Facebook

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Επιδείνωση του καιρού σήμερα



Βροχές και καταιγίδες κυρίως στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και στο Ανατολικό Αιγαίο, περιμένουμε σήμερα Τετάρτη. Τα φαινόμενα στην Ήπειρο και στα Δωδεκάνησα θα είναι τοπικά ισχυρά, ενώ αντίθετα στα βόρεια τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου και στη Βόρεια Ελλάδα μέχρι το απόγευμα θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε πτώση ενώ οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική κυρίως στα νότια.



Πιο αναλυτικά:


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 16, από 7 έως 20 στην Κεντρική Ελλάδα, 10 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 10 έως 22 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς μέτριους έως ισχυρούς και στα νότια σχεδόν θυελλώδεις. Ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις δυτικοί άνεμοι εντάσεων 6 με 7 θα επικρατήσουν στο Ιόνιο και στον Κορινθιακό.

Στην Αττική, ο καιρός προβλέπεται άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με παροδικές βροχές τις πρωινές ώρες ενώ βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες ενώ σταδιακά και από το απόγευμα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και τοπικά δυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί εντάσεως έως και 4 μποφόρ και αργότερα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες ενδέχεται να είναι ισχυρές. Βελτίωση θα παρουσιάσει από το απόγευμα ο καιρός. Οι άνεμοι θα φτάσουν στο Ιόνιο τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με παροδικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες αλλά και μεγάλα διαστήματα βελτίωσης. Οι άνεμοι σε ενίσχυση θα φτάσουν τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, αναμένονται βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες όπου από το απόγευμα τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί εντάσεως έως και 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως και 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές και βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θυελλώδεις θα φτάσουν τα 8 μποφόρ και σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

O καιρός τις επόμενες ημέρες:


Την Πέμπτη, στα δυτικά τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα στην Ηπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι ισχυροί θα φτάσουν τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή, στα κεντρικά και βόρεια περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός αναμένεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί στα πελάγη εντάσεως έως και 7 μποφόρ και σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε άνοδο.



Πηγή:enimerwsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

our.news@live.com