Facebook

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

«Δεν ξεχνώ…»: Τι είδε μια Κύπρια δημοσιογράφος στην Καβάλα και συγκινήθηκε [βίντεο]

Ένα «φορτισμένο» ρεπορτάζ-ανταπόκριση από επίσκεψη στην πόλη της Καβάλας με αφορμή δύο πινακίδες

Η ψυχή είναι «πάνω από όλα… και η ψυχή έχει πατρίδα… τη δική μας πατρίδα». Με τα λόγια αυτά, η δημοσιογράφος Έλενα Τσιακούπη περιέγραψε την εμπειρία από πρόσφατη επίσκεψή της στην Καβάλα όταν, στην είσοδο της πόλης αντίκρισε τη γνωστή πινακίδα «Δεν ξεχνώ» που τοποθετήθηκε χρόνια πριν στο σημείο από τον Σύλλογο Κυπρίων νομού Καβάλας.

Συνοδεία των απαραίτητων φωτογραφιών, η δημοσιογράφος έγραψε, μεταξύ άλλων: «Τι σχέση μπορεί να εχει η Καβάλα, η βόλτα μου εκεί με την Κύπρο; Και όμως και εγω δεν γνώριζα πως μας ενώνει κάτι πολυ δυνατό. Μεχρι την στιγμή που το αντίκρυσα και πρέπει να πω πως εκεινο το δευτερόλεπτο που το ειδα μπροστά μου, ανατρίχιασα… τα μάτια μου γέμισαν και η συγκίνηση ήταν ολοφάνερη.

Τι ήταν αυτό; Μια τεράστια πινακίδα στη Εθνική Οδό της Καβάλας με την Κύπρο μας και την φράση που μας έχει στιγματίσει… το αιματοβαμμένο «Δεν ξεχνώ» για την Κύπρο! Πείτε μου σας παρακαλώ… εαν το βλέπατε εσεις αυτό σε μια αλλη χωρα πως θα αισθανοσασταν; Πώς θα αισθάνοσασταν όταν μια αλλη πολη υποστηρίζει τη δική σας χώρα, και με την πράξη της αυτή δείχνει πως είναι δίπλα στους Κύπριους πολίτες, δίπλα στην Κύπρο; Μονο συγκίνηση…! Μια τόση απλή πράξη… μα τόσα χιλιάδες νοήματα κρυμμένα»!

Το ρεπορτάζ της κ. Τσιακούπη από την Καβάλα που δημοσιεύτηκε στην κυπριακή ενημερωτική ιστοσελίδα socialista.com.cy «στέκεται» και στη δεύτερη, όμοια με την πρώτη, πινακίδα «Δεν ξεχνώ» που δεσπόζει στο Λιμάνι της πόλης όντας τοποθετημένη στο «μέτωπο» του 5ου Γυμνασίου Καβάλας, στην Παναγία.

Δείτε το βίντεο ανέβασε η δημοσιογράφος, μαζί με τα συγχαρητήριά της στη Διοίκηση του δήμου Καβάλας που, όλα αυτά τα χρόνια, δεν σκέφτηκε να απομακρύνει αυτές τις πινακίδες:



Πηγη: kavalapost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

our.news@live.com