Facebook

Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Το κόκκινο κρασί μακραίνει τη ζωή



Πιείτε κόκκινο κρασί και ζήστε περισσότερο! Αν και είναι ήδη γνωστές οι ευεργετικές ικανότητες του αγαπημένου αυτού ποτού, σχετική έρευνα τώρα αποδεικνύει ότι τα αποστάγματα κόκκινου σταφυλιού προστατεύουν το σώμα από τη γήρανση.






Ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο στη Νέα Υόρκη εξέτασε τα συστατικά του αποστάγματος. Ετσι, εντόπισε την αποτελεσματική προστασία που προσέφερε η φλούδα του κόκκινου σταφυλιού, εξαιτίας της ποσότητας ρεσβερατρόλης που περιέχει. Το φυτικό συστατικό λειτουργεί ως φυσικό αντιβιοτικό και μειώνει τα συμπτώματα φλεγμονών που πλήττουν τον ανθρώπινο οργανισμό, όπως καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικά και διαβήτης τύπου 2.

Με αυτό τον τρόπο οι επιστήμονες που διεξήγαγαν τη σχετική μελέτη υποστηρίζουν ότι το κόκκινο κρασί μακραίνει τη ζωή, καθώς μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης όλων των προαναφερθέντων προβλημάτων υγείας. Αλλωστε, τα συμπεράσματά τους αποδεικνύονται και από δοκιμές που έχουν γίνει με ρεσβερατρόλη σε ζώα. Με την κατανάλωση των τροφών και των ποτών που περιέχουν το φυσικό συστατικό, τα μόρια που προκαλούν τις όποιες παθήσεις «καταπιέζονται». Στην περίπτωση του διαβήτη για παράδειγμα, το θαυματουργό συστατικό περιορίζει την ικανότητα στοιχείων των αιμοφόρων αγγείων που εμποδίζουν την παραγωγή της ινσουλίνης και έτσι μειώνεται ο κίνδυνος ανάπτυξης της νόσου.

Αν λοιπόν πίνατε συχνά κόκκινο κρασί για να ενισχύσετε την άμυνα του οργανισμού σας, τώρα έχετε έναν λόγο παραπάνω. Καλό θα ήταν ωστόσο να μην το παρακάνετε…


ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΚΟΥΡΑ


πηγή:www.espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

our.news@live.com