Facebook

Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Ξύλο οπαδών-Μπάγεβιτς (video)


Η ΑΕΚ έχασε από την Καλλιθέα με 2-1 σε φιλικό, αλλά λίγη σημασία έχει. Την... παράσταση έκλεψαν οι γροθιές που αντάλλαξε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς με οπαδούς της ομάδας μετά το τέλος, με τον Σέρβο να πέφτει στο έδαφος!

Μετά το 80ο λεπτό της αναμέτρησης αρκετοί οπαδοί της ΑΕΚ κατέβηκαν από τις εξέδρες στον χώρο πίσω από τους δύο πάγκους και υπήρξαν και κάποιες συμπλοκές μεταξύ τους. Το κλίμα ήταν περίεργο και έτσι ο διαιτητής αποφάσισε να σφυρίξει τη λήξη της αναμέτρησης στο... 87ο λεπτό!

Αμέσως μετά οι οπαδοί της Ένωσης μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και κατευθύνθηκαν προς τους ποδοσφαιριστές με στόχο να πάρουν φανέλες, σορτς και κάλτσες. Την ίδια ώρα κάποιοι πήγαν προς το μέρος του Μπάγεβιτς και εκεί άρχισαν τα παρατράγουδα. Οι δύο πλευρές φάνηκε να ανταλλάζουν διάφορα λεκτικά και στη συνέχεια ήρθαν τα χειρότερα.

Οπαδοί έσπρωξαν τον Μπάγεβιτς, ο Σέρβος δεν συγκράτησε την ψυχραιμία του και απάντησε με χτύπημα στο πρόσωπο οπαδού και ακολούθησαν αρκετά χτυπήματα και γροθιές, με τον προπονητή της ΑΕΚ να πέφτει στο έδαφος και να παραμένει πεσμένος για αρκετά λεπτά, την ίδια ώρα που από πάνω του ήταν περίπου 30 οπαδοί που πλακώνονταν μεταξύ τους αλλά και με τις αστυνομικές δυνάμεις! Εκείνη την ώρα επικρατούσε ένας πανικός, καθώς οπαδοί προσπαθούσαν να απωθήσουν τους άλλους αλλά κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό. Τελικά, λίγο μετά, ο Μπάγεβιτς σηκώθηκε και έφυγε γρήγορα για τα αποδυτήρια.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΑΕΚ 2-1
Μετά τα όσα έγιναν με τη λήξη του αγώνα, όπως καταλαβαίνει κανείς, το αγωνιστικό κομμάτι λίγο ενδιαφέρει.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς παρέταξε την ΑΕΚ με 4-2-3-1 και με τους Σάχα, Γεωργέα, Καράμπελα, Μαϊστόροβιτς, Μανωλά, Καφέ, Γκέντσογλου, Λεονάρντο, Σκόκο, Λυμπερόπουλο, Τζιμπούρ στην αρχική 11άδα. Αυτό που ήθελε να δει ο Σέρβος προπονητής, αλλά και οι οπαδοί της ομάδας που βρέθηκαν στο γήπεδο της Καλλιθέας, ήταν μια αγωνιστική παρουσία ανάλογη των φιλικών στην Αυστραλία αλλά η… καλή μέρα από το πρωί φάνηκε. Στο 7ο λεπτό η άμυνα της Ένωσης… κοιμήθηκε και ο Κατσαρός κρέμασε τον Σάχα με ωραίο πλασέ, κάνοντας το 1-0 για τους γηπεδούχους. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά λίγα λεπτά η αμυντική γραμμή των κιτρινόμαυρων ήταν ξανά εκτεθειμένη στον συνδυασμό των Κατσαρού-Καραδήμου, μετά από μια γρήγορη αντεπίθεση της Καλλιθέας, αλλά αυτή τη φορά ο Σάχα μπλόκαρε.

Η ΑΕΚ δεν έδειχνε να έχει ηρεμία στο παιχνίδι της και ο τραγικός αγωνιστικός χώρος, που παρέπεμπε περισσότερο σε… βοσκότοπο και όχι σε ποδοσφαιρικό γήπεδο, έκανε ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα. Οι κιτρινόμαυροι έκαναν πολύ εύκολα το λάθος και ειδικά με τους Καφέ και Γκέντσογλου, με συνέπεια να φτάνει σπάνια η μπάλα σωστά στην τριάδα πίσω από τον Τζιμπούρ. Ο Αλγερινός έχασε μια καλή ευκαιρία στο 12’ για να ισοφαρίσει, μετά από γύρισμα του Καράμπελα από αριστερά, και στη συνέχεια δε φάνηκε μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου. Όπως δε φάνηκε και συνολικά η ομάδα του Μπάγεβιτς, που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά ως εκεί… Σε αυτόν τον αγωνιστικό χώρο ήταν δύσκολο να παίξεις την μπάλα γρήγορα, όπως θέλει να κάνει φέτος η ΑΕΚ, ενώ το γεγονός ότι αρκετοί παίκτες δεν έδειχναν να είναι σε καλή μέρα, είχε ως συνέπεια να… δένει το γλυκό. Έτσι, τα λεπτά περνούσαν χωρίς κάτι το αξιόλογο, πέραν μιας εκτέλεσης φάουλ του Λεονάρντο, μέχρι να φτάσουμε στο 45ο λεπτό, όταν ο Λυμπερόπουλος με ένα δυνατό μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Σέρβος προπονητής άρχισε και τις αλλαγές για την ΑΕΚ, όπως και ο Σταθόπουλος για την Καλλιθέα. Οι Δέλλας, Μπλάνκο, Μάκος και Μπερνς πήραν τις θέσεις των Μαϊστόροβιτς, Τζιμπούρ, Γκέντσογλου και Λυμπερόπουλου αντίστοιχα αλλά τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν για την Ένωση. Αντιθέτως, έγιναν χειρότερα καθώς η ομάδα όχι μόνο συνέχιζε να κάνει αβίαστα λάθη αλλά είχε και πολλά κενά στον αγωνιστικό χώρο, με συνέπεια να δίνει την ευκαιρία στην Καλλιθέα να απειλεί πιο συχνά σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο.

Στο 58' οι γηπεδούχοι έκαναν το 2-0 με κοντινό σουτ του Μαρουκάκη μετά από συνεχή λάθη της άμυνας σε εκτέλεση φάουλ, ο Σάχα απέτρεψε το 3-0 δύο λεπτά μετά και ο Μπάγεβιτς συνέχισε τις αλλαγές, με τους Ιντζόγλου, Αργυρίου, Εντερ και Παυλή αντί των Γεωργέα, Καφέ, Σκόκο, Λεονάρντο. Η ΑΕΚ έδειξε να βελτιώνεται κάπως, μείωσε στο 70' σε 2-1 με κοντινό πλασέ του Μπλάνκο και στη συνέχεια έχασε ευκαιρίες με τον Αργεντίνο για να ισοφαρίσει. Τελικά ηττήθηκε με 2-1, δεν άφησε καλές εντυπώσεις αλλά τα όσα έγιναν μετά ήταν ακόμη χειρότερα...

Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

87' Πρόωρο τέλος του αγώνα.

81' Ευκαιρία για την ΑΕΚ, με τον Μπλάνκο να δέχεται την πάσα και να πλασάρει στην κίνηση, μόνος προ του τερματοφύλακα, στέλνοντας την μπάλα πολύ ψηλά άουτ.

80' Ευκαιρία για την ΑΕΚ, με τον Τσαμουρλίδη να μπαίνει στην περιοχή και να πλασάρει, για να μπλοκάρει ο Μανιάτης.

79' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Τσαμουρλίδης αντί του Καράμπελα.

70' Γκολ! 2-1 μειώνει η ΑΕΚ! Εκτέλεση κόρνερ από τον Εντερ, ο Μανωλάς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στον Μπλάνκο κι αυτός κοντρόλαρε και σκόραρε από κοντά.

61' Αλλαγές για την ΑΕΚ. Οι Ιντζόγλου και Αργυρίου αντί των Γεωργέα και Καφέ, οι Εντερ και Παυλής αντί των Σκόκο και Λεονάρντο.

60' Ευκαιρία για την Καλλιθέα με το σουτ του Μαρουκάκη, που απέκρουσε ο Σάχα.

58' Γκολ! 2-0 η Καλλιθέα! Εκτέλεση φάουλ, συνεχή λάθη της κιτρινόμαυρης άμυνας και ο Μαρουκάκης από κοντά νίκησε τον Σάχα.

57' Μακρινό σουτ του Σκόκο, η μπάλα ελάχιστα άουτ.

46' Αρχισε το β' μέρος. Αλλαγές για την ΑΕΚ. Οι Δέλλας, Μπλάνκο, Μάκος και Μπερνς αντί των Μαϊστόροβιτς, Τζιμπούρ, Γκέντσογλου και Λυμπερόπουλου, αντίστοιχα.

Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

45'+1' Τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

45' Πολύ δυνατό μακρινό σουτ από τον Λυμπερόπουλο,η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

38' Σουτ του Καφέ από πλάγια θέση εντός περιοχής, η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

35' Εκτέλεση φάουλ από τον Λεονάρντο, η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

32' Τίποτα το ιδιαίτερο στο ματς. Η ΑΕΚ έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά ως εκεί...

22' Ο τραγικός αγωνιστικός χώρος δυσκολεύει τις προσπάθειες των παικτών και ειδικά της ΑΕΚ.

12' Ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Καράμπελας γύρισε από αριστερά, ο Τζιμπούρ πήρε την μπάλα, απέφυγε τον αμυντικό και βρέθηκε απέναντι από τον Αθανασόπουλο, που απέκρουσε το σουτ του Αλγερινού.

10' Αντεπίθεση για την Καλλιθέα, ο Κατσαρός πάσαρε για τον Καραδήμο που πλάσαρε στην κίνηση, εντός περιοχής, για να μπλοκάρει ο Σάχα.

7' Γκολ! 1-0 η Καλλιθέα! Βαθιά μπαλιά για τον Κατσαρό που βρέθηκε ανενόχλητος απέναντι από τον Σάχα και έσκαψε πολύ ωραία την μπάλα, ανοίγοντας το σκορ. Κοιμήθηκε η άμυνα των κιτρινόμαυρων.

1' Έναρξη του αγώνα.

Οι συνθέσεις
Καλλιθέα (Στάθης Σταθόπουλος): Αθανασόπουλος, Ζουμπουλάκης, Τζορμπατζάκης, Κουτρουμπής, Κισκαμπάνης, Καλτσάς, Τεγούσης, Τσάνα, Φαμπίνιο, Καραδήμος, Κατσαρός

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Γεωργέας (61' Αργυρίου), Καράμπελας (79' Τσαμουρλίδης), Μαϊστόροβιτς (46' Δέλλας), Μανωλάς, Καφές (61' Ιντζόγλου), Γκέντσογλου (46' Μάκος), Λεονάρντο (61' Παυλής), Σκόκο (61' Εντερ), Λυμπερόπουλος (46' Μπερνς), Τζιμπούρ (46' Μπλάνκο)

ΜΙΚΡΑ-ΜΙΚΡΑ

* Η διοίκηση της Καλλιθέας τίμησε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, πριν την έναρξη του ματς, για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

* Παρουσία του ομοσπονδιακού προπονητή Φερνάντο Σάντος αλλά και ανθρώπου της Νταντί Γιουνάιτεντ, αντίπαλο της ΑΕΚ στα πλέι οφ του Europa League, θα διεξαχθεί το φιλικό.

* Η 11άδα που επέλεξε για την ΑΕΚ ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, σε σύστημα 4-2-3-1, είναι η εξής: Σάχα, Γεωργέας, Καράμπελας, Μαϊστόροβιτς, Μανωλάς, Καφές, Γκέντσογλου, Λεονάρντο, Σκόκο, Λυμπερόπουλος, Τζιμπούρ.

* Τον αγώνα θα παρακολουθήσει και ο Σταύρος Αδαμίδης, που έφτασε στο γήπεδο συνοδευόμενος από τον Δημήτρη Καψή.

* Στις 19:25 κάνει την εμφάνιση της για προθέρμανση η Ένωση και οι φίλοι της, στις εξέδρες, αποθεώνουν τους πάντες.

* Στις 19:20 βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο οι Σάχα, Αραμπατζής υπό τις επιδοκιμασίες των οπαδών της ΑΕΚ.

* Στις 19:13 βγήκε για ζέσταμα η ομάδα της Καλλιθέας.

* Περίπου 300 οπαδοί της ΑΕΚ περίμεναν την αποστολή της ομάδας στο γήπεδο της Καλλιθέας για να αποθεώσουν τους ποδοσφαιριστές.





gazetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

our.news@live.com