Facebook

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Βούρτσισμα των δοντιών πριν ή μετά το πρωινό; Μάθε την απάντηση

Οι γνώμες των οδοντιάτρων, αλλά και τα αποτελέσματα μελετών είναι αντικρουόμενα γι αυτό το θέμα, για το αν πρέπει να πλένεις τα δόντια σου αμέσως μόλις ξυπνήσεις ή μετά το πρωινό;

Σύμφωνα με πολλούς οδοντίατρους βουρτσίζουμε τα δόντια μας μετά το πρωινό και αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος αφού, το καλό πλύσιμο της στοματικής κοιλότητας πρέπει να γίνεται αμέσως μόλις ξυπνήσουμε ώστε να απομακρυνθούν τα βακτήρια που συσσωρεύονται από το βράδυ.

Έπειτα από το πρωινό, μπορούμε να κάνουμε έναν ακόμη καθαρισμό με στοματικό διάλυμα για περισσότερα αποτελέσματα.

Οι περισσότεροι οδοντίατροι και μελέτες επιβεβαιώνουν ότι το πλύσιμο των δοντιών πρέπει να γίνεται μέσα στα επόμενα 15 με 20 λεπτά από τη στιγμή που τελείωσε το γεύμα μας αλλιως μπορεί να διαβρώσει τα δόντια μας, ωθώντας τα οξέα βαθύτερα κάτω από το στρώμα του σμάλτου.

Αυτό που συμβαίνει είναι πως μετά την κατανάλωση τροφίμων και ροφημάτων με λιπαρά και οξέα, το να πλύνουμε κατευθείαν τα δόντια μας έχει ως αποτέλεσμα να τα ωθήσουμε ακόμη πιο βαθιά, διαβρώνοντας τη οδοντίνη και την αδαμαντίνη καθώς τα λιπαρά τρόφιμα και τα σάκχαρα αποδυναμώνουν προσωρινά το προστατευτικό σμάλτο των δοντιών. Όταν λοιπόν καθαρίζουμε τα δόντια μας αμέσως μετά από κάθε γεύμα στην πραγματικότητα αυτό που πετυχαίνουμε είναι να απομακρύνουμε το φυσικό σμάλτο των δοντιών.

Έτσι λοιπόν φαίνεται πως επιβεβαιώνονται οι οδοντίατροι που λένε ότι πρέπει να πλένεις τα δόντια σου αμέσως μόλις ξυπνήσεις, επειδή πολύ απλά κανείς δεν μπορεί να περιμένει 15 με 20 λεπτά μετά το πρωινό γεύμα για να πλύνει τα δόντια του, εκτός αν δεν δουλεύει!


Πηγή: activeman.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

our.news@live.com