Facebook

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Πρεμιέρα των "μεγάλων" εκπλήξεων

Για πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια στραβοπάτησαν με το...καλημέρα του πρωταθλήματος, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΑΕΚ. Τα υπόλοιπα στατιστικά της πρώτης αγωνιστικής.



Η πρώτη αγωνιστική στην Σούπερ Λίγκα θύμισε κάτι από...Αγγλία καθώς οι τρεις ομάδες του πρώην ΠΟΚ έκαναν ποδαρικό με το...αριστερό.




Πρόκειται για ένα...φαινόμενο που δεν είναι σίγουρα συνηθισμένο στην Ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα και για να βρει κάποιος την τελευταία φορά που είχε συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να γυρίσει τον χρόνο 21 χρόνια πίσω όταν τότε και πάλι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΑΕΚ δεν είχαν κατορθώσει να μπουν με το δεξί στο πρωτάθλημα.


Οι "πράσινοι" έμειναν στο 1-1 με την Ξάνθη την περασμένη Παρασκευή ενώ τη σεζόν 1989-1990 είχαν φέρει λευκή ισοπαλία με τον Εθνικό.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 1-2 από τον Ηρακλή ενώ πριν από 21 χρόνια είχαν αναδειχτεί ισόπαλοι 1-1 με τον Πανσερραϊκό. Εξάλλου η ΑΕΚ ηττήθηκε με 1-2 από την Κέρκυρα ενώ την περίοδο 1989-1990 είχε μείνει στο 1-1 με τον ΠΑΟΚ.


Στον αντίποδα οι ομάδες της Θεσσαλονίκης μπήκαν με τον καλύτερο τρόπο στο νέο πρωτάθλημα. Τόσο ο ΠΑΟΚ όσο ο Άρης και ο Ηρακλής νίκησαν στην πρεμιέρα, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια.


"Κατοστάρης" ο Νίνης

Στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη, ο Σωτήρης Νίνης συμπλήρωσε εκατό συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με την "πράσινη" φανέλα.

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην Λεωφόρο το "τριφύλλι" στραβοπάτησε στην πρεμιέρα καθώς είχε προηγηθεί την περίοδο 2007-2008 το 0-0 με τον Ολυμπιακό.

Ο Αντώνης Πετρόπουλος σκόραρε στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά τον Μαϊο του 2009 καθώς πέρυσι δεν είχε βρει δίχτυα σε έξι συμμετοχές.

Στην αντίπερα όχθη η Ξάνθη πήρε θετικό αποτέλεσμα στην έδρα του Παναθηναϊκού για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια όταν και είχε αποσπάσει λευκή ισοπαλία.Μάλιστα το τέρμα του Έλινγκτον ήταν το πρώτο για τους ακρίτες μετά από πέντε χρόνια στην έδρα των "πράσινων".


"Ροπαλιά" από...πέρυσι

Ο Ολυμπιακός δεν είχε καταφέρει να νικήσει πέρυσι τον Ηρακλή και το ίδιο συνέβη και φέτος. Μάλιστα ο Μάρα που πέρυσι είχε σκοράρει και χάρισε τη νίκη στο "Καυτανζόγλειο" και ο Βέλλιος που είχε ισοφαρίσει στο γήπεδο "Καραϊσκάκη", πέτυχαν γκολ και φέτος.

Οι "ερυθρόλευκοι" για πρώτη φορά μετά από 23 χρόνια ηττήθηκαν στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος καθώς η προηγούμενη ήταν το 1987 με το 1-3 κόντρα στη Λάρισα στο "Αλκαζάρ".


Ιστορική νίκη για την Κέρκυρα


Η Κέρκυρα επέστρεψε με ιδανικό τρόπο στην Σούπερ Λίγκα και η νίκη επί της ΑΕΚ στην Πάτρα είχε ιστορική αξία καθώς ήταν και η πρώτη επί της "Ενωσης" μετά από πέντε αναμετρήσεις στην μεγάλη κατηγορία.

Οι "κιτρινόμαυροι" είχαν αναδειχτεί ισόπαλοι 2-2 με τους "Φαίακες" το 2005 την τελευταία φορά που έχασαν βαθμούς απέναντι στον ίδιο αντίπαλο.







πηγή: www.sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

our.news@live.com