήκε σε κάποιο σώμα- στα δίχτυα του ακινητοποιημένου Γιακούποβιτς (1-1).


Olympiakos Volou - AEL 1-1
Ανέβηκε από spapas. - Δείτε κι άλλα αθλητικά και extreme sports video.

Με την ψυχολογία να έχει αλλάξει πλέον στρατόπεδο για τα καλά, η ΑΕΛ δεν περιορίστηκε στην ισοφάριση αλλά έψαξε με πάθος και ένα δεύτερο γκολ για την ολική ανατροπή, έχοντας μάλιστα δύο καλές στιγμές μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών.

Στο 81' ο παίκτης που μεταμόρφωσε προς το καλύτερο την ομάδα του στην επανάληψη, Μετίν, είχε νέο καλό σουτ, που αυτή τη φορά μπλόκαρε ο γκολκίπερ της ομάδας του Βόλου, ενώ στο 85' έγινε η φάση που πιθανότατα θα συζητηθεί περισσότερο στο "τρίτο ημίχρονο" του ντέρμπι...

Μετά απο σέντρα από τα δεξιά μέσα στην περιοχή, ο Μετίν έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο βοηθός τον υπέδειξε σε θέση οφσάιντ, με τα τηλεοπτικά ριπλέι να δείχνουν ότι ο Τούρκος καλυπτόταν έστω και για ελάχιστα εκατοστά.


Olympiakos Volou - AEL..
Ανέβηκε από spapas. - Δείτε κι άλλα αθλητικά και extreme sports video.

Με το σκορ στο 1-1 και το παιχνίδι να βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, το πάθος ξεχείλιζε στον αγωνιστικό χώρο, όμως δυστυχώς αυτό μετατράπηκε σε νεύρα που ανάγκασε τον διαιτητή Κωνσταντινέα να βγάλει δικαιολογημένα την κόκκινη κάρτα από το τσεπάκι του.

Αυτό έγινε στο 86', με τους Ταυλαρίδη και Μόνχε να πέφτουν στο έδαφος στην περιοχή της ΑΕΛ μετά από μία διεκδίκηση της μπάλας και τον Αργεντινό εξτρέμ των "ερυθρολεύκων" να χτυπάει εκτός φάσης τον Έλληνα κεντρικό αμυντικό, μία ενέργεια ξεκάθαρα αντιεπαγγελματική.

Στα τελευταία λεπτά η ΑΕΛ συνέχισε να προσπαθεί για ένα δεύτερο γκολ αλλά αυτό δεν ήρθε και έτσι το πρώτο ντέρμπι των δύο ομάδων μετά από 20 ολόκληρα χρόνια έμεινε στο 1-1.




Πηγή: www.sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

our.news@live.com