Facebook

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Παραμένει στο δημόσιο η ΔΕΗ




Η κυβέρνηση επιμένει στη διατήρηση του πλειοψηφικού ποσοστού 51%, που κατέχει στη ΔΕΗ, σύμφωνα με τη δήλωση αξιωματούχου του υπουργείου Περιβάλλοντος στο Reuters.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αρθούρος Ζερβός μιλώντας στο ραδιοσταθμό "ΒΗΜΑ 99,5", είπε πως η απόφαση για πώληση ή ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ είναι πολιτική.





Ο κ. Ζερβός αναφέρθηκε και στην μετοχή της ΔΕΗ, λέγοντας, ότι η χρηματιστηριακή της αξία είναι παρά πολύ υποτιμημένη σε σχέση με την πραγματική.

Υπενθυμίζεται ότι, σε συνέντευξή του σε Κυριακάτικη Εφημερίδα ο εκπρόσωπος της τρόικα, Σερβάας Ντερούζ είχε συμπεριλάβει τη ΔΕΗ στο πρόγραμμα των 50 δις, που περιλαμβάνει την ιδιωτικοποίηση εταιρειών εισηγμένων ή μη στο χρηματιστήριο.

"Η ΔΕΗ δεν πωλείται και δεν αγοράζεται" αναφέρει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, και προσθέτει ότι "Όποιος επιχειρήσει να ξεπουλήσει εθνικό πλούτο και εθνικό κεφάλαιο όπως είναι η ΔΕΗ θα κατηγορηθεί και θα καταδικαστεί στη συνείδηση του Ελληνικού λαού για εθνική προδοσία"

Το συνδικάτο προειδοποιεί ότι "η σύγκρουση θα είναι σκληρή και χωρίς προηγούμενο", κάνει λόγο χαρακτηριστικά για "Τρωικό πόλεμο" με την "τρόικα" και καλεί την κυβέρνηση να αντισταθεί στις οικονομικές δυνάμεις κατοχής.


πηγή:newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

our.news@live.com