Facebook

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Γενική Πρόγνωση Τρίτη 10-1-2017

Κακοκαιρία περιμένουμε την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 στις περισσότερες περιοχές της χώρας. 

Στην Κρήτη και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές, ενώ θα χιονίσει στα ορεινά της Κρήτης. 

Στις Κυκλάδες θα εκδηλωθούν βροχές ή χιονόνερο και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. 

Στις Σποράδες και στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου αναμένονται κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις που βαθμιαία στα νότια πεδινά τμήματα θα μετατραπούν σε βροχή ή χιονόνερο. 

Στην ηπειρωτική χώρα θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις οι οποίες κυρίως στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια στη Χαλκιδική και στη Θράκη θα είναι πυκνές. 

Πάντως στις νοτιότερες πεδινές περιοχές σταδιακά οι χιονοπτώσεις θα μετατραπούν σε βροχή ή χιονόνερο και ο καιρός θα παρουσιάσει τάση βελτίωσης. Πολύ ισχυρός παγετός θα εκδηλωθεί και πάλι στα ηπειρωτικά ο οποίος στα ορεινά, στα ημιορεινά και στη Βόρεια Ελλάδα θα είναι ολικός.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -15 έως -5 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -9 έως 0 βαθμούς, στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά από -6 έως 1 βαθμό, στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά από -6 έως 5, στην Πελοπόννησο από -3 έως 7 βαθμούς, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από -5 έως 4 βαθμούς, στα νησιά του βορείου και βορειοανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες από -1 έως 4 βαθμούς, στις Κυκλάδες από 1 έως 6 και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις που στα βόρεια θα φτάνουν τα 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ και στα νότια τα 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Κατά τη διάρκεια της ημέρας πάντως οι άνεμοι θα παρουσιάσουν εξασθένηση και μέχρι το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς. Εξαίρεση αποτελεί το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 8 με 9 μποφόρ, οι οποίοι σταδιακά θα εξασθενήσουν λίγο και θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς. 

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με ίδιες εντάσεις.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις έως το ξημέρωμα κυρίως στα βόρεια, βορειοδυτικά και βορειοανατολικά τμήματα του νομού. Στα νοτιότερα τμήματα η χιονόπτωση ενδέχεται να μετατραπεί σε χιονόνερο. Γρήγορα πάντως ο καιρός θα βελτιωθεί και θα επικρατήσουν παγεροί βορειοδυτικοί άνεμοι. Οι άνεμοι θα πνέον από βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ, αλλά γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ. Το βράδυ θα εξασθενήσουν σημαντικά και θα στραφούν σε δυτικούς. Η θερμοκρασία στο κέντρο και στα νότια θα κυμανθεί από -1 έως 4 βαθμούς, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές δε θα ξεπεράσει τους 2 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -6 έως -3 βαθμούς.

Πηγή: www.meteo.gr
          www.printerest.com (image)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

our.news@live.com