Facebook

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Ολυμπιακός - Κέρκυρα 2-0

Νίκη στο ρελαντί για τον Ολυμπιακό ο οποίος επικράτησε με 2-0 της Κέρκυρας στο άδειο Καραϊσκάκη για τη 2η αγωνιστική της Superleague, παίρνοντας έτσι το πρώτο του τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Μέλμπεργκ στο 29' και ο Ριέρα στο 86' τα τέρματα των ερυθρόλευκων.







Εικόνα του αγώνα

Όπως και στο παιχνίδι με τον Ηρακλή στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός μπήκε ορεξάτος στον αγωνιστικό χώρο, δείχνοντας τουλάχιστον διάθεση να παίξει μπάλα. Η αμυντική τακτική της Κέρκυρας όμως, οι κλειστοί χώροι και το πρέσινγκ από τη σέντρα και πίσω, δεν άφησε περιθώρια στους παίκτες του Βαλβέρδε να κυκλοφορήσουν την μπάλα και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ένα γρήγορο γκολ.

Οι ερυθρόλευκοι, δοκίμασαν από τον άξονα, δοκίμασαν και από τα πλάγια όμως οι προσπάθειες τους ήταν άκαρπες με τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων να εξουδετερώνουν εύκολα ή δύσκολα τις επιθετικές πρωτοβουλίες των Ριέρα, Φετφατζίδη και Ιμπαγάσα ενώ και ο Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης έμοιαζε εγκλωβισμένος.

Λίγο πριν από τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, μια στημένη φάση έμελλε να βγάλει τον Ολυμπιακό από το αδιέξοδο, αποτελώντας την αχίλλειο πτέρνα της Κέρκυρας. Συγκεκριμένα στο 29' και ενώ ο Ριέρα με όμορφη ατομική προσπάθεια είχε υποχρεώσει τον Κωνσταντόπουλο να διώξει σε κόρνερ, ο Μέλμπεργκ με κοντινή κεφαλιά μετά από εκτέλεση του Ιμπαγάσα, άνοιξε το σκορ για τους ερυθρόλευκους.
Το ζητούμενο για τους γηπεδούχους είχε γίνει πλέον πράξη, ανοίγοντας τον δρόμο για την πολυπόθητη νίκη. Ενώ όμως θα περίμενε κανείς τον Ολυμπιακό να φορτσάρει και να απειλεί για περισσότερα τέρματα, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, το αμυντικό παιχνίδι από πλευράς των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε, με την εικόνα του αγώνα να είναι άκρως απογοητευτική.

Στο ίδιο έργο θεατές και στο δεύτερο μέρος με τις πολλές και γρήγορες αλλαγές εκατέρωθεν να μην δίνουν πνοή στο ματς.

Ο Ολυμπιακός άρχισε να μένει από δυνάμεις, ενώ στη αντίπερα όχθη η Κέρκυρα, όσο κρατούσε τους γηπεδούχους μακριά από ένα δεύτερο τέρμα, άρχισε να ελπίζει στην έκπληξη.

Κι αφού είδαμε τους Νικοπολίδη και Ιμπαγάσα να φτάνουν στο σημείο να κάνουν καθυστερήσεις, ο Ριέρα ήρθε να σφραγίσει τη νίκη της ομάδας του στο 86ο λεπτό μετά από συνδυασμό του με τον Φετφατζίδη και δυνατό σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή.

Κλειδί

Η αμυντική διάταξη της Κέρκυρας δημιούργησε πολλά προβλήματα στους επιτιθέμενους του Ολυμπιακού. Ήταν δεδομένο άρα πως για να παραβιαστεί η εστία των “Φαιάκων” χρειαζόταν μια στημένη φάση, όπερ και εγένετο.

MVP

Δύσκολο να επιλέξει κανείς κάποιον που να ξεχώρισε στο ματς. Ο Φετφατζίδης ωστόσο ήταν αρκετά δραστήριος και σε αυτό το παιχνίδι απειλώντας μάλιστα σε δυο-τρεις περιπτώσεις τον Κωνσταντόπουλο.

Αδύναμος κρίκος

Η Κέρκυρα για ένα ακόμη ματς προτίμησε να χτίσει ένα αμυντικό τείχος έξω από τη περιοχή της και επιθετικά να απειλήσει μόνο με αντεπιθέσεις. Κι αν το παιχνίδι της βγήκε στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ, απέναντι στον Ολυμπιακό δεν στάθηκε το ίδιο τυχερή.

Διαιτητής: Α. Γιάχος
Βοηθοί: Δ. Γούκος, Χ. Σωτηρόπουλος

Ολυμπιακός - Κέρκυρα 2-0







πηγή: www.contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

our.news@live.com