Facebook

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Στη Δ' Εθνική ο Ηρακλής, πήραν πιστοποιητικό τρεις



Ο Ηρακλής δεν παίρνει πιστοποιητικό συμμετοχής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα από την ΕΕΑ και συνεπώς υποβιβάζεται στο περιφερειακό. Αντίθετα πήραν πιστοποιητικό Λεβαδειακός, Δόξα, ΑΕΛ και Πανσερραϊκός.



Ενός κακού μύρια έπονται για τον Ηρακλή. Ο "γηραιός" θα αγωνίζεται πλέον στο περιφερειακό πρωτάθλημα, αφού δεν κατάφερε να πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Αντίθετα, Λεβαδειακός, Δόξα Δράμας και Πανσερραϊκός εξασφάλισαν, όπως αναμενόταν, το πιστοποιητικό και πλέον εμφανίζονται ως εν δυνάμει αντικαταστάτες των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας στη Super League. Πιστοποιητικό θα λάβει και η ΑΕΛ, μόλις προσκομίσει νέα ασφαλιστική ενημερότητα. Η προηγούμενη έληξε με υπαιτιότητα της ΕΕΑ που καθυστέρησε να ελέγξει τον φάκελο της θεσσαλικής ΠΑΕ.

Θεωρητικά προβάδισμα για να καταλάβουν τις θέσεις που "χηρεύουν" προς το παρόν στη μεγάλη κατηγορία, έχουν Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας, ενώ η ΑΕΛ και ο Πανσερραϊκός ελπίζουν μόνο σε ευνοϊκή απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου όπου έχουν προσφύγει αρμοδίως. Η κρίσιμη συνεδρίαση του ανωτάτου δικαστηρίου της ΕΠΟ είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη (27/09) και πιθανότατα η απόφαση, η οποία θα κρίνει εν πολλοίς την κατηγορία την οποία θα αγωνίζονται οι δύο ομάδες, θα εκδοθεί αυθημερόν.

Σε κάθε περίπτωση την τελική απόφαση για την αντικατάσταση ή μη του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στη Super League θα λάβει το ΔΣ του συνεταιρισμού, το οποίο θα κληθεί να συνυπολογίσει και τη δικαστική εμπλοκή του Λεβαδειακού και της Δόξας Δράμας στην υπόθεση των στημένων αγώνων. Υπενθυμίζουμε ότι οι δύο ΠΑΕ -υποψήφιες για την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία- διώκονται από τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς για υποθέσεις δωροδοκίας και παράνομου στοιχηματισμού.

* Δεν έλαβαν άδεια (άρα θα αγωνιστούν στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα) οι: Αναγέννηση Καρδίτσας, Ρόδος, Ιωνικός, Τρίκαλα, Εθνικός, Ηλιούπολη, Εορδαϊκός και Παναιγιάλειος.

* Προθεσμία μέχρι την επόμενη Δευτέρα, προκειμένου να τακτοποιήσουν κάποιες εκκρεμότητές τους πήραν ο Διαγόρας (κλήθηκε να προσκομίσει εγγυητική επιστολή) και ο Ηλυσιακός (που απομένει να μετατραπεί σε ΠΑΕ ή ΤΑΠ, μετά τη μεταβίβαση των μετοχών από τον Θωμά Μητρόπουλο στη νέα διοίκηση).



ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΪΝΔΡΟΣ



πηγή:contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

our.news@live.com