Facebook

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Ποινικές διώξεις σε επτά στελέχη της ΕΡΤ - Μεταξύ αυτών και ο τέως Πρόεδρος της ΕΡΤ



Η δίωξη αφορά υποθέσεις των δύο- τριών τελευταίων ετών για μικτές παραγωγές της ΕΡΤ, καθώς και για μια εξωτερική παραγωγή της ΕΡΤ.
Αντιμέτωποι με δύο κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα είναι από χθες ο πρώην πρόεδρος καιδιευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ κ. Χρήστος Παναγόπουλος και ακόμη έξι βασικά στελέχη της κατά την προηγούμενη πενταετία.

Σύμφωνα με ΤΟ ΒΗΜΑ, εκτός από τον κ. Παναγόπουλο κατηγορούμενοι είναι ο διευθυντής τηλεόρασης της ΕΡΤ κ. Δημήτρης Γόντικας , ο διευθυντής του δορυφορικού προγράμματος κ. Νίκος Κούρτης, ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Κώστας Κέκης, η παρουσιάστρια κυρία Ειρήνη Νικολοπούλου και ακόμη δύο στελέχη.

Το κουβάρι της υπόθεσης ξετύλιξε η εισαγγελέας Πρωτοδικών κυρία Παναγιώτα Φάκου, η οποία διενήργησε την έρευναμε αφορμή τηλεοπτικές εκπομπές και δημοσιεύματα του Τύπου για εκτενείς οικονομικές ατασθαλίες στο κρατικό κανάλι και κυρίως στη δορυφορική του διεύθυνση. Η κ. Φάκου, από τον περασμένο Νοέμβριο που διατάχθηκε η προκαταρκτική εξέταση, παρακολούθησε τις εκπομπές με τις καταγγελίες, μελέτησε συμβάσεις που είχαν υπογραφεί, ενώ κάλεσε ως μάρτυρες πρόσωπα που είχαν γνώση των τηλεοπτικών δρώμενων, αλλά και του «παρασκηνίου».

Τέλος, η εισαγγελική λειτουργός εξέτασε τα επτά στελέχη της ΕΡΤ, που από χθες έχουν την «ιδιότητα» του κατηγορουμένου.


Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, από την όλη ποινική έρευνα αποδείχθηκε ότι οι συμβάσεις προκάλεσαν οικονομικά ρήγματα στο ταμείο του κρατικού καναλιού. Αφορούν κυρίως μεικτές παραγωγές, με αντισυμβαλλόμενους την ΕΡΤ και εταιρείες παραγωγής, αλλά και μία αμιγώς εξωτερική παραγωγή. Τα επτά στελέχη της ΕΡΤ βρίσκονται αντιμέτωπα με τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα: της απιστίας στην υπηρεσία κατ΄ εξακολούθηση και της άμεσης συνέργειας στην απιστία με ζημιά μεγαλύτερη των 73.000 ευρώ. Κατηγορούνται επίσης για τα πλημμελήματα της παράβασης καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση, της ηθικής αυτουργίας, της άμεσης συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος και της άμεσης συνέργειας σε απιστία στην υπηρεσία. Η προκαταρκτική εξέταση συνεχίζεται για άλλα δύο στελέχη της ΕΡΤ. Ειδικότερα, ερευνάται αν τα δύο αυτά στελέχη έχουν ανάμειξη σε μια πλημμεληματικού χαρακτήρα παράβαση, η οποία συνδέεται με τις ελεγχόμενες συμβάσεις που έχουν υπογραφεί.


Ο φάκελος της δικογραφίας μετά την άσκηση των πρώτων διώξεων διαβιβάζεται, εντός των επομένων ημερών, αν όχι και σήμερα, σε τακτικό ανακριτή, ο οποίος με τη σειρά του θα ξεκινήσει την έρευνα η οποία θα καταλήξει στην απαγγελία κατηγοριών για καθένα από τα επτά στελέχη του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής, τα οποία και θα κληθούν να απολογηθούν.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

our.news@live.com