Facebook

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Οι μύθοι για το σεξ που γεννά το πορνό



Αυτά που βλέπετε - τόσο εσύ όσο και ο φίλος σου – και μπορεί να επηρεάζουν αρνητικά τη σεξουαλική σας ζωή.
Οι τελευταίες γενιές φαίνεται να έχουν μάθει πολλά για το σεξ, μέσα από τις ταινίες πορνό. Μέσα από τις εικόνες που προβάλλονται, όμως, δημιουργούνται παρεξηγήσεις σχετικά με το σεξ οι οποίες μπορούν να λειτουργήσουν ενάντια στη σεξουαλική ευχαρίστηση τόσο τη δική σου όσο και του φίλου σου. Καλό είναι, λοιπόν, να έχεις το νου σου για τους έξι παρακάτω μύθους που γεννούν οι ταινίες πορνό και την ανησυχία που μπορεί να προκαλέσουν.

Μύθος #1

Οι άντρες είναι υπερσεξουαλικοί και φοβερά προικισμένοι.

Τα πέη που πρωταγωνιστούν στις ταινίες πορνό συνήθως απέχουν από το μέσο μέγεθος. Η εικόνα αυτή προκαλεί άγχος και αγωνία κυρίως στους έφηβους και νέους άντρες, για το αν τελικά εκείνοι που δεν έχουν ένα τόσο μεγάλο πέος αποτελούν την εξαίρεση ή τον κανόνα.

Μύθος #2

Οι άντρες μπορούν ανά πάσα στιγμή να αποκτήσουν σκληρή στύση.

Στις ταινίες πορνό συνήθως βλσέπεις έναν άντρα έτοιμο ανά πάσα στιγμή να αποκτήσει μια σκληρή στύση, την οποία διατηρεί μάλιστα καθ’ όλη την διάρκεια της επαφής, χωρίς να χάνει καθόλου από την σκληρότητά της.

Μια τέτοια εικόνα προβληματίζει, και δε θα ήταν υπερβολή να πω βασανίζει, πολλούς άντρες που μπορεί να έχουν διακυμάνσεις στην στύση τους κατά την διάρκεια των επαφών. Οι άνδρες αυτοί αμφισβητούν την ποιότητα της στύσης τους, νιώθουν μειονεκτικά απέναντι στην σύντροφό τους και σπάνια εκφράζουν το πως νιώθουν αφού πιστεύουν πως είναι οι μοναδικοί που τους συμβαίνει αυτό.

Μύθος #3

Οι άντρες μπορούν να απολαμβάνουν για πολλή ώρα προκαταρκτικά παιχνίδια αλλά και μια έντονη επαφή με εναλλαγές ερωτικών στάσεων, ελέγχοντας απόλυτα την εκσπερμάτισή τους.
Μάλιστα οι επαφές του πορνό, που χαρακτηρίζονται από την μεγάλη διάρκειά τους «γεννούν» έναν ακόμη φόβο στον άνδρα: «θα καταφέρω να κρατηθώ;», «μήπως θα έπρεπε να αντέχω περισσότερο;». Αξίζει πράγματι να σκεφθούμε πως στις πορνό ταινίες δεν έχουμε ποτέ δει έναν άντρα να εκσπερματώνει απότομα, επειδή «δεν μπορούσε να κρατηθεί άλλο», παρά βλέπουμε έναν άντρα που μετά από μια μακρά επαφή παίρνει ουσιαστικά την απόφαση να ολοκληρώσει.

Μύθος #4

Οι γυναίκες είναι έτοιμες και πρόθυμες να εμπλακούν σε οποιοδήποτε ερωτικό παιχνίδι τους ζητηθεί, ενώ απολαμβάνουν ακόμη και τις πιο επώδυνες σεξουαλικές πρακτικές.
Στις ταινίες πορνό βλέπεις μια υπερσεξουαλική γυναίκα που έχει πολλαπλούς οργασμούς, που τελειώνει πάντοτε κλειτοριδικά και κολπικά, σχετικά εύκολα και γρήγορα. Τέτοιες εικόνες μπορεί να σε αφήσουν να αναρωτιέσαι αν τελικά δεν είσαι αρκετά ερωτική και σεξουαλική.

Μύθος #5

Οι γυναίκες αλλά και οι άντρες έχουν τέλειες αναλογίες.

Κι εδώ φυσικά εγκλωβίζονται πολλοί άνδρες που αποζητούν το πλούσιο στήθος, το γυμνασμένο κορμί αλλά και πολλές γυναίκες που νιώθουν λιγότερο σεξουαλικές εφόσον δεν ανταποκρίνονται στο πρότυπο που το πορνό προβάλει ως σεξουαλικά ιδανικό. Η αποδοχή και η αγάπη προς την εικόνα του σώματός σου είναι απαραίτητη προϋπόθεση όχι μόνο για την σεξουαλική απόλαυση αλλά και για την ψυχική σου ισορροπία.

Μύθος #6

Στις ερωτικές επαφές δεν χρησιμοποιείται σχεδόν ποτέ προφυλακτικό.

Και αυτό είναι, ίσως, το πιο επικίνδυνο μήνυμα που περνούν οι ταινίες πορνό. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σκεφθείς εάν έχει συμβεί ποτέ σε εσένα να βρεθείς ερωτικά με έναν άντρα χωρίς να χρησιμοποιήσετε προφυλάξεις, είτε επειδή εκείνος δεν ήθελε, είτε επειδή δεν είχατε μαζί σας προφυλακτικό. Σε περίπτωση που έχεις βιώσει μια τέτοια επαφή θα έχεις αισθανθεί πως το άγχος, ο φόβος και η αγωνία που ακολουθούν στη σκέψη πιθανής μετάδοσης ενός αφροδίσιου νοσήματος, υπερκαλύπτουν τις στιγμές ηδονής. Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, είναι προτεραιότητα για την απόλυτη απόλαυση της σεξουαλικής ηδονής να νιώθεις ασφαλής- εάν δεν μπορεί να νιώσεις αυτή την ασφάλεια δε θα αφεθείς στα χέρια του συντρόφου σου αλλά ούτε και στις ερωτικές σας στιγμές.

Σημ. σχετικά με τις επαφές χωρίς προφυλάξεις

Σε περίπτωση που σου συμβεί να βρεθείς ερωτικά με έναν άντρα χωρίς να λάβετε τις απαραίτητες προφυλάξεις, παρέμεινε ψύχραιμη, συζήτησέ το με τον γυναικολόγο σου και τους ανθρώπους που εμπιστεύεσαι και εφόσον σε προβληματίζει μια πιθανή μετάδοση αφροδίσιου νοσήματος και κάνε τις απαραίτητες εξετάσεις αφού έχουν μεσολαβήσει 4-6 εβδομάδες μετά την επαφή χωρίς προφυλάξεις.

Πηγή: cosmopolitan.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

our.news@live.com