Facebook

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Σπατάλη εκατομμυρίων ευρώ



Τη δικαστική διερεύνηση των ενεργειών του τέως υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιώργο Ορφανό, ζητά ο υπουργός Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος για την υπόθεση σύμβασης συνολικού κόστους 6,3 εκατομμυρίων ευρώ σχετικά με τη βράβευση ξένων ποδοσφαιριστών, παρουσία διασημοτήτων. Η εκδήλωση δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ









Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου παραπέμπει τον τέως υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιώργο Ορφανό ο υπουργός Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος για την υπόθεση της σύμβασης που υπεγράφη το 2006 μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των εταιρειών "Ram Media Ltd" και "Parallel Media Group Plc" συνολικού κόστους 6.3 εκατ. ευρώ για εκδήλωση βράβευσης ποδοσφαιριστών που ουδέποτε πραγματοποιήθηκε.
Ο κ. Γερουλάνος και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ζητούν τη δικαστική και διοικητική διερεύνηση της εν λόγω σύμβασης τόσο από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου όσο και τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η σύμβαση μεταξύ του Δημοσίου και των δύο εταιρειών για την εκδήλωση βράβευσης των καλύτερων ποδοσφαιριστών υπεγράφη χωρίς προηγούμενη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους καθώς και ότι για την διοργάνωση της εκδήλωσης συγκροτήθηκε οργανωτική επιτροπή υπό τον τότε Γ.Γ.Α κ. Σταύρο Δουβή, η οποία καθόρισε το συνολικό κόστος της εκδήλωσης στα 6.3 εκατ. ευρώ.
Επρόκειτο για εκδήλωση διάρκειας λίγων ωρών στην οποία η εταιρεία Ram Media θα αναλάμβανε να προσκαλέσει 6 βραβευμένους ποδοσφαιριστές και διασημότητες από όλο τον κόσμο και για τον λόγο αυτό μάλιστα της δόθηκαν αρχικά 2.4 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή.
Παρά το γεγονός ότι η εκδήλωση δεν πραγματοποιήθηκε, το Ελληνικό Δημόσιο με αποφάσεις αγγλικών δικαστηρίων στα οποία προσέφυγαν οι δύο εταιρείες έχει υποχρεωθεί να καταβάλλει στην κατά τα άλλα χρεοκοπημένη Ram Media 14.000.000 ευρώ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

our.news@live.com