Facebook

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Τι τρέχει με τον Γιώργο Γεωργίου!



Η απόφαση-σοκ του Γιώργου Γεωργίου να δημοσιοποιήσει ξαφνικά ότι εγκαταλείπει για πάντα τον χώρο των ΜΜΕ έχει δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα θρίλερ σχετικά με την υπόθεση. Ολοι αναρωτιούνται τι πραγματικά συνέβη και ο δημοσιογράφος πέταξε αυτή τη... βόμβα κατά τη διάρκεια της εκπομπής του στο Τηλεάστυ.


«Αποχωρώ από την τηλεόραση, αποχωρώ από το ραδιόφωνο, από εφημερίδες και απ’ ό,τι άλλο ασχολούμαι» είπε στην τηλεοπτική αθλητική εκπομπή του το βράδυ της Τετάρτης και πρόσθεσε: «Είναι η τελευταία φορά που βγαίνω στην τηλεόραση έπειτα από 28 χρόνια. Γεια χαρά». Από εκείνη τη στιγμή έγινε «χαμός» σε όλα τα media, αλλά και στο Διαδίκτυο, για τους λόγους της αποχώρησης του Mr «Καφενείο». Ολα τα πιθανά σενάρια έπεσαν στο τραπέζι. Ακούστηκαν σχεδόν τα πάντα, από τα πιο ανώδυνα ή και ακραία πράγματα, μέχρι και ιστορίες... επιστημονικής φαντασίας.

Ολοι όμως είχαν κάτι να πουν για τον Γιώργο, τον Γιωργάρα τους, όπως λένε, αφού τον θεωρούν δικό τους άνθρωπο μετά από τόσα χρόνια που τον ξέρουν μέσα από τα άρθρα και τις εκπομπές του. Η «Espresso» επικοινώνησε με τον Γιώργο Γεωργίου που αρκέστηκε να μας πει: «Η απόφασή μου ισχύει», μη θέλοντας να επεκταθεί περισσότερο. Πάντως, άνθρωποι που τον γνωρίζουν καλά λένε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα υγείας, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο Νίκος Χατζηνικολάου μέσα από την εκπομπή του, στο ραδιοφωνικό σταθμό του οποίου εργαζόταν ο Γιώργος Γεωργίου.

Χθες, ο Γεωργίου δεν εμφανίστηκε στον «Φίλαθλο», ούτε και στην καθημερινή του εκπομπή στον Real FM. Αντ’ αυτού, τη θέση του -προσωρινά- πήρε ο διευθυντής του «Φιλάθλου» Γιώργος Κολοκοτρώνης που ενημέρωσε ότι ο Γεωργίου για προσωπικό του θέμα και όχι για πρόβλημα υγείας αποφάσισε να σταματήσει. Δεκάδες τηλεφωνήματα έπεσαν κατά τη διάρκεια της εκπομπής με τον κόσμο να ζητεί την επιστ [Ο Γιώργος Γεωργίου στο «Καφενείο των Φιλάθλων».] τροφή του και την επιθυμία να τον ξανακούσουν όταν εκείνος το θελήσει. Το τι συμβαίνει πραγματικά θα απασχολήσει όλο τον κόσμο το επόμενο χρονικό διάστημα. Μέχρι τότε, όπως λέει και ο ίδιος συχνά-πυκνά και με τον τρόπο που αποχαιρέτησε το κοινό του... «πάπαλα».


Αμίλητος και «βαρύς» λίγο πριν το «αντίο»


Το βράδυ της Τετάρτης, ο Γεωργίου εμφανίστηκε στην καθιερωμένη εκπομπή που είχε (πλέον) στο Τηλεάστυ, αλλά, όπως λένε οι εργαζόμενοι, κάτι δεν πήγαινε καλά. «Βαρύς», προβληματισμένος, χωρίς πειράγματα και όρεξη κάθισε στο πλατό αμίλητος. Οταν ξεκίνησε η εκπομπή «Το Καφενείο των Φιλάθλων» χρειάστηκε να περάσουν αρκετά λεπτά για να ανοίξει το στόμα του και να ζητήσει από τον σκηνοθέτη της εκπομπής να πάει σε διάλειμμα. Μετά από αρκετές και επαναλαμβανόμενες διαφημίσεις ο Γεωργίου εμφανίστηκε εκ νέου λέγοντας χαρακτηριστικά με τον δικό του τρόπο στην κάμερα:

«Ακούστε, μάγκες, θα μιλήσω για πέντε-δέκα λεπτά και μετά πάπαλα». Η κοπέλα που του κρατούσε συντροφιά στην εκπομπή, αλλά και οι τεχνικοί του σταθμού δεν μπορούσαν να καταλάβουν πού το πάει. Θεώρησαν πως ετοιμάζει κάτι από τα γνωστά του τηλεοπτικά κόλπα, όμως όταν εκείνος είπε «αποφάσισα να σταματήσω από την τηλεόραση, τις εφημερίδες και το ραδιόφωνο» δεν πίστευαν στα αφτιά τους. Και οι τηλεθεατές του όμως έμειναν άφωνοι! Οι λόγοι της απίστευτης αυτής απόφασής του εξακολουθούν να παραμένουν άγνωστοι. Ο ίδιος, το μόνο που είπε ήταν ότι δεν ευθύνονται καθόλου για την απόφασή του οι εργοδότες του (στο Τηλεάστυ, στη «RealΝews», στον «Φίλαθλο» και το «Κing Βet») και οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζεται τόσα χρόνια.

Ο Γιώργος Γεωργίου έγινε ευρύτερα γνωστός μέσω της στήλης που διατηρεί στην εφημερίδα «Φίλαθλος», αλλά και της τηλεοπτικής του εκπομπής «Το Καφενείο των Φιλάθλων». Βρίσκεται στον χώρο της δημοσιογραφίας από το 1982 και διατηρούσε την εκπομπή του από το 1995. Παράλληλα, εργαζόταν και στον χώρο του ραδιοφώνου. Τον εξέφραζε η τάση του να χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα και να ασκεί κριτική σε θεσμούς και πρόσωπα. Η εκπομπή του «Το Καφενείο των Φιλάθλων» ήταν η πρώτη στη χώρα εκπομπή ευρείας ακροαματικότητας που έδωσε ελεύθερο λόγο στους ακροατές για να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με τα αθλητικά δρώμενα και όχι μόνο.

Είναι σίγουρο ότι τα τελευταία του λόγια στην τελευταία του εκπομπή θα τα θυμούνται οι φίλαθλοι για πολύ καιρό. «Σας ευχαριστώ γι’ αυτά τα 28 χρόνια που κάναμε παρέα» είπε και αποχαιρέτισε το κοινό του. Γιώργο, και εμείς ευχαριστούμε για την παρέα σου τόσα χρόνια...


ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΡΑΝΑΣ




ΠΗΓΗ: www.espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

our.news@live.com