Facebook

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Παρέλαση με τα ...λουστρίνια!



Τα γυαλισμένα παπούτσια βοήθησαν την ΑΕΚ, που βρήκε το βήμα της και έκανε ...παρέλαση με νίκη 3-0 απέναντι στο φάντασμα του Άρη. Ο Κωστένογλου ανάσανε, ο Τσιώλης βαριανασαίνει...


ην πρώτη νίκης της στο πρωτάθλημα με τον Νίκο Κωστένογλου στον πάγκο πραγματοποίησε η ΑΕΚ! Οι "κιτρινόμαυροι" επιβλήθηκαν 3-0 του Άρη, στον απόηχο του θέματος που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας σχετικά με το... λουστράρισμα των παπουτσιών. Η Ένωση σε γενικές γραμμές στάθηκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Το σκορ άνοιξε στο 10' ο Λαζαρίδης με αυτογκό, στο 39' ο Λυμπερόπουλος έκανε το 2-0 και στο 78' ο Κάλα έγραψε το τελικό 3-0. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η... διαδήλωση των οπαδών συνεχίστηκε στο ΟΑΚΑ, με τους Ενωσίτες να αναρτούν πανό και να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, για όσα περνάει ο ελληνικός λαός.

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και ανέλαβε την κυριαρχία του αγώνα με κύριο εκφραστή των προσπάθειών της τον Λεονάρντο! Οι “κιτρινόμαυροι” παρουσιάστηκαν... μεταμορφωμένοι σε σχέση με το ματς κόντρα στον ΟΦΗ και με τον Βραζιλιάνο σε μεγάλα κέφια κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ από πολύ νωρίς! Ο... μικρός μάγος έκανε ό,τι ήθελε την πλευρά που κάλυπτε ο Καζναφέρης και στο 10' έβγαλε ωραία σέντρα από αριστερά, με τον Λαζαρίδη να... καρφώνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0.

Ακολούθησε ένα δεκάλεπτο πίεσης εκ μέρους των φιλοξενούμενων χωρίς ωστόσο να καταφέρουν κάτι περισσότερο. Στο 22' ο Λεονάρντο της ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε χριστεί σκόρερ και να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, αλλά ο Βελλίδης είπε όχι, πραγματοποιώντας καταπληκτική απόκρουση! Βέβαια, το 2-0 έγινε πράξη κάποια λεπτά αργότερα από τον Λυμπερόπουλο! Στο 39', ο Καφές έβγαλε την κάθετη μπαλιά μέσα από τέσσερις παίκτες, η μπάλα κατέληξε στον Λύμπε που απέφυγε τον Βελλίδη και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Πριν από το γκολ όμως, είχαν προηγηθεί σε διάστημα ενός λεπτού δύο δοκάρια, μοιρασμένα για την κάθε ομάδα. Στο 29' ο Κάλα σούταρε από τα δύο μέτρα και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Βελλίδη, ενώ στο 30' τη σειρά πήρα ο Καζναφέρης.

Ο Άρης θα μπορούσε να είχε μειώσει στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όμως το Σουτ του Παπαστεριανού χτύπησε στο δοκάρι του Αραμπατζή και έτσι έμεινε το 2-0.

Στην επανάληψη ο Νίκος Κωστένογλου άλλαξε το 4-2-3-1 σε 4-1-4-1 με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να χάσει τον ρυθμό που είχε στο πρώτο ημίχρονο. Έτσι ο Άρης βρήκε την ευκαιρία να πιέσει χωρίς όμως να κάνει κάτι ουσιαστικό! Οι Θεσσαλονικείς είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά δεν είχαν ψυχραιμία στις προσπάθειές τους, έπαιξαν εντελώς άναρχα και δεν κατάφεραν να φτιάξουν ούτε μία αξιόλογη ευκαιρία. Έπαιξε ρόλο, από τη μία το στήσιμο και το πάθος των αμυντικών της Ένωσης και από την άλλη η... ασυνεννοησία μεταξύ πάγκου και αγωνιστικού χώρου, αφού ο Τσιώλης φώναζε να βάλουν την μπάλα κάτω, αλλά μόνο αυτό δεν έκαναν οι ποδοσφαιριστές του.

Η ΑΕΚ είχε περιοριστεί, συνειδητά, σε παθητικό ρόλο αλλά μετά την αλλαγή του Λεονάρντο (πήρε τη θέση του ο Λαγός) άρχισε να παίρνει χώρο στο γήπεδο και να κάνει πιο συχνές επισκέψεις στα καρέ του Βελλίδη. Σε μία από αυτές στο 78', ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Λαγού, ο Κάλα πήρε την κεφαλιά και έγραψε το 3-0, σφραγίζοντας τη νίκη για την ομάδα του!

Έτσι η Ένωση πήρε το πρώτο της τρίποντο με τον Νίκο Κωστένογλου στον πάγκο και πλέον κοιτάζει το ματς με τη Λοκομοτίβ Μόσχας στο ΟΑΚΑ για το Europa League. Ο νους της όμως θα είναι περισσότερο στραμμένος στο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό.

90' Λήξη αγώνα

80' Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Μανωλάς αντί του Δέλλα.

79' Καλή στιγμή για την ΑΕΚ με τον Μπέλεκ να δίνει στον Λυμπερόπουλο, ο οποίος "έσπασε" στον Λαγό που έμπαινε στην περιοχή από αριστερά, αλλά το σουτ του τελευταίου έφυγε άουτ, λίγο πιο πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι του Άρη.

78' Γκολ για την ΑΕΚ: Ύστερα απο εκτέλεση κόρνερ, ο Κάλα πήρε την κεφαλιά και την έστειλε στα δίχτυα του Βελλίδη για το 3-0!

69' Αλλαγή για την ΑΕΚ: Έξω ο Λεονάρντο, μέσα ο Λαγός.

68' Αλλαγή για τον Άρη: Ο Φατί παίρνει τη θέση του Παπαστεριανού.

66' Σέντρα του Ούμπιντες από δεξιά, ο Καπετάνος έπιασε αμέσως το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

61' Κίτρινη στον Παπαστεριανό.

60' Σουτ του Παπαστεριανού άουτ.

58' Σουτ του Μπέλεκ μπλοκάρει ο Βελλίδης.

57' Kίτρινη κάρτα στον Λυμπερόπουλο.

54' Ωραία ενέργεια του Δέλλα να πετάξει την μπάλα στον κενό χώρο για τον Λυμπερόπουλο, ο Βελλίδης όμως διάβασε τη φάση βγήκε και μάζεψε την μπάλα.

54' Αλλαγή για τον Άρη: Ο Νέτο παίρνει τη θέση του Ακόστα.

53' Κίτρινη στον Καπετάνο!

52' Πρόβλημα με τον Μάκο που βγήκε εκτός γηπέδου υποβασταζόμενος από τον Νίκο Πανταζή. Ο παίκτης της ΑΕΚ έπιανε τη μέση του μετά από χτύπημα του Τόχα.

49' Κόρνερ για την ΑΕΚ, κεφαλιά του Δέλλα, η μπάλα στο δοκάρι και άουτ.

46' Άρχισε το δεύτερο μέρος.

46' Αλλαγή για τον Άρη: Ο Καπετάνος στη θέση του Καζναφέρη

46΄ Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Γκέντσογλου αντί του Βάργκας.

45'+3' Λήξη ημιχρόνου.

45'+2' Δοκάρι για τον Άρη μετά από σουτ του Παπαστεριανού. Ο Αραμπατζής έκανε λάθος διώξιμο, ο Παπαστεριανός πήρε το... ριμπάουντ σούταρε αμέσως, αλλά η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι.

42' Κίτρινη στον Κάλα

41' Σουτ του Ουμπίντες μπλόκαρε ο Αραμπατζής

39' Γκολ για την ΑΕΚ: Ύστερα από ωραία ενέργεια του Μπέλεκ, εκτός περιοχής, ο οποίος άφησε στον Καφέ και ο τελευταίος με κάθετη μπαλιά έβγαλε τετ α τετ τον Λυμπερόπουλο που απέφυγε και τον Βελλίδη και πλάσαρε στην κενή εστία. 2-0

34' Σουτ του Μπέλεκ μπλοκάρει ο Βελλίδης.

30' Δοκάρι για τον Άρη, από δυνατό σουτ του Καζναφέρη μακριά από την περιοχή. Η φάση προήλθε ύστερα από λάθος του Δέλλα.

29' Δοκάρι για την ΑΕΚ από σου του Κάλα!

23' Κοντά στην ισοφάριση ο Άρης, αλλά ο Αραμπατζής έπεσε και απέκρουσε σε κόρνερ στο σουτ του Ούμπιντες.

22' Καταπληκτική απόκρουση του Βελλίδη σε σούτ του Λεονάρντο (πήρε πάσα από τον Μπέλεκ) μέσα από την περιοχή.

10' Γκολ για την ΑΕΚ: Ύστερα του Λεονάρντο από αριστερά, ο Λαζαρίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0. Στην αρχή φάνηκε ότι ο Λυμπερόπουλος πήρε την κεφαλιά, αλλά το ριπλέι ήταν διαφωτιστικό και απέδειξε ότι ο παίκτης του Άρη πέτυχε... αυτογκόλ.

8' Εκτέλεση φάουλ του Λεονάρντο από θέση κοντά στο κόρνερ αριστερά,

6' Κίτρινη στον Λεονάρντο.

2' Κεφαλιά του Λεονάρντο άουτ.

1' Σέντρα στο παιχνίδι.

Oι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Κοντοές, Καράμπελας, Δέλλας, Κάλα, Μάκος, Βάργκας, Καφές, Λεονάρντο, Μπέλεκ, Λυμπερόπουλος

Άρης (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Παπαστεριανός, Μίσελ, Σανκαρέ, Λαζαρίδης, Πρίττας, Τόχα, Ουμπίντες, Καζναφέρης, Ακόστα, Ιάκομπ.

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)





πηγή:sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

our.news@live.com