Facebook

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Καζά-ζεις για τίτλους





Στο δρόμο που χάραξε σαν παίκτης, φαίνεται να βαδίζει ως προπονητής πλέον, ο Στέλιος Καζάζης, έχοντας κοινή βάση και στις δύο περιπτώσεις τον -κυπελλούχο από το Σάββατο- Παναθηναϊκό.


Παλιότερα, ο κορυφαίος Έλληνας βολεϊμπολίστας όλων των εποχών, σύμφωνα με ψηφοφορία της ΕΟΠΕ, ήταν από τα μεγάλα «όπλα» των «πρασίνων», έχοντας συνεισφέρει τα μέγιστα στην κατάκτηση 4 πρωταθλημάτων και τριών Κυπέλλων στη δεκαετία του 1980. Η μετακίνηση του στις αρχές του ’90 στον «αιώνιο» αντίπαλο, Ολυμπιακό δεν ήταν «ευκολοχώνευτη», ωστόσο ήταν εξίσου επιτυχημένη και του έφερε δύο ακόμα πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο μέχρι να κλείσει την καριέρα του ως παίκτης τη σεζόν 1994-1995.

Ενδιάμεσα είχε φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού της Εθνικής ανδρών και είχε κρεμάσει στο στήθος του το χάλκινο μετάλλιο από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γάνδης το 1987 ενώ είχε ασχοληθεί αρκετά και με το μπιτς βόλεϊ, φιγουράροντας στην κορυφή της πανελλήνιας κατάταξης για τρεις σεζόν.

Όταν όμως ένα κεφάλαιο κλείνει, ένα άλλο ανοίγει. Έτσι έγινε και σ’ αυτή την περίπτωση, αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία στη Φιλία, την Εθνική ανδρών, τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας και την Ορεστιάδα. Το 2004 οι δρόμοι Παναθηναϊκού και Καζάζη διασταυρώνονται και πάλι με τον 46χρονο τότε τεχνικό να αναλαμβάνει να βγάλει την ομάδα από την πολυετή «ανομβρία». Η προσπάθεια στέφεται από επιτυχία, αφού λίγους μήνες αργότερα οι «πράσινοι» στέφονται πρωταθλητές για πρώτη φορά από το 1996 αλλά την επόμενη χρονιά τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά με τον Καζάζη να παραιτείται μεσούσης της περιόδου.

Όπως αποδείχτηκε όμως στην πράξη, αυτή δεν ήταν παρά μια μικρή διακοπή της συνεργασίας τους, αφού το καλοκαίρι του 2009 επιστρέφει στον πάγκο της ομάδας σε μια πολύ δύσκολη περίοδο.

Με το τμήμα να έχει περάσει στα χέρια του Ερασιτέχνη, οι αλλαγές που γίνονται στη διοίκηση του φέρνουν οικονομική δυσχέρεια με το μπάτζετ να περικόπτεται αρκετά αλλά τις φιλοδοξίες να παραμένουν μεγάλες. Παίκτες και προπονητής που είχαν συμφωνήσει αποχωρούν και η σκυτάλη δίνεται στον Καζάζη, ο οποίος συμμαζεύει την κατάσταση, με την κατάληξη που όλοι γνωρίζουμε από το βράδυ του Σαββάτου...








πηγή: www.contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

our.news@live.com