Facebook

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΝΤΕΡΜΠΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ




Η σεμνή ευρωπαϊκή τελετή έλαβε τέλος και ο Παναθηναϊκός αποχαιρέτησε το Europa League με δύο ήττες από μία ομάδα που δεν ήταν καλύτερή του, αλλά αποδείχθηκε εξόχως αποτελεσματική και σαφώς πιο αποφασισμένη για να προχωρήσει στον θεσμό.


Οι πράσινοι επιστρέφουν πλέον εντός των ελληνικών συνόρων για να τελειώσουν την δουλειά, που τους ανατέθηκε αδιαπραγμάτευτα από την αρχή της χρονιάς και είναι η επανάκτηση των σκήπτρων με την κατάκτηση των δύο τροπαίων που θα το επιβεβαιώσουν πανηγυρικά.

Το πρώτο μέτωπο πιστεύω ότι κλείνει οριστικά, αν και όχι μαθηματικά, εφ’ όσον ο Παναθηναϊκός βγει νικητής από το κυριακάτικο ντέρμπι των «αιωνίων». Για το δεύτερο ακολουθεί το παιχνίδι της Τετάρτης, το πρώτο μεταξύ των πρασίνων και του ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης, με τον Άρη να έχει πάρει ένα μικρό προβάδισμα στο άλλο ζευγάρι.

Κι αν το κύπελλο Ελλάδας είναι αυτό που λέμε το "κερασάκι στην τούρτα", το πρωτάθλημα είναι η ίδια η τούρτα με την οποία θα εορταστεί η διασφάλιση των απαραίτητων εκείνων προϋποθέσεων για την περαιτέρω ποιοτική αναβάθμιση του πράσινου ρόστερ.

Τα σοβαρότατα οικονομικά έσοδα που συνεπάγεται η απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (και το έξτρα μπόνους που μπορεί να προκύψει εάν δεν τα καταφέρει ο δευτεραθλητής να συνοδέψει τον Παναθηναϊκό στην διοργάνωση), εγγυώνται την κάλυψη των κενών που διαπιστώθηκαν στη διάρκεια της χρονιάς.

Ή μάλλον σωστότερα, εξασφαλίζουν την δυνατότητα να καλυφθούν τα κενά, γιατί η κάλυψή τους προϋποθέτει και σωστές επιλογές εκ μέρους των καθ’ ύλην αρμοδίων. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η προεργασία έχει ήδη ξεκινήσει, αν δεν έχει ολοκληρωθεί κιόλας. Υπάρχει όμως ερωτηματικό, για το πότε θα περάσουμε στη φάση της υλοποίησης, με δεδομένο ότι δεν μπορούμε να μιλάμε με σιγουριά για την επόμενη διοικητική ημέρα.

Φαντάζομαι ότι ακόμη και στο ενδεχόμενο διαδοχής στον προεδρικό θώκο, η νυν ηγεσία θα έχει προχωρήσει τόσο τις όποιες υποθέσεις έχουν προκριθεί, ώστε να απομένει απλά η σύμφωνη γνώμη και η εκταμίευση. Στην περίπτωση βέβαια που ο Νικόλας Πατέρας συνεχίσει στην προεδρία και την επόμενη διετία, θα μπορούσε ο Σισέ της άμυνας ή ο Σισέ της μεσαίας γραμμής να είναι η σαντιγύ στην τούρτα της φιέστας.

Όλα αυτά θα φανούν τις επόμενες ημέρες, οπότε και θα κορυφωθούν οι διοικητικές διεργασίες. Κι αν στο αγωνιστικό κομμάτι διαπιστώνεται σαφής πρόοδος, στο διοικητικό η κατάσταση παραμένει νεφελώδης. Τόσο που ψύχραιμοι γνώστες της πραγματικότητας προβλέπουν από την απόλυτη απογείωση έως και την επιστροφή στις ημέρες διχασμού και εσωστρέφειας.

1-Χ-2 για να είμαστε μέσα δηλαδή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

our.news@live.com