Facebook

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Μπουρούσης: "Είμαι 100% έτοιμος"

Aπόλυτα έτοιμος για την πρεμιέρα της Εθνικής μας ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τουρκίας δήλωσε ο Γιάννης Μπουρούσης μέσω επίσημης τοποθέτησής του στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας.








Ο σέντερ του Ολυμπιακού είχε τραυματιστεί στο δεξί χέρι και όπως είχε γίνει γνωστό κατά τη διάρκεια της προπόνησης είχε πει ότι δεν είναι απόλυτα έτοιμος. Ωστόσο, ο ίδιος έσπευσε λίγη ώρα αργότερα να δηλώσει: "Ιατρικά είμαι πανέτοιμος! Το χέρι μου είναι τις τελευταίες μέρες 100% εντάξει, ύστερα και από τις σχετικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκα. Το μόνο θέμα που υπάρχει είναι πως επειδή έμεινα για λίγο καιρό εκτός θα πρέπει να βρω το ρυθμό μου. Είναι όμως θέμα χρόνου".

Μαζί με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη ο Καρδιτσιώτης σέντερ έδωσε το "παρών" στην τελευταία προπόνηση της επίσημης αγαπημένης.

Μετά το τέλος αυτής ο Γιόνας Καζλάουσκας δήλωσε: "Η ατμόσφαιρα είναι καλή. Ότι έγινε, έγινε. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Είμαστε σίγουρα απογοητευμένοι από την απόφαση, αλλά ο καθένας είδε τι έγινε. Όταν παίρνεις μια απόφαση πρέπει να εξετάζεις τα πάντα. Αυτός που προκάλεσε τιμωρήθηκε το ίδιο με τους υπόλοιπους. Είμαστε επαγγελματίες, αλλά αυτά δεν πρέπει να συμβαίνουν. Δεν καταλαβαίνω πώς κάποιος μπορεί να χτυπά κάποιον άλλον με μια καρέκλα και να έχει σχεδόν ίδια τιμωρία με τους υπόλοιπους. Εδώ όμως κλείνει το θέμα για εμάς. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αρχίζει και θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την Κίνα. Τη σεβόμαστε, όπως κάθε αντίπαλο. Κανένας αντίπαλος δεν είναι αδύναμος. Ο Μπουρούσης είναι σε καλή κατάσταση και θα αγωνιστεί, ενώ ο Σχορτσανίτης αναγκαστικά θα μείνει εκτός μετά την τιμωρία".

Καλά λόγια για την Εθνική μας ομάδα είχαν να πουν μόνο οι άνθρωποι της Κίνας. Αρχικά ο προπονητής της, Μπομπ Ντάνγουολντ: «Ακόμη κι όλα την ομάδα της Ελλάδας να τιμωρήσετε, ακόμη η δεύτερη ομάδα της, να μην είχε δικαίωμα συμμετοχής, δεν θα επηρεαζόταν. Έχουν τόσο πολύ ταλέντο σαν ομάδα, είναι τόσο δυνατή ομάδα που δεν θα έχει πρόβλημα. Αν μιλούσαμε για τα προημιτελικά ή τα ημιτελικά και υπήρχαν αυτές οι απουσίες, ίσως να ήταν πρόβλημα. Όμως δεν θα τους επηρεάσουν καθόλου στην πρώτη φάση, όποιον αντίπαλο κι αν αντιμετωπίσουν. Η Ελλάδα είναι μεταξύ των 3-4 καλύτερων ομάδων στον κόσμο. Αντιμετωπίσαμε τις ΗΠΑ και τη Σερβία εκτός έδρας, αν συμπεριλάβουμε σε αυτό το γκρουπ την Ισπανία και την Ελλάδα, είναι οι καλύτερες ομάδες του τουρνουά. Πιστεύω πως η Ελλάδα έχει πολλές πιθανότητες να κατακτήσει τον τίτλο. Εμείς έχουμε μία νεανική ομάδα, με κάποιες σημαντικές απουσίες, όπως του Γιάο Μινγκ. Η ομοσπονδία της χώρας έχει αντιληφθεί την κατάσταση και δεν έχει υπερβολικές προσδοκίες. Εμείς έχουμε μία ομάδα που στόχος της είναι να γίνεται κάθε μέρα καλύτερη και να παρουσιαστεί δυνατή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Δεν είμαστε έτοιμοι για να ανταγωνιστούμε τις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου, ελπίζουμε να είμαστε σε δύο χρόνια. Πρέπει να κάνουμε υπομονή».

Απόντος του Γιάο Μινγκ ο Γι Γιανλιάν είναι ο καλύτερος παίκτης των Ασιατών. Στην τοποθέτησή του για τον αγώνα σημείωσε: «Το πρώτο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για μας. Η Ελλάδα είναι πολύ καλή ομάδα, πιστεύω πως συγκαταλέγεται στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Εμείς από την πλευρά μας θα παίξουμε δυνατά και θα δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε. Θα έχει η Ελλάδα απουσίες, αλλά θα έχουμε κι εμείς, όπως αυτή του Γιάο Μινγκ. Προσπαθούμε να αφοσιωθούμε στον αγώνα και όχι στα προβλήματα και τους παίκτες που θα λείπουν».









πηγή: www.contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

our.news@live.com