Facebook

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Επίσκεψη Μ. Χρυσοχοΐδη στο σπίτι του άτυχου υπασπιστή του


Τη σύζυγο και τα δύο παιδιά του αστυνομικού υποδιευθυντή, Γ. Βασιλάκη, που έχασε τη ζωή του την Πέμπτη (24/06) κατά την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, επισκέφθηκε στην οικία τους, στην περιοχή του Ζωγράφου, ο υπουργός, Μ. Χρυσοχοΐδης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έφτασε στο σπίτι του 50χρονου και εξέφρασε στην οικογένειά του, την οδύνη και τη θλίψη του για το θάνατό του υπασπιστή του, ενώ αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.
Ο αστυνομικός Γ. Βασιλάκης παρέλαβε το δέμα - “δώρο”, που περιείχε τον εκρηκτικό μηχανισμό και εξερράγη στον έβδομο όροφο, όπου στεγάζεται το γραφείο του κ. Χρυσοχοΐδη.

Συντετριμμένος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στις πρώτες του δηλώσεις, είπε ότι έχασε έναν αγαπημένο φίλο και συνάδελφο και υπογράμμισε ότι οι τρομοκράτες θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

"Σκοτώθηκε ένας οικογενειάρχης, πατέρας δύο παιδιών. Δε φοβόμαστε και δεν τρομοκρατούμαστε. Θα συνεχίσουμε αδιάκοπα τον αγώνα για να καταστήσουμε τις γειτονιές και τις πόλεις μας ασφαλείς", τόνισε ο υπουργός.

H κηδεία του άτυχου αστυνομικού υποδιευθυντή θα τελεστεί το Σάββατο στις 13:00 από το Νεκροταφείο Ζωγράφου.

ΠΟΑΣΥ : "Καταδικάζουμε τη βία με τον πιο απερίφραστο τρόπο"

Τα θερμά της συλλυπητήρια εκφράζει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).

Η ΠΟΑΣΥ καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τη βία από όπου και αν προέρχεται” και καλεί την ελληνική κοινωνία και την πολιτεία σύσσωμη “να υψώσουν επιτέλους το ανάστημά τους για να εξαλειφθεί η μάστιγα της τρομοκρατίας από τη χώρα μας”.

Καταδίκη της επίθεσης από τους συναδέλφους του στα Χανιά

“Ψευτοεπαναστάτες” χαρακτήρισε με δηλώσεις του σήμερα από τα Χανιά, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού, Γιώργος Σταυριανουδάκης, αυτούς που βρίσκονται πίσω από το αιματηρό χτύπημα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

“Απορούμε ποια η σκοπιμότητα της συγκεκριμένης επίθεσης. Τώρα που όλα τα φώτα της δημοσιότητας θα έπρεπε να ήταν στραμμένα στα μέτρα που έρχονται στο κοινοβούλιο και αφορούν στις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα και αφορούν όλους τους εργαζόμενους, αναρωτιόμαστε τι σκοπό εξυπηρετούν οι ψευτοεπαναστάτες αυτοί με τις ενέργειές τους αυτές”, είπε ο κ. Σταυριανουδάκης.

Ο Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομιών Υπαλλήλων Χανίων, Παντελής Σταυρουλάκης, τόνισε: “Περιμένουμε από την πολιτεία να καταβάλει τις καλύτερες δυνατές προσπάθειες, να δοθεί απάντηση για το τραγικό περιστατικό που συνέβη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και να γνωρίζουν όλοι, ότι όταν ο αστυνομικός αισθάνεται ασφαλής , σίγουρα μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα στο κοινωνικό σύνολο”.

Τα συλλυπητήρια του Αμερικανού πρέσβη στην οικογένεια Βασιλάκη
Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, σε ανακοίνωσή της, εκφράζει συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους συνεργάτες του Γεωργίου Βασιλάκη, θύματος του βομβιστικής ενέργειες στα γραφεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

"Από την πλευρά μου και εκ μέρους της κοινότητας της αμερικανικής πρεσβείας επιθυμώ να εκφράσω τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους συνεργάτες του αστυνομικού υποδιευθυντή Γ. Βασιλάκη.

Μαζί με τους Ελληνες, οι Αμερικανοί καταδικάζουμε αυτή την αισχρή επίθεση και προσφέρουμε τη στήριξη και βοήθειά μας, στην προσπάθεια να προσαχθούν οι υπαίτιοι αυτής της πράξης στη Δικαιοσύνη", είπε ο Αμερικανός πρέσβης, Ντάνιελ Σπέκχαρντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

our.news@live.com