Facebook

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Μηχανικών διοργανώνει τα σεμινάρια:






  • Εκπαίδευση Εργολήπτη & Συντηρητή ηλεκτροσυσκευών Πρώτης και Δεύτερης τάξης
  • Μελέτη Ηλεκτρικής Εγκατάστασης με βάση τους Κανονισμούς της 17ης Έκδοσης
  • Ανάλυση και Εφαρμογή Κανονισμών 17ης Έκδοσης για Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις
  • Έλεγχος και Επιθεώρηση Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων 17ης Έκδοσης

  • Εκπαίδευση Εργολήπτη & Συντηρητή ηλεκτροσυσκευών Πρώτης και Δεύτερης τάξης


    Με βάση τη νομοθεσία περί ηλεκτρολογίας, άτομα που εξασκούν το επάγγελμα του ηλεκτρολόγου ή/και συντηρητή τα οποία επιθυμούν να αποκτήσουν το Πιστοποιητικό Ικανότητας Συντηρητού Ηλεκτροσυσκευών 1ης και 2ης τάξης θα πρέπει να παρακαθίσουν τις εξετάσεις των ηλεκτρομηχανολογικών υπηρεσιών του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα καταρτίζει τα άτομα αυτά στα θέματα ηλεκτρολογίας όπως αυτά καθορίζονται από τις Ηλετρομηχανολογικές υπηρεσίες της κυβέρνησης και τα προετοιμάζει για τις σχετικές εξετάσεις.

    Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διασφαλίζει την απόκτηση των απαραίτητων γνώσεων ώστε οι συντηρητές να εξασκούν το επάγγελμα του συντηρητή ορθά και κυρίως με ασφάλεια τόσο για τους ίδιους όσο και για τους πελάτες τους.

    Στόχοι του σεμιναρίου: Με την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος οι συμμετέχοντες θα καταρτιστούν τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο στα θέματα που πρέπει να γνωρίζει ένας συντηρητής ηλεκτροσυσκευών και πιο συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες θα:

  • Γνωρίσουν τους Χρωματισμούς καλωδίων.
  • Γνωρίσουν τις μονάδες μέτρησης ηλεκτρικής ισχύος, έντασης, αντίστασης, τάσης και τη σχέση μεταξύ τους και θα είναι σε θέση να χειρίζονται τα όργανα μέτρησης.
  • Είναι σε θέση να μετρούν την Ηλεκτρική τάση παροχής στους ακροδέκτες των καταναλωτών.
  • Γνωρίσουν τα είδη εκκινητών κινητήρων,την ανάγκη χρήσης τους,τα χαρακτηριστικά, και θα είναι σε θέση να τους ελέγχουν και να τους ρυθμίζουν.
  • Γνωρίσουν τα χαρακτηριστικά,τρόπο κατασκευής, τρόπους ελέγχου για εντοπισμό βλαβών, και μηχανισμούς προστασίας σε μονοφασικούς και τριφασικούς επαγωγικούς κινητήρες καθώς επίσης θα είναι σε θέση να υπολογίσουν την ηλεκτρική ένταση λειτουργίας και ισχύος.
  • Εκπαιδευτούν στον τρόπο απόζευξης και διακοπής για σκοπούς μηχανικής συντήρησης, λόγω έκτακτης ανάγκης και για ελέγχους.
  • Γνωρίσουν τα χαρακτηριστικά προστατευτικών μηχανισμών (MCBs, RCDs, MCCBs, κλπ.).
  • Ενημερωθούν για τις γειώσεις, γεφυρώσεις και προστατευτικούς αγωγούς.
  • Ενημερωθούν για τον συντελεστή ηλεκτρικής ισχύος και συστήματα διόρθωσης του, και τους βαθμούς προστασίας από υγρασία και σκόνη.
  • Είναι σε θέση να υπολογίζουν την ηλεκτρική τάση/ένταση εισόδου ή εξόδου σε μετασχηματιστές.
  • Γνωρίσουν τις μεθόδους προστασίας από ηλεκτροπληξία.
  • Ενημερωθούν για τον τρόπο εγκατάστάσης ηλεκτρικών συσκευών σε ειδικούς χώρους ( αυξημένου κινδύνου για ηλεκτροπληξία).
  • Ενημερωθούν για τα χαρακτηριστικά επαφέων (contactors), κριτήρια επιλογής σε σχέση με το είδος του ηλεκτρικού φορτίου.
  • Είναι σε θέση να υπολογίζουν το ηλεκτρικό ρεύμα και την ισχύ μονοφασικών και τριφασικών φορτίων.
  • Ενημερωθούν για τα είδη και τύπους προστατευτικών μηχανισμών καθώς επίσης και για τα κριτήρια επιλογής σε σχέση με το είδος του φορτίου.
  • Ενημερωθούν για τη σημασία της Γειωμένης Ισοδυναμικής Γεφύρωσης και απαιτήσεις Κανονισμών σε σχέση με εξοπλισμό που χρησιμοποιείται εκτός Ισοζυγισμένης ζώνης.


  • Ημερομηνία Έναρξης: Τρίτη, 12/04/2016

    Για περισσότερες πληροφορίες κτυπήστε εδώ

    Μελέτη Ηλεκτρικής Εγκατάστασης με βάση τους Κανονισμούς της 17ης Έκδοσης


    Η σωστή και αποτελεσματική εφαρμογή των μεθόδων όπως αυτές καθορίζονται στους Κανονισμούς της 17ης Έκδοσης είναι απαραίτητη για το σχεδιασμό, την κατασκευή και τη συντήρηση των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η 16η έκδοση σταμάτησε να εκδίδεται από το 2004, όλοι οι κατασκευαστές υλικών εφαρμόζουν πλέον τις νέες οδηγίες στα προϊόντα τους. Ως εκ τούτου, είναι σημαντική η γνώση της 17ης έκδοσης.
    Στόχοι του σεμιναρίου: Εφαρμογή των μεθόδων για την σχεδίαση των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, προετοιμασία μελέτης και ετοιμασία εντύπων για έλεγχο από την Αρχή Ηλεκτρισμού με βάση τους Κανονισμούς της 17ης Έκδοσης.
    Λαμβάνοντας υπόψη ότι η 16η έκδοση σταμάτησε να εκδίδεται από το 2004, όλοι οι κατασκευαστές υλικών εφαρμόζουν πλέον τις νέες οδηγίες στα προϊόντα τους. Ως εκ τούτου, είναι σημαντική η γνώση της 17ης έκδοσης.

    Ημερομηνία Έναρξης: Πέμπτη, 21/04/2016

    Για περισσότερες πληροφορίες κτυπήστε εδώ

    Ανάλυση και Εφαρμογή Κανονισμών 17ης Έκδοσης για Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις


    Με την ένταξη μας στη Ε.Ε οι ηλεκτρολόγοι, πρέπει να είναι ενήμεροι για τους κανονισμούς της 17ης έκδοσης. Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να εφαρμόσουν σωστά και αποτελεσματικά τους νέους Κανονισμούς της 17ης Έκδοσης για Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις μαζί με όλα τα συμπληρώματα, και θα καθοδηγηθούν σε νέες μεθόδους και προσεγγίσεις των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η 16η έκδοση σταμάτησε να εκδίδεται από το 2004, όλοι οι κατασκευαστές υλικών εφαρμόζουν πλέον τις νέες οδηγίες στα προϊόντα τους. Ως εκ τούτου, είναι σημαντική η γνώση της 17ης έκδοσης. Στόχοι του σεμιναρίου: Εφαρμογή των μεθόδων για την σχεδίαση, την κατασκευή και την συντήρηση των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, όπως αυτές καθορίζονται στους Κανονισμούς της 17ης Έκδοσης. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η 16η έκδοση σταμάτησε να εκδίδεται από το 2004, όλοι οι κατασκευαστές υλικών εφαρμόζουν πλέον τις νέες οδηγίες στα προϊόντα τους. Ως εκ τούτου, είναι σημαντική η γνώση της 17ης έκδοσης.

    Ημερομηνία Έναρξης: Σάββατο, 14/05/2016
    Για περισσότερες πληροφορίες κτυπήστε εδώ

    Έλεγχος και Επιθεώρηση Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων 17ης Έκδοσης


    Με βάση οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο έλεγχος Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων δεν μπορεί να είναι μονοπώλιο. Σε παλαιότερη προσπάθεια να γίνονται Επιθεωρήσεις και από τρίτους διαφάνηκε ότι δεν υπήρχαν κατάλληλα εκπαιδευμένα άτομα. Μέσα από αυτό το σεμινάριο δίνεται η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εκπαιδευτούν στον Έλεγχο & Επιθεώρηση Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων με βάση τους Κανονισμούς της 17η Έκδοσης ώστε να είναι σε θέση να διενεργούν επιθεωρήσεις.
    Στόχοι του σεμιναρίου: Στόχος του προράμματος είναι να διδαχτούν οι συμμετέχοντες την εφαρμογή των μεθόδων για την επιθεώρηση των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, όπως αυτές καθορίζονται στους Κανονισμούς της 17ης Έκδοσης.

    Ημερομηνία Έναρξης: Τετάρτη, 25/05/2016
    Για περισσότερες πληροφορίες κτυπήστε εδώ

    Με εκτίμηση,
    Ηλιάνα Γιουσελλή
    Λειτουργός Διαχείρισης Σεμιναρίων
    Κέντρο Εκπαίδευσης Μηχανικών


    Τηλέφωνο:77 77 72 52
    Φαξ: 22 46 66 35
    email: kem@editc.com
    Διεύθυνση: Ίμβρου 16, 1055 Λευκωσία
    Ιστοσελίδα: http://kem.editc.eu


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    our.news@live.com