Facebook

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Πρόγνωση καιρού για 3/12/2010 και 4/12/2010

Βροχές αναμένονται την Παρασκευή στα βορειοδυτικά και κατά διαστήματα ισχυρές καταιγίδες που το βράδυ θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες δυτικές περιοχές. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέχρι 8 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο.






Αναλυτικότερα, νεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπονται για την Αττική, όπου οι άνεμοι πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4-6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κινηθεί μεταξύ 14 και 22 βαθμών Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και το βράδυ καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4-6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις αναμένονται στη Μακεδονία και τη Θράκη, οι οποίες σταδιακά από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία τη νύχτα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4-6 και στα ανατολικά 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 12 και 22 βαθμών Κελσίου, αλλά στη δυτική Μακεδονία θα κινηθεί 3-4 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη δυτική Ελλάδα, στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα σημειωθούν βροχές και κατά διαστήματα ισχυρές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν αρχικά λίγες τοπικές βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες που το βράδυ θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4-6 και στο νότιο Ιόνιο πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Από το βράδυ και από τα βορειοδυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς, πριν σταδιακά εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 15 και 22 βαθμών Κελσίου, αλλά στην Ήπειρο θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα στα βόρεια πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4-6 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου, αλλά στη Θεσσαλία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπονται στις Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ στη νότια Κρήτη υπάρχει η πιθανότητα παροδικής βροχές τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4-6 και πρόσκαιρα στα δυτικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 17 και 25 βαθμών Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα εμφανίζονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, στα νότια 4-6 καις τα βόρεια 6-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 19 και 22 βαθμών Κελσίου.

Πρόγνωση για 4/12/2010

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν το Σάββατο αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τη νύχτα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις και από το μεσημέρι πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού αναμένεται να επέλθει από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3-5 και βαθμιαία βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νότιοι 5-7 και τοπικά το πρωί στο Αιγαίο 8 μποφόρ που αργότερα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς.

Η θερμοκρασία αναμένεται να καταγράψει πτώση, ιδιαίτερα σημαντική στη δυτική και τη βόρεια χώρα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

our.news@live.com