Facebook

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

5 τρόποι να κερδίσεις την προσοχή και τις εντυπώσεις όπου κι αν βρεθείς

Ως άνθρωπος που τρέμει τις κοινωνικές συνευρέσεις δε συνηθίζω να πηγαίνω σε εκδηλώσεις, πάρτι, μαζώξεις και λοιπές κοινωνικές εκδηλώσεις προτού βεβαιωθώ  ότι εκεί όπου θα είμαι θα γνωρίζω τουλάχιστον 4-5 ανθρώπους με τους οποίους θα μπορώ να ανταλλάξω μια κουβέντα. 
Επειδή όμως δεν είναι πάντα εύκολο να εξασφαλίσω τις ιδανικές συνθήκες ή να αποφύγω τα γενέθλια της τρίτης ξαδέρφης, εννοείται πως έχω βρεθεί σε γιορτές όπου δεν ήξερα κανέναν και είχα καταλήξει σε μια γωνία μόνη μου μισώντας τη ζωή μου που με υπέβαλε σε μια τόση σκληρή διαδιακασία και με έκανε να νιώθω όπως εκείνο το μισοτελειωμένο βαζάκι με γλυκό του κουταλιού που κανείς δεν θέλει πια να γευτεί το περιεχόμενο του και έχει μείνει στο πάνω πάνω ράφι του ψυγείου μέχρι να μουχλιάσει και να πεταχτεί. 
Από τότε αποφάσισα ότι δεν θα ξαναεπιτρέψω στον εαυτό μου να αισθανθεί έτσι. 
Τι έκανα; Ζήτησα (αυτο)βοήθεια πληκτρολογώντας σε ακατάληπτα γκρίκλις στο google search για το πως μπορείς όχι απλώς να γνωρίσεις κόσμο, αλλά να τους εντυπωσιάσεις μέχρι που έπεσα πάνω σε συμβουλές όπως αυτές 


1. Αρχικά, προσπάθησε να μην πας μόνη σου 
Ναι δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά είναι σωτήριο. Γιατί όταν είσαι με κάποιον που ξέρει ένα -δύο (ή μια ντουζίνα,καλύτερα) άτομα, είναι πολύ πιο εύκολο να κοινωνικοποιηθείς κι εσύ η ίδια. Σε συστήνει ή έστω γίνεται το σημείο αναφοράς σου, αυτός στον οποίο θα μπορείς να "επιστρέψεις", να γκρινιάξεις ή να σχολιάσεις ό,τι συμβαίνει εκεί. 

Αν αυτό δεν είναι με τίποτα εφικτό και πρέπει να σηκώσεις μόνη σου το σταυρό, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλες: 


2. Κράτα τα χέρια σου απασχολημένα 

Γιατί αυτό κρατάει και το μυαλό σου απασχολημένο και κατ' επέκταση σε κάνει λιγότερο αγχωμένη. Πιστεύεις είναι τυχαίο που οι εργαζόμενοι σε πολυεθνικές κυκλοφορούν στους διαδρόμους κρατώντας αυτές τις στρογγυλές μαλακές μπάλες για ζούληγμα; 
Όχι, όχι άσ'την κάτω. Δεν είναι καλή ιδέα να πάρεις μια τέτοια μαζί σου. Μπορείς όμως να κρατάς ένα ποτό, μια χαρτοπετσέτα (αρκεί να μη τη μαδήσεις στο πάτωμα!) ή το μικρό σου τσαντάκι. 


3. Σκέψου μερικά θέματα συζήτησης από πριν Θα μπορούσε να έιναι από το που γνωρίζετε τον οικοδεσπότη μέχρι το κρύο (ο καιρός ποτέ δεν παύει να είναι το πιο τέλειο θέμα συζήτησης στο οποίο μπορείς να επιχειρηματολογήσεις με όλη σου την ψυχή) ή πόσο δύσκολο είναι να βρεις πάρκινγκ στο Παγκράτι (ή τέλος πάντων στην περιοχή που μένει ο καθένας ή σε αυτή που βρίσκεστε εκείνη την στιγμή). Τέτοια εισαγωγικά θέματα "κουβεντούλας" χωρίς ουσιαστική σημασία, συνήθως γίνονται σημείο έναρξης για άλλες προσωπικές ιστορίες και βοηθούν περάσετε και σε πιο ουσιώδεις συζητήσεις και, τελικά, να γνωριστείτε καλύτερα.
*Friendly ALERT: Σε κάθε περίπτωση απόφυγε να σχολιάσεις κάποιον άλλον που βρίσκεται στον ίδιο χώρο με ένα άτομο που μόλις γνώρισες. 

*Αν μαυρίσουν όλα και δεν σου έρχεται τίποτα απ' όλα αυτά την καίρια στιγμή, προσπάθησε να σχολιάσεις κάτι επίκαιρο: π.χ.κάποιο ποστ ή βιντεάκι που έγινε πρόσφατα viral στο Facebook ή τι κουλό έγραψε ο τάδε διάσημος στο ίνσταγκράμ του. 

4. Μείνε κοντά στο μπουφέ ή το μπαρ 
Γιατί πρώτον, έτσι θα έχεις πρόσβαση στο φαγητό (αφού πήγες που πήγες, τουλάχιστον ας φας καλά) και δεύτερον, συνήθως ο χώρος με το φαγητό ή το ποτό είναι το πιο πολυσύχναστο σημείο σε ένα πάρτι ή μια γιορτή, οπότε όλο και με κάποιον θα πιάσεις την κουβέντα (κι αν δεν πετύχει ούτε κι αυτό τότε, τόση ώρα που θα στέκεσαι εκεί -δεν μπορεί- θα πιάσεις την κουβέντα με τον μπαρμαν). 
Απλώς, φρόντισε να μη γίνεις αυτή.

5. Απόφυγε να φας κάτι που γλιστράει, κολλάει στα δόντια, κάνει πολύ θόρυβο ή είναι πολύ καυτερόΜε άλλα λόγια, άσε την πίτα λαχανικών με τις μελιτζάνες και τα μανιτάρια (που μια μπουκιά τρως και το υπόλοιπο περιεχόμενο της πηγαίνει πάνω στην μπλούζα σου), οτιδήποτε με πολλή ποσότητα κρέμας ή σος, πατατάκια και δρακουλίνια ή τις φτερούγες κοτόπουλο με την πικάντικη σος. Μείνε σε απλό finger food. Ένα καναπεδάκι ή ένα κομμάτι τυρόπιτα μπορεί να είναι πιο βαρετό, αλλά δεν θα σε φέρει ποτέ σε δύσκολη θέση.   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

our.news@live.com