Facebook

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Στρος Καν : Το ροζ σκάνδαλο



O Στρος Καν βγήκε γυμνός από το μπάνιο και πήγε να βιάσει την καμαριέρα - Στο νοσοκομείο η γυναίκα - Στα κρατητήρια ο κύριος ΔΝΤ




Έκπληξη σε όλο τον κόσμο προκάλεσε η σύλληψη και δίωξη του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν για σεξουαλική επίθεση σε καμαριέρα στο πολυτελές ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης.

Όλα συνέβησαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της Times Square, όπου ο επικεφαλής του ΔΝΤ και επικρατέστερος υποψήφιος των Γάλλων Σοσιαλιστών για την προεδρία της χώρας, υπήρξε δράστης συμφωνα με την καταγγελία τουλάχιστον μίας απίστευτης πράξης.

Σύμφωνα με επίσημη αστυνομική ενημέρωση βγήκε γυμνός από το μπάνιο γύρω στη μία το μεσημέρι (τοπική ώρα) και επιτέθηκε στην 32χρονη καμαριέρα εξαναγκάζοντας την να του κάνει στοματικό σεξ και κρατώντας τη με τη βία.

Η κοπέλα αντέδρασε με τρόμο και κάλεσε σε βοήθεια, με αποτέλεσμα ο ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ να τραπεί κυριολεκτικά σε φυγή. Εγκατέλειψε το ξενοδοχείο τόσο γρήγορα που ξέχασε πίσω το κινητό του.

Κατευθύνθηκε προς το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης όπου προσπάθησε να επιβιβαστεί στη πρώτη πτήση της Air France για το Παρίσι. Ωστόσο είχε ήδη δοθεί σήμα από τις αμερικανικές αρχές και η απογείωση καθυστέρησε. Άνδρες της αστυνομίας της Νέας Υόρκης μπήκαν στο αεροσκάφος και τον συνέλαβαν μπροστά στους έκπληκτους επιβάτες.

Στη συνέχεια προσήχθη με περιπολικό στο τμήμα όπου ανακρίθηκε για το περιστατικό. Εναντίον του ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του για απόπειρα σεξουαλικής κακοποίησης, απόπειρα βιασμού και ομηρία.

Οι δηλώσεις του εκπροσώπου της αστυνομίας

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Πολ Μπράουν η 32χρονη γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ρούζβελτ με "ελαφρά τραύματα" μετά την επίθεση, που είπε πως σημειώθηκε όταν μπήκε στο δωμάτιο για να καθαρίσει περίπου στις 13:00 τοπική ώρα.

"Βγήκε από το μπάνιο, εντελώς γυμνός, και αποπειράθηκε να την κακοποιήσει σεξουαλικά", είπε ο Μπράουν. Η γυναίκα ειδοποίησε το προσωπικό, το οποίο κάλεσε την αστυνομία. Σύμφωνα με τον Μπράουν, ο Στρος-Καν είχε φύγει όταν έφθασαν αστυνομικοί στο ξενοδοχείο και φαίνεται ότι έφυγε πολύ βιαστικά - ξεχνώντας το κινητό του τηλέφωνο.

Προσπάθησε να το σκάσει για τη Γαλλία

Ο Στρος-Καν, που θεωρείται ως πιθανός υποψήφιος του Σοσιαλιστικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία τον ερχόμενο Απρίλιο και προηγείται στις δημοσκοπήσεις έναντι του Νικολά Σαρκοζί, επιβιβάστηκε σε αεροσκάφος της Air France το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιήσει πτήση για το Παρίσι, ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Ωστόσο το αεροσκάφος τέθηκε σε αναμονή στο αεροδρόμιο και αστυνομικοί του Port Authority της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ επιβιβάστηκαν σε αυτό για να τον θέσουν υπό κράτηση και να τον παραδώσουν σε ντετέκτιβ της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, πρόσθεσε ο Μπράουν.

Ο ίδιος ο Στρος Καν μέσω του δικηγόρου του δήλωσε ότι είναι αθώος.

Ο κ. Στρος Καν θα μετέβαινε στο Βερολίνο σήμερα για συνάντηση με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, με αντικείμενο συζήτησης την κρίση χρέους στην Ευρώπη με έμφαση σε Ελλάδα και Πορτογαλία. Τη Δευτέρα θα συμμετείχε σε κρίσιμη ευρωπαϊκή Σύνοδο στις Βρυξέλλες.

"Σοσιαλιστής της σαμπάνιας"
Ο επικεφαλής του ΔΝΤ βρίσκεται στο στόχαστρο των ΜΜΕ και πολιτικών αντιπάλων στη Γαλλία καθώς θα έθετε υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας το 2012. Πρόσφατα δημοσιεύτηκαν στον Τύπο φωτογραφίες του σε μία πολυτελή Porsche πράγμα που τον έβαλε στο στόχαστρο καυστικής κριτικής περί "σοσιαλιστών της σαμπάνιας".

Σύμμαχός του στο Σοσιαλιστικό Κόμμα δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Γαλλίας ότι υπάρχει οργανωμένη καμπάνια εναντίον του για να σπιλωθεί η δημόσια εικόνα του. Ωστόσο και ο ίδιος έχει κατά καιρούς δώσει αφορμή για σχόλια καθώς έχει εμπλακεί στο παρελθόν σε ροζ σκάνδαλα.

Παρελθόν στα ροζ σκάνδαλα

Ο Στρος Καν ανέλαβε την ηγεσία του ΔΝΤ το Νοέμβριο του 2007 για πέντε χρόνια. Προηγουμένως είχε διατελέσει υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, βουλευτής και καθηγητής οικονομικών στο Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών του Παρισιού.

Τον Οκτώβριο του 2008 ο Στρος-Καν είχε ζητήσει συγγνώμη για ένα "σφάλμα κρίσεως" που διέπραξε στη σχέση του με μια υφισταμένη του, αλλά επέμεινε πως δεν εκμεταλλεύτηκε ούτε καταχράστηκε τη θέση του, κάτι στο οποίο κατέληξε εσωτερική έρευνα από επιτροπή του διεθνούς οικονομικού οργανισμού. Είχε απολογηθεί στους εργαζόμενους στο Ταμείο, τη γυναίκα με την οποία είχε τη σχέση, Πιρόσκα Νάγκι, πρώην επικεφαλής της διεύθυνσης Αφρικής του ΔΝΤ, καθώς και στη σύζυγό του, τη γνωστή τηλεοπτική δημοσιογράφο Αν Σινκλέρ.

Ο Στρος-Καν επρόκειτο να λάβει μέρος την Δευτέρα στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες και να εκφωνήσει ομιλία στο 12ο οικονομικό φόρουμ που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το ΔΝΤ απέφυγε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο. Στελέχη του διοικητικού του συμβουλίου είπαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς ότι επίσημα δεν έχουν ενημερωθεί για το συμβάν.

Αστυνομία έξω από το Sofitel







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

our.news@live.com