Facebook

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Η οργή του συμβασιούχου


Ένας 42χρονος συμβασιούχος εισέβαλε σήμερα με το αυτοκίνητό του σε εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας Mazda στη Χιροσίμα, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του. Είχε απολυθεί τον Απρίλιο






Ένας 42χρονος συμβασιούχος εισέβαλε σήμερα με το αυτοκίνητό του σε εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας Mazda στη Χιροσίμα, όπου εργαζόταν ως, με αποτέλεσμα να παρασύρει έναν άνθρωπο ο οποίος έχασε τη ζωή του και να τραυματίσει άλλους 10.

Πρόκειται για τον Τοσιάκι Χικίτζι, που συνελήφθη και όπως αναφέρουν τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, επρόκειτο για δυσαρεστημένο με την εταιρεία συμβασιούχο, που είχε απολυθεί τον περασμένο Απρίλιο.

Ο εκπρόσωπος της Μazda, Κοτάρο Μιναγκάουα, δήλωσε ότι ο δράστης είχε παραιτηθεί έπειτα από 8 ώρες εργασίας επικαλούμενος προσωπικούς λόγους!

Ο 42χρονος εισέβαλε με το αυτοκίνητό του στο εργοστάσιο, αγνοώντας το προσωπικό ασφαλείας, παρασύροντας και σκοτώνοντας μια 39χρονη έγκυο εργαζόμενη και τραυματίζοντας άλλους 10 εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Στο εργοστάσιο της Mazda στη Χιροσίμα εργαζόμενοι σαν τον Χικίτζι απασχολούνται με συμβάσεις εξαμήνου.

"Μας βοηθούν όταν ανεβαίνει η παραγωγή" δήλωσε αξιωματούχος της εταιρείας στο Associated Press χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στις μισθολογικές διαφορές με αυτές των κανονικών εργαζομένων.

Στο εργοστάσιο της Mazda στη Χιροσίμα απασχολούνται 7 χιλιάδες άνθρωποι εκ των οποίων οι 400 απασχολούνται με προσωρινές συμβάσεις.

Σημειώνεται ότι το 2008 ο 25χρονος Τομοχίρο Κάτο, ο οποίος εργαζόταν στην Τoyota είχε σκοτώσει επτά ανθρώπους, ενώ νωρίτερα είχε αναρτήσει απειλητικά μηνύματα στο διαδίκτυο σχετικά με τις συνθήκες εργασίας του.



πηγή: www.sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

our.news@live.com