Facebook

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Παραλύει η χώρα


Σε νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν την Πέμπτη, ημέρα που θα ψηφιστεί στη Βουλή το Ασφαλιστικό, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ, αντιδρώντας στις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση. Δείτε αναλυτικά ποιοι απεργούν και πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς








Σε νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν την Πέμπτη, ημέρα που θα ψηφιστεί στη Βουλή το Ασφαλιστικό, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ, αντιδρώντας στις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση.
Στις 10:00 το πρωί της Πέμπτης, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία προς τη βουλή. Ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στις 11:00 το πρωί στην Ομόνοια.
Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι τραπεζικοί υπάλληλοι και οι υπάλληλοι στις ΔΕΚΟ, οι δημοσιογράφοι, οι εφοριακοί, το προσωπικό των Ταμείων, οι εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες και οι τελωνειακοί. Μέχρι την Πέμπτη επεκτείνουν την αποχή τους και οι δικηγόροι.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία.
Από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και για ένα 24ωρο, δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των λεωφορείων της ΕΘΕΛ, του Μετρό, του ΗΣΑΠ, του Τραμ και των Τρόλεϊ.
Απόφαση για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις πήραν και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, καθώς ανέστειλαν την σημερινή στάση εργασίας για να πάρουν μέρος στην απεργία της Πέμπτης.
Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
Τα αστικά λεωφορεία δεν θα κυκλοφορήσουν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.
Διευκρινίζεται ότι τα πρώτα πρωινά δρομολόγια των γραμμών θα πραγματοποιηθούν σταδιακά μετά τις 8 και έως τις 8.30 το πρωί ανάλογα με την απόσταση των αφετηριών και τερμάτων από τα αμαξοστάσια.
Κανένα πλοίο δεν θα αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά, καθώς η ΠΝΟ έλαβε απόφαση για συμμετοχή στην απεργία.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

our.news@live.com