Facebook

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

H κλήρωση του Europa League



Σπουδαία club του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου συμμετέχουν στο "μικρό" Champions League. Στον 7ο όμιλο του Europa League η ΑΕΚ με Ζενίτ, Άντερλεχτ και Χάιντουκ. Στον 2ο ο Άρης με Ατλέτικο Μαδρίτης, Λεβερκούζεν και Ρόζεμποργκ. Στο 4ο γκρουπ ο ΠΑΟΚ με Βιγιαρεάλ, Μπριζ και Ντινάμο Ζάγκρεμπ.



Δύο ελληνο-ισπανικές, δύο ελληνο-κροατικές και δύο ελληνο-βελγικές μονομαχίες προέκυψαν στην κλήρωση των ομίλων της δέυτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ατλέτικο Μαδρίτης και Βιγιαρεάλ θ΄αντιμετωπίσουν αντίστοιχα ο Άρης και ο ΠΑΟΚ. Τη Χάιντουκ θα συναντήσει η ΑΕΚ, τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ ο ΠΑΟΚ. Οι βελγικές Άντερλεχτ και Μπριζ θα βρεθούν στο... δρόμο της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ αντίστοιχα.

Ο ΠΑΟΚ μετά από την επική πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη επί της Φενέρμπαχτσε ολοκλήρωσε με διθυραμβικό τρόπο το δρόμο για το Μόντε Κάρλο που είχε ανοίξει νωρίτερα το βράδυ της Πέμπτης ο Άρης, και συνέχισε με αρκετό άγχος η ΑΕΚ.

Μικρά-μικρά από την κλήρωση

-Στην αίθουσα της κλήρωσης προβλήθηκε video με τις καλύτερες στιγμές της περσινής χρονιάς με έμφαση σε πλάνα από τον τελικό μεταξύ Ατλέτικο Μαδρίτης και Φούλαμ.

-Ο Τζιάνι Ιφαντίνο, γενικός γραμματέας της UEFA και από τους στενότερους συνεργάτες του Μισέλ Πλατινί, καλωσόρισε τους καλεσμένους.

-Στην κλήρωση συμμετείχαν 48 ομάδες οι οποίες χωρίστηκαν σε 4 γκρουπ. Ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί στο Δουβλίνο στις 12 Μαΐου 2011. Πρεσβευτής του τελικού είναι ο Ρόνι Γουίλαν, η μεγάλη μορφή του ιρλανδικού ποδοσφαίρου με τις 444 συμμετοχές με τη φανέλα της Λίβερπουλ.

-Κλειδάριθμο πήραν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Αυτό σημαίνει ότι οι δύο ομάδες δε θα παίζουν ποτέ την ίδια ώρα.

-Ο Ντιέγκο Φορλάν είναι το πρόσωπο που "έβγαλε" τα μπαλάκια της κλήρωσης από το 3ο γκρουπ. "Ήταν δύσκολο ματς. Ονειρεύομουν από μικρό παιδί να βάλω γκολ σε τελικό" είπε ο Ουρουγουανός επιθετικός για το γκολ που έκρινε τον τελικό του Europa League το Μάιο του 2010.


Οι όμιλοι του Europa League
Α όμιλος
Γιουβέντους
Μάντσεστερ Σίτι
Σάλζμπουργκ
Λεχ Πόζναν

Β όμιλος
Ατλέτικο Μαδρίτης
Λεβερκούζεν
Ρόζεμποργκ
ΑΡΗΣ

C όμιλος
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Λιλ
Λέφσκι Σόφιας
Γάνδη

D όμιλος
Βιγιαρεάλ
Μπριζ
Ντινάμο Ζάγκρεμπ
ΠΑΟΚ

Ε όμιλος
Αλκμαάρ
Ντιναμό Κιέβου
Μπάτε Μπορίσοφ
Σέριφ

F όμιλος
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Παλέρμο
Σπάρτα Πράγας
Λωζάνη

G όμιλος
Ζενίτ
Άντερλεχτ
ΑΕΚ
Χάιντουκ

Η όμιλος
Στουτγάρδη
Χετάφε
Όντενσε
Γιουνγκ Μπόις

Ι όμιλος
Αϊντχόφεν
Σαμπντόρια
Μέταλιστ
Ντεμπρετσένι

J όμιλος
Σεβίλλη
Παρί Σεν Ζερμέν
Ντόρτμουντ
Καρπάτι

Κ όμιλος
Λίβερπουλ
Στεάουα Βουκουρεστίου
Νάπολι
Ουτρέχτη

L όμιλος
Πόρτο
Μπεσίκτας
ΤΣΣΚΑ Σόφιας
Ραπίντ Βιέννης








πηγή: www.contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

our.news@live.com