Facebook

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Μεξικό-Ουρουγουάη 0-1


Η Ουρουγουάη νίκησε με 1-0 το Μεξικό χάρη σε γκολ του Λουΐς Σουάρες και πέρασε ως πρώτη από τον 1ο όμιλο, ενώ προκρίθηκαν ως δεύτεροι οι Μεξικανοί.





Ως πρώτη και καλύτερη προκρίθηκε η Ουρουγουάη από τον Α' Όμιλο. Η "σελέστε" του Όσκαρ Ταμπάρες επικράτησε 1-0 και άφησε το Μεξικό στη δεύτερη θέση (ευνοήθηκε στην ισοβαθμία με τη Νότια Αφρική), η οποία -εκτός απροόπτου- οδηγεί στο στόμα του... λύκου (Αργεντινή).

Εικόνα του αγώνα


Με το "Χ" οι δυο ομάδες θα ήταν εξασφαλισμένες ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αγώνα Γαλλία-Νότια Αφρική. Ωστόσο πρόθεση αμφότερων ήταν να κυνηγήσουν το γκολ, τη νίκη και μαζί την πρωτιά του ομίλου.

Αλήθεια είναι πως το πλάνο του Ταμπάρες για την Ουρουγουή απέδωσε πολύ καλύτερα. Μπορεί στο 22', στον "κεραυνό" του Γουαρδάδο, η "σελέστε" να γλίτωσε με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού, ήταν ωστόσο εμφανές ότι λειτουργούσε πιο εύρυθμα ως σύνολο. Η αμυντική λειτουργία ήταν αψεγάδιαστη, οι αποστάσεις μεταξύ των γραμμών ήταν κοντινές και από τους κεντρώους η μπάλα περνούσε σίγουρα και γρήγορα στην επίθεση. Ευκαιρίες πολλές δεν υπήρχαν, ωστόσο στη δεύτερη φορά που ο Σουάρες βρέθηκε απέναντι στον Πέρες δεν αστόχησε, σκοράροντας με το κεφάλι στο 43'. Το Μεξικό ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να κάνει πάρα πολλά. Ο Αγκίρε ρίσκαρε ολοκληρώνοντας τις αλλαγές του πολύ νωρίς (μόλις στο 63'), οι "Αζτέκοι" απέκτησαν τον έλεγχο, αλλά περισσότερο... ταλαιπώρησαν την μπάλα παρά απείλησαν την αντίπαλη άμυνα.

Με σωστή τακτική και άριστες τοποθετήσεις οι Ουρουγουανοί δεν κινδύνευσαν να ισοφαριστούν. Η μπάλα δεν έφτανε στους Φράνκο και Ερνάντες (μπήκε ως αλλαγή), ενώ ο Ντος Σάντος είχε κέφια, όχι όμως και τις πιο σωστές επιλογές. Χρειάστηκε μάλιστα να προωθηθεί ο στόπερ Ροντρίγκες, ο οποίος είχε σουτ άουτ στο 64', για να ανησυχήσει ο Μουσλέρα. Αντίθετα η "σελέστε", παρά την οπισθοχώρηση, έφτασε πιο κοντά στο δεύτερο γκολ απειλώντας με Λουγκάνο, Παρέιρα και Καβάνι.

Κλειδί του αγώνα

Το γκολ του Λουίς Σουάρες ήρθε σε ένα χρονικό σημείο (43') που μετέβαλε τα δεδομένα ενόψει του δεύτερου ημιχρόνου. Με την αυτοπεποίθηση στα ύψη και αποκτώντας το δικαίωμα να αμυνθεί η Ουρουγουάη υπερασπίστηκε χωρίς πολύ κόπο το υπέρ της προβάδισμα.

MVP

Ένας καλός λόγος αξίζει στον Όσκαρ Ταμπάρες. Ο "μαέστρος", όπως είναι το προσωνύμιό του, έχει δημιουργήσει ένα συμπαγές σύνολο που ωστόσο δεν στηρίζεται αποκλειστικά στη δύναμη, στο πάθος και στην καλή αμυντική λειτουργία (μηδέν παθητικό) που χαρακτήριζε παλιότερα την Ουρουγουάη. Συνδυάζει μαζί και τη φινέτσα, ενώ οι παίκτες ακολουθούν πιστά το αρχικό πλάνο.

Αδύναμος Κρίκος


Οι επιθετικοί του Μεξικού (Φράνκο, Μπλάνκο, Μπαρέρα, Ερνάντες) αποτέλεσαν εύκολη λεία για τα μπακ της Ουρουγουάης. Καλά κλεισμένοι, δεν απείλησαν τον Μουσλέρα.

Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

our.news@live.com