Facebook

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Κέρκυρα-Παναθηναϊκός 0-2

Ο Παναθηναϊκός δεν πήρε πέναλτι στη φάση του 39', λυτρώθηκε από την άσπρη βούλα με τον Τζιμπρίλ Σισέ στο 79' και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας (2-0). Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Γάλλος επιθετικός στο 93' σφραγίζοντας την πρώτη νίκη στην "καταραμένη" Κέρκυρα. Φερέιρα: "Ακόμα μαθαίνω την ομάδα"










Η εικόνα του αγώνα
Ηταν φανερό από την αρχή ότι επρόκειτο για παιχνίδι υπομονής. Η Κέρκυρα, όπως το συνηθίζει ο προπονητής της, έπαιξε πολύ κλειστά με διπλή ζώνης άμυνας κάτι που σήμαινε ότι ο Παναθηναϊκός έβρισκε 9 και 10 παίκτες πίσω από την μπάλα.

Στα πρώτα 25 λεπτά της αναμέτρησης οι πράσινοι δυσκολεύτηκαν αρκετά, στη συνέχεια όμως, με άξονα τον αφιονισμένο Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, βρήκαν χώρους και δημιούργησαν ευκαιρίες χωρίς όμως να καταφέρουν να σκοράρουν. Και όταν σε τέτοιου είδους παιχνίδια δεν σκοράρεις στο πρώτο ημίχρονο, ο βαθμός της πίεσης αυξάνεται.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ζεσουάλδο Φερέιρα (στο ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα) δεν άφησε τον αγώνα στην τύχη του. Από το 60' έκλεισε τις αλλαγές του (παίρνοντας και το σχετικό ρίσκο) και προτίμησε να χρησιμοποιήσει σχήμα με δύο επιθετικούς αφού έριξε στη μάχη τον Πετρόπουλου. Με τη χρησιμοποίηση του φρέσκου Κατσουράνη στα χαφ παράλληλα ζήτησε την καλή πάσα και το μακρινό σουτ, στοιχεία που έλειψαν πολύ στα προηγούμενα λεπτά.Aφού η Κέρκυρα δεν άλλαξε τακτική (και γιατί να το κάνει άλλωστε) ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να εξαπολύει κατά κύματα επιθέσεις. Η πρόθεση του Κατσουράνη να βρει με μακρινή πάσα του Σισέ ήταν πασιφανής και η επιμονή του Πατρινού μέσου βρήκε δικαίωση στη φάση του 78'. Ο Γάλλος φορ διεκδίκησε την μπάλα μετά από μεταβίβαση του “Κατσούρ”, κέρδισε το πέναλτι από τον Κωνσταντόπουλο και ευστόχησε για το 0-1.

Μ' αυτόν τον τρόπο γράφτηκε με συνοπτικές διαδικασίες και η ιστορία του ματς. Διότι όσο και αν ήθελε να πιέσει στη συνέχεια η Κέρκυρα (η οποία πίεσε ψηλά) δεν μπορούσε να γίνει απειλητική για την εστία του Τζόρβα. Το δεύτερο τέρμα του Σισέ στις καθυστερήσεις πιστοποίησε την ανωτερότητα των πράσινων.

MVP

Για ένα ακόμη παιχνίδι, η κλάση του Τζιμπρίλ Σισέ έκανε τη διαφορά και χάρισε το τρίποντο στον Παναθηναϊκό. Ο Γάλλος φορ κέρδισε πέναλτι το οποίο και εκτέλεσε εύστοχα ενώ πέτυχε και το δεύτερο γκολ της ομάδας αποδεικνύοντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση.

Κλειδί αγώνα

O Παναθηναϊκός ζήτησε επιτακτικά νίκη, ο προπονητής του τον βοήθησε από τον πάγκο και το τελικό αποτέλεσμα τον δικαίωσε. Δεν έπαιξε πολύ καλά αλλά είχε στοιχεία που διαθέτουν οι πρωταθλήτριες ομάδες (πάθος, επιμονή, προσωπικότητα).

Αδύναμος Κρίκος

Χωρίς να κάνει το μεγάλο λάθος, ο διαιτητής Βασίλης Παμπορίδης κατάφερε να εκνευρίσει και τις δύο ομάδες με αστοχίες ακόμα και στα προφανή.

Διαιτητής: Παμπορίδης
Βοηθοί: Σαραϊδάρης, Καρσιώτης.

kerkyra panathinaikos 0-2 (28-11-10) cisse





Συνθέσεις
Κέρκυρα:
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Τάσος Βενέτης, Γιώργος Παρασκευαϊδης (81' Γιάν Χάμπλ), Δημήτρης Κοντοδήμος, Ιβιτσα Μαϊστόροβιτς, Ντένις Επσταϊν, Γιώργος Μακρής (73' Ζοζέ Ντε Καρβάλιο Φλαβίνιο), Ακης Στολτίδης, Χρήστος Καλαντζής (6' Δημήτρης Γιάντσης), Βερονέζι Γκουστάβο, Θανάσης Τσίγκας
Παναθηναϊκός:
Αλέξανδρος Τζόρβας, Λουκάς Βύντρα, Σεντρίκ Καντέ, Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, Στέργος Μαρίνος (33' Ελίνι Δημούτσος), Νίκος Σπυρόπουλος, Νταμιάν Πλεσί (60' Κώστας Κατσουράνης), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Γιώργος Καραγκούνης (60' Αντώνης Πετρόπουλος), Τζιμπρίλ Σισέ
Το film του αγώνα
5'Αποχώρησε τραυματίας ο Καλαντζής
6'Πέρασε στον αγώνα ο Γιάντσης
33'Αποχώρησε τραυματίας ο Μαρίνος
33'Πέρασε στον αγώνα ο Δημούτσος
59'Κίτρινη κάρτα ο Επσταϊν
60'Αντικαταστάθηκε ο Καραγκούνης
60'Πέρασε στον αγώνα ο Πετρόπουλος
60'Αντικαταστάθηκε ο Πλεσί
60'Πέρασε στον αγώνα ο Κατσουράνης
73'Αντικαταστάθηκε ο Μακρής
73'Πέρασε στον αγώνα ο Φλαβίνιο
75'Κίτρινη κάρτα ο Γκουστάβο
78'Κίτρινη κάρτα ο Κωνσταντόπουλος
79'Σκοράρει με πέναλτι ο Σισέ
81'Αντικαταστάθηκε ο Παρασκευαϊδης
81'Πέρασε στον αγώνα ο Χάμπλ
88'Κίτρινη κάρτα ο Τσίγκας
93'Σκοράρει ο Σισέ




Πηγή: www.contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

our.news@live.com