Facebook

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Πρόγνωση καιρού για 31/08/2010 και 01/09/2010

Την Τρίτη προβλέπονται τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια, ενώ το βράδυ στα βορειοανατολικά αναμένονται καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί βορειοδυτικοί αρχικά στα δυτικά και από το βράδυ στα κεντρικά και βόρεια. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες κυρίως στο Αιγαίο.







Αναλυτικά, στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέον από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και από το βράδυ 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ από το απόγευμα αναμένονται σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου τα φαινόμενα τη νύχτα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με λίγες πρόσκαιρες βροχές, ενώ στα ορεινά της Ηπείρου υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Πάντως, από το απόγευμα αναμένεται βελτίωση. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και βαθμιαία θα γίνουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, ενώ βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα στα ορεινά της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας για πρόσκαιρες καταιγίδες. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 τοπικά στα νότια 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ, ενώ από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις, ενώ τοπικά η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα, ενώ από το βράδυ οι νεφώσεις στα βόρεια θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα τη νύχτα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και το βράδυ στα βόρεια θα γίνουν βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.



Πρόγνωση για 01/09/2010

Την Τετάρτη στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, ενώ αναμένεται γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

our.news@live.com