Facebook

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

ΗΠΑ: Σύλληψη μεγαλεμπόρου ναρκωτικών (vid)


Στη σύλληψη του φερόμενου μεγαλεμπόρου ναρκωτικών Κρίστοφερ Κόουκ προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές. Σύμφωνα με τον ιερέα που τον συνόδευε, ο Τζαμαϊκανός Κρίστοφερ Κόουκ συνελήφθη ενώ μετέβαινε στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για να παραδοθεί. Ο 42χρονος άνδρας, η παράδοση του οποίου στις Αρχές ήταν ειρηνική, εντοπίστηκε σε σημείο ελέγχου, σε δρόμο του Κίνγκστον.

Μετά τη σύλληψή του, ξέσπασαν σφοδρές συγκρούσεις στη συνοικία Τίβολι Γκάρντενς, φτωχογειτονιά της πρωτεύουσας Κίνγκστον, ανάμεσα στο στρατό και την αστυνομία και ένοπλες συμμορίες με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 70 άνθρωποι.

Εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όπου κατηγορείται για λαθρεμπόριο ναρκωτικών και όπλων, υπάρχει το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει και κατηγορίες για το θάνατο δύο αστυνομικών και ενός στρατιώτη κατά τα επεισόδια του Μαΐου, που προκλήθηκαν ενώ οι αστυνομικές αρχές επιχειρούσαν να το συλλάβουν.


Θεωρείται ένας από τους πιο επικίνδυνους εμπόρους ναρκωτικών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και η έκδοσή του ζητούνταν επίμονα, αλλά η κυβέρνηση της Τζαμάϊκα τον κάλυπτε. Ο Κρίστοφερ Κόουκ, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ήταν υποστηρικτής του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος, ενώ υποστηρίζονταν και από τους κατοίκους των συνοικιών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

our.news@live.com