Facebook

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Europe "Watch my dance"



Λίγες ώρες απομένουν μέχρι τον τελικό της Eurovision, και η αγωνία κορυφώνεται για το αποτέλεσμα. Ποια είναι τα φαβορί και οι μεγάλοι αντίπαλοι της ελληνικής αποστολής; Ο Λούκας Γιώρκας και ο Stereo Mike θα προσπαθήσουν να κάνουν την Ευρώπη να δει τον χορό τους. Η θετική ενέργεια και η αγάπη που εισπράττουν οι δύο ερμηνευτές από τον κόσμο είναι, όπως δηλώνουν στην «Espresso», η κινητήριος δύναμή τους.






Τον σκόπελο του ημιτελικού τον προσπεράσαμε και, πλέον, όλα είναι ανοιχτά για τον αποψινό τελικό της Eurovision. Αυτή είναι η άποψη που κυριαρχεί τόσο στην ελληνική αποστολή όσο και στους eurofans. Οι εμφανίσεις πάντως του Λούκα Γιώρκα και του Stereo Mike, τόσο στις πρόβες όσο και στον ημιτελικό, ήταν άρτιες και εντυπωσίασαν τους πάντες. Τα αγόρια και απόψε θα ανέβουν με αισιοδοξία στη σκηνή του Duesseldorf Arena, στη Γερμανία, αποφασισμένα κι αυτή τη φορά να κατακτήσουν με το τραγούδι «Watch my dance» τις καρδιές και τις ψήφους των Ευρωπαίων.

«Ολη η δύναμη και η ενέργεια που βγάζει η ομάδα μας πάνω στη σκηνή πηγάζει από την αγάπη του κόσμου. Ευχαριστούμε πολύ όλους και υπόσχομαι πως απόψε θα δώσουμε και πάλι τον καλύτερο εαυτό μας πάνω στη σκηνή», δηλώνει στην «Espresso» ο Λούκας Γιώρκας λίγες ώρες προτού ανέβει στη σκηνή του Duesseldorf Arena.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Stereo Mike, o οποίος μας είπε πως «είναι μεγάλη μου χαρά που με την ομάδα μας και με ψυχή καταφέραμε την πρόκριση στον τελικό. Με ευγνωμοσύνη, πίστη και την αγάπη του κόσμου, θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις τελευταίες πρόβες που έγιναν ο Κωνσταντίνος Ρήγος προσπάθησε να βελτιώσει μικρές λεπτομέρειες προκειμένου η ελληνική αποστολή να συνεπάρει τους πάντες. Ο σκηνοθέτης και χορογράφος θέλει να συνεννοηθεί με τους σκηνοθέτες της διοργάάνωσης ώστε να φανεί καλύτερα το χορευτικό και, ιδιαίτερα, το ζεϊμπέκικο. Παράλληλα, οι Λούκας και Stereo Mike συνεχίζουν να εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να πετύχουν το μέγιστο δυνατό της απόδοσής τους.

Το «Watch my dance» μάλιστα αρχίζει να κερδίζει όλο και υψηλότερες θέσεις σε site των eurofans, κάτι που μας κάνει να αισιοδοξούμε και να ελπίζουμε σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στον τελικό. Η ψυχή του Λούκα σε συνδυασμό με τον γνώριμο ήχο του hip-hop του Mike αποτελούν συνταγή που αναμένεται να ξεσηκώσει και άλλους Ευρωπαίους. Παράλληλα, οι τέσσερις χορευτές τα δίνουν όλα στη σκηνή ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες του Ρήγου, ενώ η στιγμή του ζεμπέκικου προσθέτει έναν μοναδικό δυναμισμό στη συνολική εμφάνιση.


Οι προσευχές της μαμάς του και οι διάσημοι του διαγωνισμού

Λίγες ώρες πριν από τον μεγάλο τελικό η μητέρα του Λούκα, Ελένη Γιώρκα ανοίγει την καρδιά της και μας μιλά για τη μεγάλη στιγμή του τελικού.

«Είμαι περήφανη για το παιδί μου, ενθουσιαστήκαμε όλοι από την εμφάνισή του και θέλουμε να πάει καλά. Ο Λούκας και όλα τα παιδιά δουλεύουν σκληρά προκειμένου να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν στον τελικό της Eurovision», μας λέει χαρακτηριστικά. Γυναίκα χαμηλών τόνων, ελπίζει και προσεύχεται για το καλύτερο, μα πάνω από όλα ποθεί να δει τον γιο της ευχαριστημένο από την απόδοσή του.

Η μάχη, πάντως, αναμένεται να είναι σκληρή. Οι Βρετανοί στέλνουν στη Eurovision τους Blue, το συγκρότημα που σάρωνε και πρωταγωνιστούσε στην παγκόσμια μουσική σκηνή πριν από λίγα χρόνια. Εξαιρετική φωνή διαθέτει επίσης ο 21 ετών Γάλλος τενόρος Amaury Vassili που μαγεύει το κοινό με τις μοναδικές του ερμηνείες, ενώ ο ανερχόμενος super star από τη Ρωσία Αlex Sparrow θεωρείται ένα από τα φαβορί του μουσικού φεστιβάλ. Εξαιρετική ήταν και η Kati Wolf, εκπρόσωπος της Ουγγαρίας, που ξεχώρισε τόσο με τη φωνή της όσο και με την εμφάνισή της.

Αισιοδοξία επικρατεί τόσο για το αποτέλεσμα όσο και για τη μετάδοση στους ανθρώπους της κρατικής τηλεόρασης, υποστηρίζοντας πως τα προβλήματα που σημειώθηκαν από τους διοργανωτές ήταν περισσότερο στο ηχητικό μέρος, ενώ τώρα προχωράμε μπροστά.

Στην αποψινή βραδιά και πάλι στο τιμόνι της παρουσίασης θα βρεθεί η ραδιοφωνικός παραγωγός της ΕΡΑ, Μαρία Κοζάκου, η οποία με ιδιαίτερη ψυχραιμία και ετοιμότητα αντιμετώπισε τα προβλήματα του πρώτου ημιτελικού. «Τα αφήνουμε όλα πίσω. Οι πρόβες για τη μετάδοση του τελικού πήγαν καλά και προχωρούμε με αισιοδοξία. Κανείς δεν κακίζει τους Γερμανούς για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν, αυτά συμβαίνουν», δήλωσε στην «Espresso» η Μαρία Κοζάκου λίγες ώρες πριν από τη μεγάλη βραδιά.

Από τον πρώτο ημιτελικό -μαζί με την Ελλάδα- πέρασαν οι Σερβία, Λιθουανία, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Ελβετία, Ουγγαρία, Φινλανδία, Ρωσία, Ισλανδία.

Οι δέκα χώρες που πέρασαν από τον δεύτερο ημιτελικό είναι οι: Εσθονία, Ρουμανία, Μολδαβία, Ιρλανδία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη Δανία, Αυστρία, Ουκρανία, Σλοβενία και Σουηδία. Εκτός τελικού έμεινε η Κύπρος, αφού ο Χρήστος Μυλόρδος που ερμήνευσε το τραγούδι «Σαν Αγγελος σ’ Αγάπησα» και ξεσήκωσε τους θεατές του σταδίου δεν πήρε το εισιτήριο. Εκπληξη επίσης προκάλεσε και ο αποκλεισμός της Dana International. Αν και η τρανσέξουαλ από το Ισραήλ βρέθηκε με αέρα ξανά στον διαγωνισμό μετά από δεκατρία χρόνια, το τραγούδι «Dind Dong» δεν κατάφερε να κάνει… ντονγκ στους Ευρωπαίους που δεν την ψήφισαν, αφήνοντάς την εκτός τελικού.

Στον αποψινό τελικό συμμετέχουν απευθείας οι «Big 5», δηλαδή το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία, καθώς και η Ιταλία, η οποία επιστρέφει στον διαγωνισμό μετά από δεκατέσσερα χρόνια απουσίας.


ΤΕΤΑ ΤΣΕΤΣΕΚΟΥ





Πηγή:espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

our.news@live.com