Facebook

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Πλούσιοι και... πολύ πλούσιοι στο Μόντε Κάρλο



Με τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας γίνεται το απόγευμα της Παρασκευής (18:45) η κλήρωση των ομίλων του Champions League. Ο Αλέξανδρος Σωτηρόπουλος γράφει από το κοσμοπολίτικο Μόντε Κάρλο.



Φτώχεια καταραμένη... Δεν υπάρχει άλλη φράση που να σου έρχεται τόσο εύκολα στο μυαλό, αντικρίζοντας τη χλιδή στο πριγκιπάτο του Μονακό!
Φτώχεια καταραμένη επίσης, αν είσαι αναγκασμένος να κυκλοφορείς ανάμεσα στα πολυτελή σούπερ καρς και σούπερ γιοτς, με τα ίδια βρώμικα από το ταξίδι ρούχα με τα οποία ξεκίνησες από την Αθήνα, καθώς η αεροπορική εταιρία που σε μετέφερε στο δεύτερο μικρότερο κρατίδιο του κόσμου άφησε τη μια και μοναδική βαλίτσα σου στη Ρώμη, τον ενδιάμεσο σταθμό προς τη Νίκαια για περίπου 15 ώρες! Αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο...

Αν μου ζητούσε πάντως κάποιος να περιγράψω το Μόντε Κάρλο με πέντε λέξεις, αυτές θα ήταν: αυτοκίνητα, κότερα, ξενοδοχεία, ζέστη και... πλαστικές! Τόσες πολλές που είναι απορίας άξιον γιατί οι δημιουργοί του «Nip/Tuck» δεν έχουν σκεφτεί να γυρίσουν μερικά έξτρα επεισόδια εδώ! Θα έσπαγαν ταμεία...

Από τα πέντε προαναφερθέντα η ζέστη είναι το μοναδικό πραγματικά αρνητικό που επηρεάζει τη διάθεση, σε συνδυασμό με την υγρασία. Κατά τα άλλα, τα τρία πρώτα (αυτοκίνητα, κότερα και ξενοδοχεία) είναι πραγματικά απόλαυση. Από Ρολς Ρόις, Μπουγκάτι και Πόρσε μέχρι Φεράρι, Μαζεράτι και Άστον Μάρτιν. Αλήθεια, σε ποιο άλλο μέρος του κόσμου έχετε δει στο κέντρο της πόλης συνεργείο για Τζάγκουαρ;

Ανάλογη παρέλαση χλιδής και εν πλω, με αριστουργήματα της ναυπηγικής, τα οποία θα έκαναν τους δικούς μας σκαφάτους που ψοφάνε για μια φωτογραφία στα ελληνικά δήθεν γκλάμορους περιοδικά να κοκκινίσουν από ντροπή!

Όλα αυτά φαίνονται απόλυτα φυσιολογικά σε ένα μέρος που θεωρείται φορολογικός παράδεισος. Άλλωστε για να είμαστε και ειλικρινείς, μόνο στα στενά όρια του πριγκηπάτου η χλιδή είναι εξωπραγματική. Η διαδρομή από το αεροδρόμιο της Νίκαιας είναι πανέμορφη, ειδικά αν αποφύγεις τον πάντα «πηγμένο» λόγω κίνησης αυτοκινητόδρομο και κατηφορήσεις το βουνό από τους στενούς φιδίσιους δρόμου που περνούν μέσα από γραφικά χωριά.

Αμπράμοβιτς και γκραν πρι

«Η βίλα που αγόρασε ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς στο περίφημο Καπ Φερά, κοστίζει γύρω στα 25,5 εκατομμύρια ευρώ», μας ενημέρωσε ο ευγενέστατος οδηγός ταξί. Στην προφανή ερώτηση αν εδώ έχει οικονομική κρίση, ο συμπαθέστατος Γάλλος μας κοίταξε από τον καθρέπτη και χαμογέλασε: «Φίλε μου, εδώ έχει δύο κατηγορίες: πλούσιους και πολύ πλούσιους!».

Η αλήθεια είναι πάντως ότι κάνοντας μια μικρή βόλτα μέχρι την πλατεία που βρίσκεται το φημισμένο σε όλο τον κόσμο καζίνο, βλέπεις και απλούς ανθρώπους, που παίρνουν τα μικρά λεωφορεία με τους χαμογελαστούς οδηγούς, τα οποία είναι πάντα στην ώρα τους, για να κατέβουν στην παραλία για μια βουτιά. Δίπλα στην πλαζ, στον παραλιακό δρόμο, πάνω στη θάλασσα, βρίσκεται το Γκριμάλντι Φόρουμ, εκεί που τα τελευταία χρόνια διεξάγεται παραδοσιακά, την Πέμπτη το απόγευμα η κλήρωση των ομίλων του Champions League και την Παρασκευή το μεσημέρι, εκείνη του Europa League. Ας ελπίσουμε ότι η τύχη, θα χαμογελάσει αυτό το διήμερο στις ελληνικές ομάδες.

Για την ιστορία, η αυλαία πέφτει πάντα το βράδυ της Παρασκευής με το Super Cup, το οποίο φέτος θα διεκδικήσουν η Ίντερ και η Ατλέτικο Μαδρίτης.

Υ.Γ. Για τους φαν του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό να ανοίγεις το παράθυρο σου και να έχεις πιάτο, τη διασημότερη φουρκέτα στη Φόρμουλα Ένα. Ειλικρινά, δεν θέλω να ξέρω την τιμή του δωματίου εκείνου του Σαββατοκύριακου. Δεν είναι και λίγο πράγμα να βλέπεις ένα γκραν πρι όπως του Μονακό από το μπαλκόνι σου...







www.contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

our.news@live.com