Facebook

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

«Παρέλυσε» η Ξάνθη [βίντεο]



Κρατώντας πανό, φωνάζοντας συνθήματα και με τη συνοδεία μηχανοκίνητων οχημάτων δεκάδες εκατοντάδες διαδηλωτές ξεχύθηκαν το πρωί της Τετάρτης στους δρόμους της Ξάνθης, δίνοντας έναν χαρακτήρα μαζικότητας και συναίνεσης στις απεργιακές κινητοποιήσεις.



Περισσότερα από 50 συνδικαλιστικά όργανα συμμετείχαν δυναμικά στην προσυγκέντρωση στο εργατικό κέντρο Ξάνθης, πραγματοποιώντας πορεία στο κέντρο της πόλης. Τόσο ο εμπορικός όσο και ο βιομηχανικός κόσμος της Ξάνθης συμμετείχε στις κινητοποιήσεις, με την τοπική αγορά να παραμένει κλειστή και σύσσωμα τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης και της ΟΕΒΕΞ να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.
Οι δημοτικοί υπάλληλοι επιστράτεψαν για ακόμη μια φορά τέσσερα απορριμματοφόρα οχήματα του δήμου, τα οποία καθοδηγούσαν την πορεία, πατώντας κόρνες και πετώντας κροτίδες θορύβου, ενώ ακολουθούσαν οι υπόλοιποι διαδηλωτές σχηματίζοντας μια τεράστια απεργιακή «ουρά» μέσα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Μετά το τέλος της πορείας τα συνδικαλιστικά σωματεία κατευθύνθηκαν στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, όπου πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνέλευση, ώστε να αποφασιστούν από κοινού οι επόμενες κινητοποιήσεις.
Από τη μεριά του ο Εμπορικός Σύλλογος κατευθύνθηκε στο εμπορικό πάρκο της πόλης (retail park) όπου πραγματοποίησε επιτόπια διαμαρτυρία για το γεγονός πως τα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη περιοχή παρέμειναν ανοιχτά, παρά την απόφαση του συλλόγου για καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων.

Κινητοποιήσεων συνέχεια!
Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων και την κλιμάκωση αυτών τις αμέσως επόμενες ημέρες εξήγγειλαν οι εκπρόσωποι των φορέων και των υπαλλήλων που έδωσαν το δυναμικό παρών στις κινητοποιήσεις.

«Ο κόσμος από εδώ και πέρα θα βγαίνει στους δρόμους γιατί υπάρχει και άλλη λύση με αυτά τα αντιεργατικά και αντιαναπτυξιακά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, εμείς θα παλέψουμε, ο δικός μας αγώνας είναι μαραθώνιος και όχι εκατό μέτρα, μας αναγκάζει η σημερινή κυβέρνηση με τα ανάλγητα μέτρα που παίρνει σε βάρος των εργαζομένων να βγούμε στους δρόμους και να διαδηλώσουμε, καθώς μόνο αυτό το μέτρο πίεσης μας έχει απομείνει» επισημαίνει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης κος Άγγελος Μπεμπεκίδης προσθέτοντας πως «εμείς παλεύουμε όσοι και να είμαστε. Όλος ο νομός συμμετείχε στη σημερινή κινητοποίηση και αυτό θα συνεχιστεί όσο συνεχίζει η κυβέρνηση αυτά τα μέτρα σε βάρος των πολιτών»

«Η συμμετοχή ήταν μαζική, αυτό που συνέβη σήμερα στην Ξάνθη ήταν πρωτοφανές. Δεν αντέχουμε άλλο, φτάνει πια. Πρέπει να καταλάβουν ότι ο εργαζόμενος δεν μπορεί να υπομένει άλλο αυτά τα βάναυσα μέτρα που καθημερινά παίρνει η κυβέρνηση» τονίζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κος Χαράλαμπος Ευστρατίου, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις.

Μαζική ήταν η συμμετοχή και των εκπαιδευτικών, με τον κο Χρήστο Ιωαννίδη, αντιπρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης να αναφέρει πως «η πορεία είναι πρωτόγνωρη, τελειώναμε έναν δρόμο και κοιτούσαμε στις στροφές κόσμο να ακολουθεί. Το ποσοστό είναι πάρα πολύ μεγάλο. Μας πάνε σε μια χώρα η οποία ποτέ δεν την ονειρευτήκαμε και πρέπει στρατευμένοι όλοι μαζί να είμαστε ενωμένοι ώστε η χώρα μας να πάει εκεί που τις αξίζει και όχι εκεί που θέλουν κάποιοι άλλοι».












Πηγή:tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

our.news@live.com