Facebook

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Ολυμπιακός Έφτασε ο Ιμπαγάσα




Η πρώτη μεγάλη μεταγραφική "βόμβα" του Ολυμπιακού επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη είναι έτοιμη να ενεργοποιηθεί...




Ο Αριέλ Ιμπαγάσα ήταν συνεπής στο ραντεβού του με τους ανθρώπους των "ερυθρολεύκων" καθώς έφτασε στο αεροδρόμιο "Ελ.Βενιζέλος" στις 18:33, και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αναμένεται να βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας με τους Πειραιώτες.

Ο πρώην άσος των Βιγιαρεάλ, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μαγιόρκα, εμφανίστηκε μάλιστα "διαβασμένος" αναφορικά με το νέο ποδοσφαιρικό σταθμό στην καριέρα του αφού στις πρώτες δηλώσεις που παραχώρησε επί ελληνικού εδάφους έστειλε μήνυμα για επιστροφή της ομάδας στους εγχώριους τίτλους μετά από έναν χρόνο αποχής από αυτούς.

"Είμαι ευτυχισμένος που ήρθα στην Ελλάδα. Θέλω να κατακτήσω με τον Ολυμπιακό πρωτάθλημα ξανά. Ξέρω για τον κόσμο του Ολυμπιακού και το θερμό "Γ. Καραϊσκάκης", τόνισε ο 34άχρονος επιτελικός μέσος, για να προσθέσει:

"Δεν έχω μιλήσει με κανένα συμπατριώτη μου για την επιλογή μου να συνεχίσω στην ομάδα του Πειραιά".

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιμπαγάσα υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο περίπου 20 φίλοι της ομάδας, δίνοντάς του μία πρώτη γεύση από την ατμόσφαιρα που θα συναντήσει στο "Γ. Καραϊσκάκης" τη φετινή σεζόν.

Το βιογραφικό του Ιμπαγάσα

Ο Άριελ Μιγκέλ Σαντιάγκο Ιμπαγάσα γεννήθηκε στις 27 Οκτωβρίου του 1976 στο Μπουένος Άιρες και έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά του βήματα στην Λανούς,

Στην ομάδα από την Αργεντινή ο Ιμπαγάσα αγωνιζόταν από το 1994 μέχρι το 1998, ενώ το 1996 κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο. Συγκεκριμένα, με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ στον πάγκο, ο μεσοεπιθετικός πήρε το Κόπα Conmebol (κάτι σαν τον UEFA της Λατινικής Αμερικής) επικρατώντας και στους δύο αγώνες κόντρα στην Σάντα Φε της Κολομβίας. Στο ένα παιχνίδι μάλιστα είχε σκοράρει.

Το 1998 ο 22χρονος τότε Ιμπαγάσα έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Ο Κούπερ τον πήρε μαζί του στην Μαγιόρκα και εκεί έμεινε, αγαπήθηκε και καθιερώθηκε μέχρι το 2003. Ο πρώτος τίτλος δεν άργησε μάλιστα να έρθει, αφού το καλοκαίρι που πήρε μεταγραφή στους νησιώτες κέρδισε μαζί τους το Σούπερ Καπ Ισπανίας νικώντας την Μπαρτσελόνα σε διπλούς αγώνες.

Το 1999 λίγο έλειψε να κατακτήσει το τελευταίο Κύπελλο Κυπελλούχων, όμως η Μαγιόρκα τελικά ηττήθηκε στον τελικό του Βίλα Παρκ (2-1) από την Λάτσιο του Σβεν Γκόραν Έρικσον. Το Σούπερ Καπ δεν ήταν πάντως ο μόνος τίτλος που κατέκτησε με τους "νησιώτες" αφού και την τελευταία του σεζόν πήρε το Κύπελλο, νικώντας με 3-0 στον τελικό την Ουέλβα.

Το 2003 πήρε μεταγραφή στην Ατλέτικο Μαδρίτης εκεί όπου έμεινε για τρία χρόνια, μέχρι να επιστρέψει στην αγαπημένη του Μαγιόρκα μέχρι το 2008. Στην δεύτερη θητεία του στους "νησιώτες" ο Ιμπαγάσα μόνο άσχημα δεν τα πήγε, αφού την σεζόν 2006-07 είχε 32 συμμετοχές και 10 γκολ, ενώ την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε 32 φορές και πέτυχε 12 γκολ. Από τότε μέχρι και την σεζόν που τελείωσε αγωνιζόταν στην Βιγιαρεάλ. Με το "κίτρινο υποβρύχιο" είχε 30 συμμετοχές και 7 γκολ τη σεζόν 2008-09, ενώ φέτος αγωνίστηκε σε 24 αγώνες και 5 γκολ.

Όπως καταλαβαίνετε, η εμπειρία του Αργεντινού στην Πριμέρα Ντιβισιόν είναι τεράστια αφού μετρά 12 χρόνια στην Ισπανία. Συγκεκριμένα, ο Ιμπαγάσα μετρά 343 παιχνίδια και 33 γκολ στο πρωτάθλημα της "χώρας των ταύρων", έχει 38 ματς και 4 τέρματα στο Κύπελλο, ενώ έχει αγωνιστεί σε 31 ευρωπαϊκές αναμετρήσεις και 3 γκολ. Ένα απ' αυτά είναι κόντρα στον Παναθηναϊκό μέσα στο ΟΑΚΑ, για το Champions League.

Σ' ότι αφορά στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, ο Άριελ Ιμπαγάσα έχει 2 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα, ενώ είχε κατακτήσει το παγκόσμιο Κύπελλο με την ομάδα κάτω των 20 της Αργεντινή το 1995, νικώντας την Βραζιλία με 2-0. Προπονητής των Αργεντινών ήταν τότε ο Χοσέ Πέκερμαν.

Φουλ για Ρόμενταλ

Μετά τον Αριέλ Ιμπαγάσα που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, σειρά παίρνει ο Ντένις Ρόμενταλ.

Ο διεθνής Δανός είναι ο μεγάλος στόχος για το δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής και οι Πειραιώτες φουλάρουν για την απόκτησή του.

Ο 32χρονος που έχει μείνει ελεύθερος από τον Άγιαξ, είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους διοικούντες του Ολυμπιακού και δεν αποκλείεται η συμφωνία να έρθει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι "ερυθρόλευκοι" πιστεύουν και θέλουν πολύ να εντάξουν στο ρόστερ τους τον δεξιοπόδαρο άσο και αυτή τους η επιθυμία, είναι ικανή να φέρει τον "γάμο".

Να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός είχε ενδιαφερθεί και πριν 3 χρόνια για τον Ρόμενταλ, όμως τελικά κατέληξε στον Λουτσιάνο Γκαλέτι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

our.news@live.com