Facebook

Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010

Πρόταση σε Βαρδινογιάννη για αγορά του Παναθηναϊκού έκανε ο Βγενόπουλος!


Εντυπωσιακή κίνηση από τον Ανδρέα Βγενόπουλο, που με επιστολή του ζητάει από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη καθορισμό τιμής πώλησης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός! Διαβάστε όλη την επιστολή.Ο Mr Mig ζητάει από τον μεγαλομέτοχο της πράσινης ΠΑΕ να καθορίσει την τιμή που θέλει για να πουλήσει τις μετοχές του και να φύγει από τον Παναθηναϊκό.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος ενδιαφέρεται για την απόκτηση του 56% των μετοχών, δηλαδή θέλει να γίνει ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ. Στην πρόταση που είναι διατεθειμένος να κάνει περιλαμβάνονται και οι εγκαταστάσεις της Παιανίας που ανήκουν στην οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Επίσης ο Βγενόπουλος ζητάει εξονυχιστικό έλεγχο στα οικονομικά της ΠΑΕ και με βάση αυτόν να καθοριστεί η τιμή πώλησης.

Η επιστολή του κυρίου Βγενόπουλου

"Γιάννη,

Παρόλο που όπως γνωρίζεις δεν ήταν στις προθέσεις μου να αγοράσω τις μετοχές σου στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η επιλογή σου να τερματισθεί επί της ουσίας η πολυμετοχικότητα και οι δυσάρεστες εξελίξεις που φοβούμαι ότι προδιαγράφονται για την αγαπημένη μου ομάδα με αναγκάζουν να σου καταθέσω την παρακάτω πρόταση:

1.Είμαι διατεθειμένος να αγοράσω τις μετοχές σου στην αναλογική καθαρή θέση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός όπως αυτή θα προσδιορισθεί μετά τη διενέργεια του απαραίτητου οικονομικού και νομικού ελέγχου της ΠΑΕ σε συμφωνία των Ορκωτών Λογιστών των δύο πλευρών. Η αξία που θα προκύψει θα προσαυξηθεί και από την εύλογη αξία του προπονητικού κέντρου της Παιανίας που θα πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθήσει την μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός γιατί είναι άμεσα συνδεδεμένο με την λειτουργία της ομάδας.

2.Μετά την ολοκλήρωσή της συναλλαγής θα καλύψω επιπρόσθετα και αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ κατά 23 εκατ. ευρώ που υπολογίζω ότι θα χρειασθούν, ώστε ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει την πορεία που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια. Προς τούτο σε ενημερώνω ότι εφόσον αποδεχθείς την πρότασή μου ο κ. Ν. Πατέρας έχει δεσμευθεί ότι θα αναλάβει Πρόεδρος της ΠΑΕ τουλάχιστον για δύο χρόνια και θα έχει όλη τη διαχείριση της ομάδας εν λευκώ.

3.Εάν από την αποδοχή της πρότασής μου μέχρι την ολοκλήρωση της συναλλαγής προκύψει ουσιαστική αποδυνάμωση του ρόστερ της ομάδας ή βέβαιη απώλεια εσόδων από αυτά που σήμερα προϋπολογίζονται το τίμημα θα μειώνεται αναλογικά.

4.Ορίζω ως Ορκωτούς Λογιστές των αγοραστών την εταιρεία Grant Thornton (κ. Β. Καζάς) και σαν δικηγόρους το νομικό γραφείο V&P (κ.κ. Λουκάς Ρούφος και Αλέκα Τατάγια) και επιθυμώ, εάν η πρότασή μoυ γίνει αποδεκτή, να προχωρήσουμε τις διαδικασίες άμεσα.

5.Η πρότασή μου ισχύει μέχρι τις 23 Ιουλίου 2010.

Με τιμή,

Ανδρέας Βγενόπουλος»

Επιθυμώ να διαβεβαιώσω τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού ότι εφόσον η πρότασή μου γίνει αποδεκτή θα προχωρήσω άμεσα στην εφαρμογή της πραγματικής πολυμετοχικότητας βάσει όλων των αρχών και των εξαγγελιών που έκανε η ΠΕΚ πριν δύο περίπου χρόνια.

Εφόσον η πρότασή μου δεν γίνει αποδεκτή ισχύει η τελευταία μου δήλωση περί αποχώρησης. Σ΄αυτή την περίπτωση, για το συμφέρον της ομάδας δεν πρόκειται ποτέ να κάνω αντιπολίτευση και θα χαίρομαι ή θα λυπάμαι για τα αποτελέσματα μαζί με όλους τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού."

Η ενέργεια αυτή ταράζει ξανά τα νερά στους πράσινους και αναμένεται να φέρει καταιγίδα εξελίξεων. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης λίγες ημέρες πριν είχε καλέσει όποιον ενδιαφέρεται να καταθέσει πρόταση για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών.

Τότε τα χρήματα που αξίωνε ήταν περίπου 60 εκ. ευρώ χωρίς πάντως νε περιλαμβάνονται σε αυτά και οι εγκαταστάσεις της Παιανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

our.news@live.com