Facebook

Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Σταύρος Αδαμίδης: "ΑΕΚ ενωμένη όσο ποτέ"




Αποστολή στο Ζέεφελτν: Βαγγέλης Αρναούτογλου

Ενωτικός, σίγουρος, ξεκάθαρος. Ο Σταύρος Αδαμίδης (παρουσία του β΄αντιπροέδρου Κώστα Καπετανάκη ο οποίος συμμετείχε στη συζήτηση στηρίζοντας με τις τοποθετήσεις του το λόγο και τα επιχειρήματα του διοικητικού ηγέτη της ΠΑΕ) αναφέρθηκε σε όλα τα τρέχοντα ζητήματα της ομάδας.




Το ραντεβού δόθηκε για ένα ποτό αλλά κατέληξε σε… συνέντευξη Τύπου. Το Sport24.gr ήταν εκεί και κατέγραψε όλες τις σκέψεις των ανθρώπων που ηγούνται της ΠΑΕ σε μια πραγματικά δύσκολη περίοδο για την ΑΕΚ. Είπε ο Σταύρος Αδαμίδης:

Για μεταγραφές και πωλήσεις ποδοσφαιριστών:

"Αν χρειαστούν προσθήκες θα γίνουν. Δεν πρόκειται να ξεπουλήσουμε. Αν έρθουν προτάσεις θα τις εξετάσουμε. Προς το παρόν δεν υπάρχει τίποτε συγκεκριμένο. Έχουμε μιλήσει με τον προπονητή, γνωρίζει πως είναι η κατάσταση. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα γίνουν εκπτώσεις στην ποιότητα του ρόστερ. Γνωρίζεται πως είναι η χειρότερη μεταγραφική περίοδος των τελευταίων 20 χρόνων. Εννοείται πως θέλουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα να διαμορφώσουμε το ρόστερ μας. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα γίνει μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Αν πωληθούν παίκτες, να είστε σίγουροι πως θα αντικατασταθούν με άλλους ισάξιους. Εμείς είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Η περσινή κακή σεζόν δεν οφείλεται μόνο στο γεγονός πως παραχωρήθηκε ο Κυργιάκος την τελευταία στιγμή, αλλά σε πολλά ακόμα θέματα."

Για το οικονομικό άνοιγμα της εταιρίας:

"Κάθε χρόνο αντιμετωπίζουμε ένα τεράστιο άνοιγμα. Και οι άνθρωποι που έχουν στα χέρια τους τις τύχες της ΑΕΚ βάζουν το χέρι στην τσέπη. Και θα γίνει και φέτος αν χρειαστεί. Από το 2004 μέχρι και σήμερα υπάρχει ένα άνοιγμα κάθε χρόνο περίπου 10 εκατομμύρια Ευρώ. Σίγουρα έγιναν λανθασμένες επιλογές που δημιούργησαν αυτό το άνοιγμα, αλλά δεν θέλω να το σχολιάσω περαιτέρω. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως δεν υπάρχει καμία κερδοφόρα ελληνική ομάδα"

Για την αναζήτηση βασικού χορηγού.

"Γίνονται μεγάλες προσπάθειες για τον βασικό χορηγό. Αλλά οι εταιρίες κόβουν συνέχεια. Είναι μια δύσκολη περίοδος οικονομικά και δεν δίνουν εύκολα χορηγίες. Ευελπιστώ πως θα βρούμε σύντομα χορηγό".

Για τις σχέσεις στην ομάδα

"Να είστε βέβαιοι ότι το κλίμα είναι άριστο. Οι σχέσεις μεταξύ μας είναι άριστες. Είμαστε ενωμένοι και έτσι θα παραμείνουμε. Ξέρουμε πως θα περάσουμε πολλές δυσκολίες κατά την διάρκεια της σεζόν, αλλά μόνο ενωμένοι θα τις ξεπεράσουμε".

Για τον Κάρλος Αραούχο

"Ο Αραούχο είναι εκτός ομάδας. Δεν πρόκειται να επανέλθει. Είναι θέμα αρχής και λειτουργίας. Με την συμπεριφορά του κατάφερε να καταστρέψει ότι έκτισε την περσινή σεζόν. Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως κανείς δεν είναι πάνω από την ομάδα"

Για το πρόβλημα με το ΟΑΚΑ:

"Με το ΟΑΚΑ αντιμετωπίζουμε ένα τεράστιο πρόβλημα με τον αγωνιστικό χώρο. Δεν χρειάζεται απλά επισκευή, αλλά ολική ανακατασκευή. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον Παναθηναϊκό και το ΟΑΚΑ. Συμφωνήσαμε να καλύψουμε από κοινού με τον Παναθηναϊκό τα έξοδα ανακατασκευής, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία και να προλάβουμε τις ημερομηνίες. Χρειαζόμαστε πρώτα έγκριση από το ΔΣ του ΟΑΚΑ για να το τρέξουμε. Χωρίς αυτή την απόφαση δεν γίνεται τίποτα. Εξετάζουμε εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση που δεν θα είναι έτοιμο το ΟΑΚΑ για τον πρώτο αγώνα των πλει οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Το πρώτο και μοναδικό φιλικό που θα γίνει στην Αθήνα , δεν θα γίνει στο ΟΑΚΑ".

Για την κίνηση των εισιτηρίων διαρκείας:

"Τα εισιτήρια διαρκείας θα τα κρατήσουμε ως την αρχή της σεζόν. Ίσως να γίνουν και κάποιες εκπτώσεις. Είναι πάνω από 7 χιλιάδες μέχρι στιγμής. Καταλαβαίνω πως ο κόσμος έχει κουραστεί, έχει απογοητευτεί, αλλά πρέπει να μας βοηθήσει. Να αγκαλιάσει την προσπάθεια που κάνουμε"

Για το σίριαλ της απόκτησης του Ντιοπ:

"Από τον Μάρτιο είχαμε πει πως χρειαζόμαστε έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή σ’ αυτή την νευραλγική θέση. Ο Άρνααρ(σ.σ. Γκρέταρσον) έψαχνε ποδοσφαιριστή για την συγκεκριμένη θέση και είχαμε δει πως ο Ντιόπ είναι μια πολύ καλή περίπτωση. Αφού και η ομάδα του αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Από τα τέλη Μαίου ξεκίνησε η προσπάθεια απόκτησης του Ντιόπ. Θα πρέπει να σας πω ότι είχε και καλύτερες οικονομικά προτάσεις από την δική μας. Από την Φούλαμ, την Σέλτικ και την Παρί Σεντ Ζερμαίν. Προσπαθήσαμε όμως να τον πείσουμε πως θα έρθει σε μια ομάδα που θα είναι σημαντικός, θα διεκδικεί τίτλους και θα έχει ευρωπαϊκή παρουσία. Κάτι που του είχε λείψει. Η Πόρτσμουθ θα πληρωθεί μόνο αν πετύχουμε κάποιους συγκεκριμένους στόχους. Όπως για παράδειγμα αν μπούμε στα προκριματικά του Τσάμπιονς λιγκ ή αν μπούμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Το συμβόλαιο του Ντιόπ αναφέρει πως θα πάρει κάποια χρήματα ανάλογα με την επίτευξη των στόχων της ομάδας και ανάλογα με τις συμμετοχές του"

Για την υπόθεση με τον Ζεοβάνι:

"Το θέμα του Ζεοβάνι το εξετάζαμε αλλά έχει απορριφθεί. Δεν χάλασε η μεταγραφή αυτή λόγω Ντιόπ, αλλά για άλλους λόγους που δεν θέλω να αναφέρω. Είναι πιθανό να γίνουν και άλλες μεταγραφές επιπέδου Ντιόπ ακόμα και φέτος".

Για τις πληρωμές και τις οφειλές προς τους ποδοσφαιριστές:

"Καθυστερήσεις στις πληρωμές υπάρχουν παντού. Απλώς στην ΑΕΚ το θέμα διογκώθηκε περισσότερο. Δεν θα υπάρξουν όμως άλλα τέτοια κρούσματα"

Για μετόχους, και νέους επενδυτές:

"Η ΑΕΚ είναι ανοικτή σε οποιονδήποτε θέλει να προσφέρει. Σε οποιαδήποτε σοβαρή πρόταση. Εννοείται πως υπάρχουν και οι άνθρωποι που τα τελευταία χρόνια βάζουν συνεχώς χρήματα στην ομάδα. Ο Παππάς και ο Νοτιάς συνεισφέρουν ακριβώς το ίδιο. Ο κύριος Νοτιάς δεν ασχολείται μόνο με το προπονητικό κέντρο".

Για τον Δημήτρη Μελισσανίδη:

"Είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος και αξιόλογος επιχειρηματίας. Τεράστιο μέγεθος και μεγάλος ΑΕΚτζής. Δεν έχει όμως διάθεση να ασχοληθεί. Για τις συζητήσεις που γράφτηκαν πως έγιναν με τον κύριο Πάππα, δεν ήμουν παρών και δεν έχω ενημερωθεί πως υπήρξαν τέτοιες. Έχω μιλήσει με τον κύριο Μελισσανίδη και δεν μου είπε τίποτα. Θα πρέπει να κλείσει αυτό το κεφάλαιο γιατί έχει καταντήσει κουραστικό και για τον κόσμο και για τον κύριο Μελισσανίδη".

Για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια:

"Στο θέμα του γηπέδου βρισκόμαστε ακόμα σε νηπιακό στάδιο. Μιλάμε για μια χρονοβόρα προσπάθεια, αλλά πλέον γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια. Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε μια πιο συγκεκριμένη μελέτη που θα την καταθέσουμε στο ΥΠΕΧΩΔΕ για να δούμε αν μπορεί να εγκριθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση. Αν διασφαλίσουμε πως μπορεί να γίνει αυτό θα προχωρήσουμε στην αναζήτηση χρηματοδότησης. Αν και ήδη έχουν γίνει κάποιες κινήσεις. Το πιο σημαντικό είναι να μπορεί να γίνει γήπεδο στην Ν. Φιλαδέλφεια. Η διαφορά από το προηγούμενο σχέδιο, είναι ότι τώρα πλέον η μελέτη έχει γίνει βάσει του συντελεστή δόμησης της περιοχής".

Για τα διοικητικά θέματα:

"Αφεντικό στην ομάδα είμαι εγώ και το ΔΣ. Δεν έχω θέσει κανένα χρονικό περιθώριο παραμονής στην προεδρία. Εμείς παίρνουμε τις αποφάσεις εν λευκώ σε συνεργασία πάντα με τους μετόχους. Τις αποφάσεις τις λαμβάνω εγώ και το ΔΣ. Ότι κάνουμε έχει γνώμονα το καλό της ΑΕΚ. Και θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος. Δουλεύουμε σκληρά και αυτό δεν αμφισβητείται. Σίγουρα θα γίνουν λάθη. Πάντα γίνονται. Τίποτε εσκεμμένα"

Για το προπονητικό κέντρο στα Σπάτα:

"Θα μας ανεβάσει επίπεδο και θα αποτελέσει πηγή εσόδων για την ΑΕΚ. Το ένα γήπεδο, τα αποδυτήρια και οι χώροι των ποδοσφαιριστών θα είναι έτοιμα στις 15 Αυγούστου. Μέσα Σεπτέμβρη θα πάνε εκεί και τα γραφεία. Έχουμε ήδη πληρώσει πολλά στους Θρακομακεδόνες και πρέπει να επαναλάβω πως σοκαρίστηκα την πρώτη φορά που μπήκα και είδα τις εγκαταστάσεις. Το προπονητικό είναι ένα αναγκαίο έργο για την ΑΕΚ. Θα είμαστε όλοι μαζί στον ίδιο χώρο. Θα συζητάμε περισσότερο για το καλό της ομάδος"

Για τους στόχους της ομάδας:

"Δεν πρόκειται ποτέ να συρρικνωθεί η ΑΕΚ. Θα δυναμώνει όλο και περισσότερο. Μην με βάζετε να λέω συνεχώς για τους στόχους. Αυτό είναι αυτονόητο. Πρωτάθλημα και κύπελλο και καλή πορεία στην Ευρώπη. Δεν μας νοιάζει τι κάνουν οι άλλες ομάδες. Δεν με ανησυχεί τίποτε. Αν πάνε τα πράγματα όπως τα έχουμε στο μυαλό μας, η ΑΕΚ θα πάρει το πρωτάθλημα. Είμαι από την φύση μου αισιόδοξος. Και αν όλοι δουλεύουμε καθημερινά, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα".

Για την επιστροφή των Δέλλα και Λυμπερόπουλου:

"Είναι και οι δυο μεγάλες προσωπικότητες. Θα συνεισφέρουν αγωνιστικά και αποτελούν σημείο αναφοράς για την ομάδα. Είναι από την φύση τους αρχηγοί. Πρέπει να σας πω ότι ο Λυμπερόπουλος ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής που μίλησα, ακόμα και πριν αναλάβω επίσημα".

Για την Σουπερλίγκα:

"Λαμβάνουμε μέρος στις συζητήσεις. Η θέση του προέδρου είναι σημαντική. Καμία απόφαση δεν λαμβάνει όμως ο πρόεδρος αλλά το ΔΣ. Στηρίξαμε τον κύριο Κανελλόπουλο αλλά δεν θέλουμε και δεν πρόκειται να μπούμε στο άρμα κανενός. Με 1,5 εκατομμύριο φιλάθλους, έχουμε το δικό μας άρμα. Λευκό δεν θα ψηφίσουμε. Έχουμε άποψη για όλα".

Για τη μεταγραφή του Παπασταθόπουλου στη Μίλαν:

"Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με την Τζένοα για να λυθεί το πρόβλημα. Μας έχουν κάνει μια πρόταση και δεν την έχουμε δεχθεί. Δεν πρόκειται να υποκύψουμε στις πιέσεις της Τζένοα. Αν δεν πάρουμε αυτά που θέλουμε θα πάμε την υπόθεση είτε στην ΦΙΦΑ, είτε στο CAS , για να δικαιωθούμε".




πηγή:www.sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

our.news@live.com