Facebook

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Πτήσεις... Europa για ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Στη μάχη του Europa League ρίχνονται απόψε οι δικέφαλοι της Ελλάδας με στόχο να κάνουν το πρώτο βήμα για την είσοδό τους στους ομίλους της διοργάνωσης. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα τη Φενέρμπαχτσε (21:30) και η ΑΕΚ αντιμετωπίζει στη Σκωτία την Νταντί Γιουνάιτεντ (22:00).




Όταν τον περασμένο Απρίλιο ολοκληρώνονταν τα πλέι-οφ δύο ομάδες πανηγύριζαν, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ. Ο "Δικέφαλος του Βορρά" εξασφάλιζε την πρωτιά στο... μίνι πρωτάθλημα και έπαιρνε αυτό που είχε κατακτήσει μέσω πρωταθλήματος. Όσο για την ΑΕΚ, οι λόγοι ικανοποίησης ήταν εμφανείς. Μόνο και μόνο που θα ξεκίναγαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις προς το τέλος Αυγούστου και δε θ' αναγκάζονταν να αρχίσουν προετοιμασία από τον Ιούνιο, ήταν σημαντικό.
Από το φινάλε της περασμένης περιόδου μέχρι τώρα κύλησε ένα διάστημα τριών μηνών και πλέον ΠΑΟΚ και ΑΕΚ διεκδικούν το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League. Οι Θεσσαλονικείς δεν έχουν την πολυτέλεια να μείνουν στον αποκλεισμό από τον Άγιαξ. Άλλωστε, το όνομα της Φενέρμπαχτσε έτσι και αλλιώς κρατάει τον Παύλο Δερμιτζάκη και τους παίκτες του σε εγρήγορση.

Μπορεί η Τούμπα να μην πανηγύρισε πρόκριση στα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο το βράδυ της Πέμπτης είναι έτοιμη να δώσει και πάλι ώθηση για το πρώτο βήμα ενόψει των ομίλων της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της Uefa, η οποία και αυτή έχει ισχυρά οικονομικά κίνητρα για τις ομάδες που θα συμμετέχουν.

Στις 21:30 (Novasports 1) στην Τούμπα, ο Γερμανός Μανουέλ Γκρεφέ θα σφυρίξει την έναρξη των αναμετρήσεων ΠΑΟΚ-Φενερμπαχτσέ. Σε αυτή τη βραδιά ο Παύλος Δερμιτζάκης δεν έχει απώλειες, με εξαίρεση τον τραυματία από το ματς της Ολλανδίας, Κώστα Χαλκιά. Ο Κρέσιτς θα είναι το νούμερο ένα στο σημερινό σχήμα του ΠΑΟΚ με την ευχή να είναι πιο σταθερός απ' ότι στη ρεβάνς με τον Άγιαξ. Στην άμυνα θ' αγωνιστούν οι Μπουσαϊντί, Μαλεζάς, Κοντρέρας και Λίνο. Θέση στα αμυντικά χαφ αναμένεται να πάρουν οι Γκαρσία και Βιτόλο με τους Βιεϊρίνια, Ίβιτς και Σορλέν να αποτελούν την τριάδα πίσω από τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Με στόχο "να επιστρέψουμε στην Τουρκία μ' ένα καλό αποτέλεσμα" όπως δήλωσε ο Βραζιλιάνος Άλεξ, η Φενέρ θα παραταχθεί στην Τούμπα δίχως τους Στοχ, Ντία και Μπίλιτσα. Ουδόλως, όμως, αυτές οι απουσίες προβληματίζουν τον προπονητή της ομάδας, Αϊκούτ Κοτσαμάν, ο οποίος παραμονές του αγώνα αναφέρθηκε περισσότερο στην ιστορική διάσταση της αναμέτρησης παρά στο αγωνιστικό σκέλος. "Η κλήρωση ήταν κακή γιατί οι δύο ομάδες προέρχονται από τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ. Όμως είναι καλό διότι προέρχονται από κοντινές περιοχές. Θέλω να πω ότι είμαι χαρούμενος που είμαι στη Θεσσαλονίκη. Χαίρομαι που βρίσκομαι στη γενέτειρα του Κεμάλ" τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο Κοτσαμάν.

Κι αν οι αγώνες του ΠΑΟΚ με τη Φενέρ αναμένεται να κριθούν στις λεπτομέρειες, για την περίπτωση της ΑΕΚ τα πράγματα μοιάζουν πιο απλά, τουλάχιστον στη θεωρία. Η "Ένωση" αντιμετωπίζει στη "γούρικη" γι' αυτήν Σκωτία, την Κυπελλούχο της χώρας Νταντί Γιουνάιτεντ (22:00, Novasports 2). Αντίπαλος που δεν προκαλεί φόβο, ωστόσο θέλει ιδιαίτερη προσοχή προκειμένου η ΑΕΚ να έχει και πάλι ευχάριστες αναμνήσεις όπως συνέβη κατά το παρελθόν με τις Ρέιντζερς, Χαρτς, Χιμπέρνιαν.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και ο Παντελής Καφές στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης προσπάθησαν να αποποιηθούν τον τίτλο του φαβορί: "Για μένα δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Η πρεμιέρα είναι πάντα περίεργη γιατί υπάρχει άγχος και αγωνία" είπε ο μέσος της ΑΕΚ, με το Ντούσαν Μπάγεβιτς να ισχυροποιεί τα λόγια του αρχηγού της ομάδας "Αυτά που είπε ο Καφές είναι απολύτως σωστά. Δεν υπάρχουν φαβορί σε αυτούς τους αγώνες" τόνισε ο Σερβοέλληνας, ο οποίος καταστρώνει πλάνα ενδεκάδας με τρία ερωτηματικά. Μπλάνκο ή Τζιμπούρ, Λαγός ή Καράμπελας και Γιάχιτς ή Γεωργέας.

Από εκεί και πέρα ισχυρό πλεονέκτημα για το βασικό σχήμα έχουν οι Σάχα, Δέλλας, Μανωλάς, Καφές, Μάκος, Λεονάρντο, Λυμπερόπουλος και Σκόκο. Στον πάγκο θα είναι ο Πάπα Μπούπα Ντιόπ, ο οποίος ανάλογα με την έκβαση του αγώνα θα χρησιμοποιηθεί από τον προπονητή της ΑΕΚ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

our.news@live.com