Facebook

Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Ο Βαλβέρδε είπε το "ναι"


Έναν χρόνο μετά την αποχώρησή του ο Ερνέστο Βαλβέρδε πιάνει και πάλι λιμάνι. Ο Ισπανός τεχνικός αποδέχτηκε την πρόταση του Ολυμπιακού και έρχεται να υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας τη Δευτέρα ενώ την Τρίτη θα παρουσιαστεί επίσημα από τους "ερυθρόλευκους".

Μετά από τον Έβαλντ Λίνεν, ο οποίος ξεκίνησε τη σεζόν αλλα κάθησε στον (ηλεκτρικό) ερυθρόλευκο πάγκο μόλις 53 ημέρες, αφεντικό των αποδυτηρίων γίνεται ο Ερνέστο Βαλβέρδε, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να ικανοποιεί την επιθυμία της συντριπτικής πλειονότητας των φίλων του Ολυμπιακού και να επαναφέρει στο μεγάλο λιμάνι τον Ισπανό προπονητή.
Ο ισχυρός άνδρας του ποδοσφαιρικού τμήματος των "ερυθρολεύκων" πραγματοποίησε το Σάββατο (7/8) ταξίδι αστραπή στη Βαρκελώνη όπου και είχε καθοριστικό ραντεβού με τον πρώην τεχνικό της Βιγιαρεάλ, και κατάφερε να αποσπάσει το πολυπόθητο "ναι" κάμπτοντας τις όποιες αντιρρήσεις είχε ο Βαλβέρδε όταν τον είχε προσεγγίσει και πάλι ο Ολυμπιακός πριν από λίγους μήνες.

Ουσιαστικά το επιτυχημένο "deal" με τον Ερνέστο Βαλβέρδε χρεώεται αποκλειστικά στον Βαγγέλη Μαρινάκη (συνοδευόταν στο ταξίδι του στην Ισπανία από τον στενό συνεργάτη του Σωκράτη Κομινάκη αλλά και τον Ντάρκο Κοβάτσεβιτς), αν αναλογιστεί κανείς πως ο 45άχρονος τεχνικός αντιμετωπίζει κάποιο οικογενειακό πρόβλημα αλλα και είχε απορρίψει τον τελευταίο χρόνο τρεις προτάσεις για επιστροφή από την προηγούμενη διοίκηση του συλλόγου.

Επιπλέον, καθοριστικό ρόλο στο να πειστεί ο Βαλβέρδε για τα φιλόδοξα σχέδια της νέας διοίκησης για έναν δυνατό Ολυμπιακό έπαιξε και ο Ντάρκο Κοβάτσεβιτς, με τον πρώην "κανονιέρη" της ομάδας να γνωρίζει τον Βαλβέρδε λόγω της συνύπαρξής τους στην ομάδα τη σεζόν 2008-09 (στα μέσα εκείνης της σεζόν αναγκάστηκε να σταματήσει την καριέρα του λόγω προβλήματος υγείας) και να τον επηρεάζει θετικά στο να επιστρέψει στην ομάδα που αγαπήθηκε όσο λίγοι προπονητές από τον κόσμο.

Ο άνθρωπος λοιπόν που έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών του Ολυμπιακού τόσο στον έναν χρόνο της παρουσίας του στην ομάδα όσο και στο έναν χρόνο της... απουσίας του από αυτή (η κάκιστη παρουσία των "ερυθρολεύκων" την περασμένη σεζόν είχε ως αποτέλεσμα η εξέδρα να απαιτεί την επιστροφή του ουκ ολίγες φορές), καλείται να επαναλάβει την καλή δουλειά που άφησε πίσω του κατά την προηγούμενη θητεία του.

Ουδείς άλλωστε έχει ξεχάσει πως επί των ημερών του ο Ολυμπιακός όχι μόνο κατέκτησε το πρωτάθλημα με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο αλλά και το Κύπελλο με τον συγκλονιστικό τελικό κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά -το κυριότερο- κατάφερε σε μεγάλο διάστημα μέσα στη σεζόν να συνδιάσει την ουσία με το θεαματικό ποδόσφαιρο.

Συν τοις άλλοις, η παρουσία του Βαλβέρδε στον πάγκο είχε φέρει υγεία στα αποδυτήρια και είχε κάνει τους περισσότερους παίκτες να βρίσκονται με κλειστά μάτια στο χορτάρι, με εκείνον τον Ολυμπιακό που έμοιαζε σαν ένα καλοδουλεμένο ελβετικό ρολόι να είναι το ζητούμενο για τους φίλους του στην παρούσα φάση.

Και αυτό γιατί μπορεί η Ευρώπη να αποτελεί φέτος απαγορευμένη λέξη για τους Πειραιώτες ελέω του ταπεινωτικού αποκλεισμού από την Μακάμπι Τελ Αβίβ, ωστόσο ας μην ξεγελιέται κανείς: αυτό που θέλουν πάνω απ'όλα οι φίλαθλοι της ομάδας είναι να πηγαίνουν στο γήπεδο και να χαίρονται καλό ποδόσφαιρο, κάτι που -κακά τα ψέματα- είχε χαθεί τους τελευταίους 15 μήνες, από τότε δηλαδή που είχαν χωρίσει οι δρόμοι του Βαλβέρδε με την ελληνική ομάδα.

Το γεγονός ότι λίγο πριν αποχωρήσει από τον Πειραιά το καλοκαίρι του 2009, σχεδόν όλοι οι παίκτες της ομάδας, είτε αυτοί ήταν Έλληνες είτε ξένοι, είτε "παλιοί" είτε "νεοφερμένοι", εξέφρασαν την θέλησή τους να παραμείνει λέει πολλά για το έργο που είχε αφήσει στην ομάδα και πλέον αντιμετωπίζει την πρόκληση να αναμορφώσει τους "ερυθρόλευκους" σε μία απαιτητική για αυτούς σεζόν, όπου οτιδήποτε λιγότερο από το νταμπλ φαντάζει ως αποτυχία.
sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

our.news@live.com