Όπως προαναφέρθηκε, το μάτσα είναι ένα είδος τσαγιού. Παράγεται από τα φύλλα του φυτού Camellia sinensis, το τσάι σκιάζεται πριν την συγκομιδή για να ενισχυθεί το χρώμα του. Μετά τη συγκομιδή, το τσάι στη συνέχεια το αλέθουν, με αποτέλεσμα να έχουμε μια λεπτή, ανοιχτόχρωμη – πράσινη σκόνη. Η σκόνη μπορεί να προστεθεί σε νερό και να καταναλωθεί αμέσως.
Πώς είναι η Γεύση του τσαγιού Μάτσα; Το μάτσα έχει μια δυνατή, περισσότερο γεύση βοτάνου παρά παρόμοια γεύση με τις άλλες ποικιλίες πράσινων τσαγιών, όπως το sencha. Το μάτσα μπορεί να σας φανεί σαν χλοώδη ωότα, ή σαν ένα είδος φυκιών. Για να προσαρμόσετε τη γεύση κατά τη δική σας προτίμηση, μπορείτε να προσθέσετε φυσικό γλυκαντικό ή γάλα ή ότι άλλο προτιμάτε, στο τσάι.
5 Λόγοι για να Δοκιμάσετε το Μάτσα Νιώθουμε σαν να μην χορταίνουμε αυτό το τσάι και ελπίζουμε να το δοκιμάσετε και εσείς. Εδώ είναι οι πέντε λόγοι που αγαπάμε αυτό το πράσινο τσάι:
1. Αντιοξειδωτικά — Το μάτσα είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε αντιοξειδωτικά όπως EGCG, κατεχίνες και χλωροφύλλη που δίνουν στο τσάι φωτεινό χρώμα προστατεύοντας ταυτόχρονα τα κύτταρα του σώματός σας από τη βλάβη των ελεύθερων ριζών που συναντούμε στο περιβάλλον. Το μάτσα μπορεί να είναι το μυστικό ομορφιάς που ψάχνατε για να έχετε δέρμα λαμπερό και νεανικό.
2. Ενέργεια — Το τσάι μάτσα περιέχει καφεΐνη, η οποία μπορεί να βοηθήσει να ξυπνήσετε και να σας έχει ”στην τσίτα”. Το καλό είναι, ότι το τσάι μάτσα δεν φημίζεται για τυχόν συμπτώματα νευρικότητας. Αυτό συμβαίνει διότι ένα φλιτζάνι μάτσα περιέχει λιγότερη καφεΐνη από ένα φλιτζάνι καφέ ίδιου μεγέθους. Επιπλέον το μάτσα έχει ένα μυστικό συστατικό, για το οποίο θα διαβάσετε παρακάτω.
3. Ηρεμιστικές Ιδιότητες — Όταν πίνετε ένα ποτήρι μάτσα, ένας άλλος λόγος που η καφεΐνη δεν θα σας προκαλέσει νευρικότητα είναι λόγω της φυσικής παρουσίας της θειανίνης, ένα αμινοξύ το οποίο έχει ηρεμιστικές ιδιότητες στο σώμα, χαλαρώνοντάς σας. Ένα φλιτζάνι είναι αρκετό για να νιώθετε χαλαροί, ήρεμοι και συγκεντρωμένοι.
4. Έλεγχος Βάρους — Όλες αυτές οι ευεργετικές ενώσεις εντός του τσαγιού matcha μπορεί επίσης να βοηθήσουν στην επιτάχυνση του μεταβολισμού σας, βοηθώντας σας να καίτε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δοκιμάστε να πιείτε 2 φλιτζάνια μάτσα την ημέρα ως μέρος μίας υγιεινής διατροφής και τακτικής άσκησης.
5. Εύκολη Προετοιμασία– Το καλύτερο κομμάτι όσον αφορά το τσάι matcha είναι το πόσο γρήγορα μπορείτε να το φτιάξετε. Το πιο “περίπλοκο” μέρος είναι να ζεστάνετε το νερό, και μπορείτε να το κάνετε ακόμα και αυτό στο φούρνο μικροκυμάτων. Απλά συνδυάστε 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη matcha με ζεστό νερό και είστε έτοιμοι. Αυτό το τσάι πρέπει να καταναλωθεί γρήγορα πριν κατακαθίσει στον πάτο του φλιτζανιού.
Πώς να Χρησιμοποιήσετε το Μάτσα
Προφανώς ο πιο δημοφιλής τρόπος να απολαύσετε το μάτσα είναι πίνοντάς το. Το μάτσα έχει κερδίσει τον τίτλο “Ιαπωνέζικος εσπρέσσο” λόγω των θρεπτικών του συστατικών και το γεγονός που καταναλώνονται τα ίδια τα αλεσμένα φύλλα αντί για το αφέψημά τους. Το Matcha μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να προσθέσετε γεύση πράσινου τσαγιού σε διάφορα ποτά και φαγητά. Θα μπορούσατε να το προσθέσετε σε ένα smoothie ή σε παγωμένο γιαούρτι. Το μάτσα είναι μια κοινή γεύση για τα ψημένα αγαθά στην Ιαπωνία, με τη σκόνη να προστίθενται στα πάντα, από ζύμες έως ζαχαροπλαστική, δίνοντάς τους ένα ξεχωριστό ποώδες πράσινο χρώμα.
Πηγή: karpasia-hp.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
our.news@live.com