Facebook

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΑΕΚ: Αγάπη γι' αυτό που κάνετε

Αποχωρούσε από το ΟΑΚΑ εκστασιασμένος από την παρουσία του κόσμου και ρωτώντας «μα τι λέει επιτέλους αυτό το τραγούδι; Δεν σταμάτησαν επί 90 λεπτά. Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Τι λένε, πείτε μου;». Του μετέφρασαν τα λόγια: «Και το ξέρεις καλά, σ’ αγαπάω τρελά, και το ξέρεις καλά, πως δεν είμαι καθόλου καλά στα μυαλά». Αποστήθισε το στιχάκι στα ελληνικά (!) και αποχώρησε από το Ολυμπιακό Στάδιο σιγοτραγουδώντας.



Ο Μανόλο Χιμένεθ είχε εισπράξει τόση αγάπη από τους οπαδούς της ΑΕΚ που ένιωθε γεμάτος και σίγουρος!



Αλλά για να την πάρει πίσω σε τόσο μεγάλο βαθμό, είχε πρώτα φροντίσει ο ίδιος να τη μεταδώσει στην ομάδα του. Έκανε τους ποδοσφαιριστές του όχι απλώς να πιστέψουν, αλλά και να αγαπήσουν ξανά αυτό που κάνουν. Τόσο πολύ ώστε να ξεπερνούν και αναποδιές που θα λύγιζαν πολύ πιο σπουδαίες ομάδες, είχε επτά απώλειες πριν από τον αγώνα και επιπλέον τρεις κατά τη διάρκεια του!

Πριν από τον αγώνα τους κοίταξε στα μάτια και είδε την επιθυμία. Τους μιλούσε και διαπίστωνε στα βλέμματα τους ετοιμότητα και αποφασιστικότητα: «Δεν είστε χειρότεροι. Αυτή η ομάδα που θα αντιμετωπίσετε είναι αργή και φτωχή σε ιδέες. Ξέρω ότι έχουμε μείνει λίγοι, ξέρω ότι κάποιοι είστε κουρασμένοι, αλλά μην τους φοβηθείτε. Θα νικήσουμε».

Λόγια που έπειθαν, κουβέντες που δεν ειπώθηκαν σε έναν μονότονο ρυθμό ενός προπονητή που δεν είχε άλλο τρόπο για να πείσει τους ποδοσφαιριστές του ότι μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τον Παναθηναϊκό και να τον νικήσουν. «Τα ίδια θα σας έλεγα ακόμα κι αν έπαιζαν ο Γκοβού και ο Λέτο» τους είπε και παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο 11 πολεμιστές.

Οι τρεις ξεχασμένοι...

Προσέξτε... Ανάμεσά τους ο ψαρωμένος ακόμα Ανέστης Αργυρίου, στο πρώτο ντέρμπι της καριέρας του. Ο «εξαφανισμένος» Κλαούντιο Νταντόμο (για τον οποίο όλοι αναρωτιόμασταν τι ρόλο και τι δουλειά έχει στην ΑΕΚ), στην πρώτη επίσημη εμφάνισή του με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Και ο «εκτός σχεδίου» Ρότζερ Γκερέιρο, απαξιωμένος το περασμένο καλοκαίρι σε σημείο που έκανε προπονήσεις μόνος τους στους Θρακομακεδόνες, αλλά και πρωταγωνιστής χθες!

«Πιστεύω σε όλους, η ΑΕΚ σας έχει όλους ανάγκη. Φοράτε αυτή τη φανέλα επειδή το αξίζετε. Δεν βρίσκεστε τυχαία εδώ, βγείτε στο γήπεδο και αποδείξτε το». Κι αυτό έκαναν! Οπλισμένοι με θάρρος από τις πύρινες παροτρύνσεις του προπονητή τους εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο σαν να είχαν λιώσει τις σόλες των παπουτσιών τους σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό!

Οι φίλοι της ομάδας στις εξέδρες, _ αυτή η ανέλπιστα μεγάλη μάζα ανθρώπων που συσπειρώθηκε ξανά επειδή διαπίστωσε σωστές κινήσεις και όραμα από την διοίκηση _ έβλεπε την ενδεκάδα και άρχισε να απορεί, να φοβάται, να αμφιβάλει... Εκτός μάχης ο Σκόκο, ο Λυμπερόπουλος, ο Μανωλάς, την τελευταία στιγμή και ο Ντιοπ. Επίσης οι χρήσιμοι Γιάχιτς, Πατσατζόγλου, Γεωργέας. Μισή ομάδα... Τώρα βρήκε να βάλει τον Νταντόμο; Μα καλά που θυμήθηκε τον Γκερέιρο; Απορίες εύλογες...

Σωστές συνθήκες

Για τους περισσότερους η χθεσινή νίκη επί του Παναθηναϊκού συνιστά ένα μικρό θαύμα. Για τον Μανόλο ήταν ωστόσο μια φυσιολογική εξέλιξη. Απόλυτα δικαιωμένος για τις επιλογές του αλλά και τον τρόπο με τον οποίο προσέγγισε το ντέρμπι μεταφέροντας τις ιδέες και την πίστη του στους ποδοσφαιριστές του, ο Ισπανός τεχνικός συνέχισε το (εκτός των γραμμών) ρεσιτάλ του μετά το τέλος του ντέρμπι.

Έσφιξε το χέρι όλων ξεχωριστά, τους αγκάλιασε, τους χτύπησε στην πλάτη, τους είπε μπράβο, τους έδειξε πόσο ικανοποιημένος ήταν από την προσπάθεια και την επιβολή τους. «Όταν είμαστε μαζί, μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Όταν πιστεύουμε στη δουλειά μας, τότε έχουμε το μεγαλύτερο όπλο στα χέρια μας. Οι ομάδες κρίνονται από όσα πράττουν στο γήπεδο, όχι από όσα γράφονται στις εφημερίδες ή λέγονται στις τηλεοράσεις.. Κανείς δεν είναι καλύτερος μας πριν το αποδείξει στο γήπεδο».

Αυτά έλεγε ο Χιμένεθ στους συνεργάτες του αποχωρώντας από το ΟΑΚΑ. Στην παρέα και ο εκστασιασμένος Βασίλης Δημητριάδης ο οποίος έχει να λέει για τη μεθοδικότητα και τον τρόπο με τον οποίο ο Ισπανός έχει προσεγγίσει το «πρότζεκτ ΑΕΚ».

Η ομάδα του Μανόλο δεν θα μεταφέρει στους αγωνιστικούς χώρους μόνο την επιθυμία του προπονητή της να κατακτήσει τίτλους. Αλλά και τη φλόγα ενός τεχνικού που την αντιμετωπίζει ως τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του (μέχρι την επόμενη).

Όπως έλεγαν άπαντες αποχωρώντας από το ΟΑΚΑ, Vamos Bien Manolo!




πηγή:www.sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

our.news@live.com