Facebook

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Αρης-Παναθηναϊκός 0-1 (VIDEOS)

Ο Παναθηναϊκός πέρασε με το (μη) πέναλτι του Σισέ από το "Κλεάνθης Βικελίδης" (1-0 τον Αρη) και πάει με καλή ψυχολογία στο "Καμπ Νου" για τον αγώνα της Τρίτης απέναντι στους "μπλαουγκράνα", οι οποίοι ηττήθηκαν από τη Χέρκουλες (VIDEOS).









Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ :
Στο πρώτο μέρος ο αγώνας υστερούσε ποιότητας και φάσεων. Πιο πιθανό ήταν να έβρισκες θέση πάρκινγκ στο Παγκράτι σε ώρα αιχμής, παρά φάση στα πρώτα 45 λεπτά. Σε αυτό έπαιξε ρόλο ο τρόπος παιχνιδιού των δύο ομάδων, αφού τόσο ο Κούπερ όσο και ο Νιόπλιας είχαν πρωταρχικό σκοπό να καταστρέψουν ο ένας το παιχνίδι του άλλου.

Ουδείς προσπαθούσε να δημιουργήσει (ίσως λίγο περισσότερο ο Αρης), με αποτέλεσμα το θέαμα να είναι επιεικώς κακό. Ο Τόχα έπαιζε αριστερά, αλλά άφηνε τη θέση του δημιουργώντας κενό, ενώ στην αντίπερα όχθη ο Γκοβού ήταν αρνητικός κάτι που επηρέαζε την εικόνα του τριφυλλιού στην επίθεση, αφού Λέτο και Νίνης ήταν καλά κλεισμένοι και ο Σισέ δεν έπαιρνε τις μπαλιές που θα ήθελε.

Η μοναδική στιγμή που ο Παναθηναϊκός ήταν επικίνδυνος ήταν στο 30' όταν ο Σισέ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το πλασέ του χτύπησε στο δοκάρι της εστίας του Σηφάκη. Αυτή ήταν και η μοναδική -εκτός της φάσης του γκολ- αξιόλογη ευκαιρία του πρώτου μέρους. Λίγο αργότερα, στο 41' έγινε η φάση του αγώνα και αυτή που θα δείξει την Κυριακή την... ποιότητα της πλειοψηφίας του αθλητικού Τύπου (μαϊμούδες κτλ).

Σε μια φάση που δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι μεμπτό (όπως θα δείτε και στα παρακάτω βίντεο) ο Δαλούκας θεώρησε ότι ο Χαβίτο έκανε παράβαση στην προσπάθεια του Βύντρα να διεισδύσει από τα αριστερά, δείχνοντας το σημείο του πέναλτι.

Η απόφαση προκάλεσε τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων, αλλά δεν άλλαξε κάτι, με τον Σισέ να δίνει στους φιλοξενούμενους το προβάδισμα από την άσπρη βούλα.
Στην επανάληψη το γκολ του Παναθηναϊκού διαφοροποίησε την εικόνα του ματς, αφού ο Αρης αναγκάστηκε να βγει μπροστά για να κυνηγήσει πρωτίστως την ισοφάριση και στη συνέχεια την ανατροπή του εις βάρος του αποτελέσματος.

Η αλήθεια είναι ότι οι Θεσσαλονικείς πίεσαν τον Παναθηναϊκό, έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για να πάρουν τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά έπεσαν πάνω στον πολύ καλό Τζόρβα και στην ατυχία. Στην αντίπερα όχθη, οι πράσινοι οπισθοχώρησαν, έδωσαν χώρο στον Αρη και θέλησαν να απειλήσουν μέσω των αντεπιθέσεων. Κάτι που δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο του δεύτερου ημιχρόνου. Ειρήσθω εν παρόδω, οι "κίτρινοι" έχουν να κερδίσουν εντός έδρας τον Παναθηναϊκό από τον Δεκέμβριο του 2006.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Το παιχνίδι ήταν κομμένο και ραμμένο για την ισοπαλία. Ειδικά στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν για να μη χάσουν. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα μετά το γκολ του Παναθηναϊκού, τα συστήματα και οι τακτικές άλλαξαν. Ο Αρης πίεσε, ο Παναθηναϊκός αμύνθηκε σωστά και το 0-1 δεν άλλαξε.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:

Ο Κάρλος Ρουίζ δεν ήταν σε καλή μέρα. Εξαφανίστηκε από την άμυνα του τριφυλλιού και δεν βοήθησε στην επίθεση τον Αρη.

MVP:

Ο Αλέξανδρος Τζόρβας ήταν εκεί όταν χρειάστηκε και κράτησε το μηδέν στην εστία του. Πολύ καλός και ο Λουκάς Βύντρα.






πηγή: www.contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

our.news@live.com